Anyum elvesz tőlem mindent, ha félévkor lesz egy hármasom. Mit tegyek?
Elkezdődött a gimi (9. osztály), és 2 tantárgyból becsúszott 1-1 hármas. Mindkettőnek a röpdolgozat volt az okozója...
Most is beteg vagyok, szóval lehetetlen, hogy jövő héten kérjem meg a tanárokat, hogy javítsak (láz...). Mit tegyek?
A gépet meg telefont egyszer elvette tőlem 1,5 hónapra, mert kaptam egy egyest, szóval tényleg képes lenne ezekre. Mindig óráról-órára tanulok, de nekem soha sem ment annyira a földrajz és a történelem.:(
Meg amúgy sem valami könnyű iskolába járok, és ezt már elmagyaráztam neki százszor. Osztálytársam szülei annak örülnek, ha megvan a hármas a gyermeküknek. (NEM AZÉRT, MERT H.ÜLYÉK, HANEM MERT NEHÉZ ÉS SOKAT KELL TANULNI)
Semmit nem tudsz tenni. Majd rájön, hogy nem ez a megoldás.
Engem is eltiltottak egy csomó dologtól, de nem lettek jobbak az osztályzataim, mert attól még más dolgok jobban érdekeltek a tanulásnál, hogy bizonyos tevékenységeket nem csinálhattam.
És nem a világvége egy-két hármas. Az iskola annyira készít fel a nagybetűs életre, hogy teljesen mindegy, milyen eredménnyel érettségizel. Se előny, se hátrány.
Egy a fontos; felvételire sok pontot szerezz, ha tovább akarsz tanulni! Ez az utolsó két évet jelenti, ekkor érdemes lesz beszélni egy-két tanárral, hogy komolyan gondolod a tanulást, és igyekezni fogsz, segítsenek téged ebben. Sajnos sok tanár hajlamos beskatulyázni a diákjait korábbi teljesítményük alapján (ez ötös tanuló, ez hármas, stb.), és hiába igyekszel, sokszoros erőfeszítésbe kerül kitörni ebből, mintha tiszta lappal indulnál.
Anyád idegbeteg. Erre nem tudok mást mondani.
Khmm, nekem még 2-esem is lesz félévkor, 3-asból meg egy tucat. Máglyára velem! Komolyan.
Sosem értettem ezeket a sznob szülőket, akiknek a külvilág felé mutatott kép (mindenkinek eldicsekedni a gyerek szín 5-ös bizonyítványával) fontosabb, mint a saját gyermeke boldogsága.
Osztálytársamnak soha egy 4-es sincs az ellenőrzőjében, hogy miért? Amint hazaér az iskolából: ebéd, tanulás, vacsora, tanulás, fürdés, tanulás, alvás. Aztán reggel az anyja 6-kor felkelti, hogy mégegyszer átnézhesse vele a leckét.
Lehet, hogy a tanárok büszkesége, minden szülő álma, de én sosem cserélnék vele, egy nyomor lehet az élete.
Anyád teljesen ugyanez. 6 hét kütyümegvonás egy 1-esért? Ez most egy rossz vicc, ugye? Kérdező, őszinte részvétem.
Hogy mit tudnál csinálni? Erre nem tudhatom a pontos választ. Lázasan is tudsz tanulni, ha nagyon akarsz. Esetleg játszd el: jaaaj, meghalooook, annyira borzalmasan rosszul vagyooook, de én félholtan is tanulok Anya. (Ettől biztosan megenyhül.)
Ezt az eltiltás dolgot sosem értettem, ezzel nem fog egy gyerek jobban tanulni csak még jobban megmakacsolja magát. Nekem apum akadt ki néha ha becsúszott egy rossz jegy (végig 4-es 5-ös tanuló voltam), olyankor mindig elmagyaráztam neki, hogy mit nem értek az adott témakörből és megmutattam neki a dolgozatot is, hogy ő is értse. Mond el anyukádnak, hogy az adott tantárgyon belül mit nem értesz, mi nem megy. Kérd meg, hogy segítsen, akár abban, hogy hogyan tudnál hatékonyan tanulni. Ha ezek ellenére is hármas leszel, akkor megfogja érteni, hogy neked az adott tárgy nem megy, bár mind a kettő mese habbal. Ne hasonlítgasd magad más gyerekhez, a kutyát nem fogja érdekelni, hogy az ő szülei minek örülnek és minek nem, rólad van szó, nem xy-ról.
OFF: Nem tudom miből gondolják sokan, hogy azok akik jó tanulók azoknak nincs élete. Igenis van. Nekem ebből állt egy napom: suli, edzés, vacsi, fürdés és tanulás(max 1 óra). Nem mindenkinek kell órákat tanulnia ahoz, hogy jó jegyei legyenek, vannak olyan szerencsés típusok, mint én is aki odafigyelt órán és megjegyeztem. Sokan a telefonjukat nyomkodják, beszélgetnek vagy csak az a folt a falon érdekesebb, mint az óra, ők még az esélyt is elveszik maguktól.
Akkor jó ha a szülő nem ért hozzá. Egyszer anyum mérges volt ezért kihúzott egy véletlen szerű vezetéket a gépből, a nyomtató volt az. :D Nem tudtunk nyomtatni egy napig :'(.
Barátnőm anyja pedig azzal fenyegette régen barátnőmet, hogy kihúzza a gépet (laptopja volt). :D
Egyébként marhára sajnállak. Én nagyon utálom az ilyet. Ilyenkor nem is lehet a szülővel beszélni, mert teljhatalma van, kissé elszáll attól, hogy ő otthon a főnök és uralkodik, hiába van több esze a gyereknek. Oda nem szaladjak hány gyereknek a szülője ezüst tálcán hordozza ha átmegy ketessel. Na ez se jó. De most egy kb 4.0 átlaggal ha zárod az évet az nagyon jó. Ilyen eredményekkel is nagyon simán mehetsz egyetemre, hacsak nem agysebész akarsz lenni akkor semmi gondod nem lesz. Csak a hülye szülővel kéne megértetni, hogy nem érdekelhet minden tantárgy. Egyébként is ami inkább fontosabb az az a tárgy ami felé a jövőben akarsz irányulni.
" de én sosem cserélnék vele, egy nyomor lehet az élete"
Majd erre visszaterunk 10 ev mulva amikor te meg mindig minimalberert fogsz xopni valami xar munkahelyen, akinek meg jo eredmenyei voltak az iskolaban 5x annyit fog keresni mint te, feleannyi munkaval.
Birom ahogy idearamlott a sok kis ontudatos tini :)
Kedves Kerdezo: a megoldas az hogy tanulj. En nem ertek egyet edesanyaddal mert nem hiszek a buntetesben, de iskolaba nem azert kell jarni hogy telen futott helyen legyunk.
Edesanyad attol fel hogy semmire sem fogod vinni az eletben. Lehet rossz eszkozt valasztott a motivalasodra, de attol meg az elvarasai teljesen jogosak.
"akinek meg jo eredmenyei voltak az iskolaban 5x annyit fog keresni mint te"
Az élet nem ezt igazolja. Legalábbis nem nálam, nem a páromnál, az osztálytársaim esetében sem. Aki öntudatos, az általában jobb munkahelyet is talál előbb-utóbb, persze ehhez intelligencia szükséges, ami viszont nem jelenti azt, hogy anno jó tanuló volt az illető.
Sok jó tanuló viszont annyira beletört az igába, hogy egyfajta tanult tehetetlenség kíséri végig egész életében: azt csinálja, amit mondanak neki, és nem fogalmazza meg a saját igényeit, mindenre csak bólogat. Ezt sok munkaadó ki is használja.
Sajnálom, ha ideálokat rengetek meg ezzel, de ez a realitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!