Le fog nézni emiatt anyum?
Anyum két egyetemet végzett, és sokat mesélt arról, hogy milyen jók voltak az egyetemi évei, ott ismerte meg apumat, ahova járt, a kollégiumot is élvezte, szóval, nagyon szerette ezt az időszakot.
Az a baj, hogy viszont én nem szeretnék később egyetemre menni, hanem fodrásznak akarok tanulni. Ezt anya még nem tudja. Nem tudom, hogy mit szólna hozzá, félek, hogy úgy gondolná, hogy muszáj lennék továbbtanulni. Szerintetek, hogy mondjam el? Lenézne miatta, ha nem lenne diplomás lánya? 16/L
Te ismered anyukádat, nem mi.
Férjemmel az egyetemen ismerkedtünk meg, nagyon jó emlékeink vannak, de ha a lányunk majd nem tanul tovább felsőoktatásban, akkor nem. A lényeg, hogy olyan szakmát válasszon magának, ami 1) boldoggá teszi, 2) meg is él belőle rendesen.
Beszélj vele arról, hogy mit szeretnél és miért azt választottad. Szerintem is az a fontos, hogy szeresd amit csinálsz és meg lehessen belőle élni.
Én jártam egyetemre, alig találkoztam fiúkkal a karon és nem ott ismertem meg életem párját sem. A többiek hányós-ivós partikra jártak, én ezt nem szeretem. A tananyag izgalmas volt, de néha unalmas is tud lenni. A bejárás meg fárasztó volt. A szakommal pedig nem lehet elhelyezkedni sehol, úgyhogy értelme sem volt az én esetemben azon kívül, hogy engem érdekelt a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!