Miért gondolják, hogy a gyereknek elég megadni a minimumot?
"Örülj, hogy fűtött szobád van, tanulhatsz, kapsz enni, és kapsz használt ruhát".
Már elnézést, de a gyerek nem kisállat, hogy beteszek neki egy takarót meg egy tál vizet a ketrecbe, és ha jó lesz, akkor kaphat futókereket.
Mondjuk én már nem vagyok gyerek, külön élő fiatal felnőtt vagyok, de meg is őrülnék, ha mostantól csak használt ruhám lehetne, nem lehetne saját ízlésem, saját stílusom, saját véleményem, hanem az, amit valaki rám erőltet, mert "ennek jó az úgy".
Nem azt mondom, hogy okostelefon meg designer ruhák kellenek minden gyereknek, de az örülj, hogy van mit enned azért erős...
mert lehet a szülőknek erre a minimumra is erőfeszítés kiadni, tipikus ilyen gondolkodás vége a fenti kérdés.
tehát valaki pl töri magát, vagy túlórázik, hétvégén maszekol, vagy retteg, hogy megszűnik a munkahelye, vért izzadva nézi, hogy már megint mennyi a csekken a fizetendő, a postán fájdalmas sóhajjal befizeti, erre hazaérve otthon az fogadja, hogy- apu új telo kell, mert elhagytam...kb ekkor jöhet a fenti szlogen..
Senki nem gondolja ezt, de a jelenlegi helyzet mellett, 2016ban Magyarországon sajnos már jó dolognak számít, ha valaki naponta 1x meleg ételt kap. Hallottad a híradóban hány százezer (!!) gyerek NEM kap meleg ételt, csak az oviban?
Igenis meg kell becsülni ha van pénz meleg házra, ételre, italra, ruhára. A használt ruhából is ki lehet válogatni a stílushoz illeszkedő darabokat és/vagy egy kis kreativitással saját ízlésre alakítani.
Utolsó! Akkor ne vállaljon gyereket!
A kérdésre: Nem vagyontárgyakat kell adni a gyereknek, hanem elindítani az életben! Hogy egyből lábra tudjon állni, ne pedig sok bukdácsolás árán!
Baromi unalmasak már ezek a folyton ismétlődő kérdések. miért nem kerestek rá a korábbiakra, mielőtt kiírtok egy ilyet?
Az én szüleim két orvost és egy mérnököt neveltek fel, úgy, hogy néha tényleg örültünk, hogy van normális kajánk. Nem volt egyikőjük mögött se olyan háttér, ami a fenekük alá tolt volna bármit, mindent a maguk erejéből értek el, de nekünk adtak indulótőkét is a diplománk mellé. Mindhárman diákmelóztunk naranta, én az egyetem mellett is, mert könnyen tanultam, a szórakozást stb ebből fizettem magamnak. Ruhát kaptunk karácsonyra és egy-egy könyvet, mert imádunk olvasni - most, hogy mindhárman a családunkkal, saját, tehermentes házban, normális körülmények között élünk, kvalifikált munkát végzünk, amit szeretünk csinálni, nem gondolom, hogy oly rossz, felelőtlen szüleink lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!