Árthat a gyereknek, ha belesulykolják, hogy ő nem jó?
Gyerekként teljesen átlagos voltam. Szófogadó, kitűnő tanuló, egy picit talán maximalista.
Apukám elvárta, hogy 110%-ot nyújtsak, de gyakran még az is kevés volt. Pl ha egy nehéz dolgozatom 31ből 30 pontos lett, leszidott, hogy volt-e olyan az osztályban, akinek 31. Megmondtam, hogy igen, a Kovács Marinak. Erre apu: "Bárcsak a Kovács Mari lenne a gyerekem, és nem te". És nem beszélt velem.
Ha a legközelebbivel maximum ponttal lettem osztályelső, megkaptam, hogy ez kevés, ez semmi, a maximumot bárki el tudja érni, írtam volna olyan dolgozatot, ahol a max 31 pont helyett 32-t kapok. (később volt tanárunk, aki így osztályzott, hogy ha olyat írtunk be, ami nem az órán hangzott el, hanem pl könyvben olvastam, azért max+1 járt, de az se volt otthon elég jó)
Ha netán valami nem ment jól, akkor jött a verés, szidás, büntetés, ötösnél rosszabbat nem tűrtek meg.
Ennek következtében egy idő után már titkoltam a jegyeim, és sírógörccsel jártam iskolába.
Később apu módszert váltott. Ha hibáztam, kiemelte az osztályban a legdeviánsabb, legrosszabb tanulót, és megmondta, hogy bár az lenne a gyereke, nálam még az is többet elért.
Emellé persze gyakran társult verés és lelkiterror. (Verte a fejem az asztallapba, tört szét a számban üvegpohár, mert ha egyszer hülye a gyerek, és szóból nem ért, ez marad, ahogy szokta mondogatni)
Végül bár leérettségiztem kitűnőre, egyetemen utolért a depresszió meg az ideg összeroppanás, úgyhogy most takarítok.
Állandó komplexusaim vannak, és képtelen vagyok normális emberi kapcsolatokat kialakítani, de a családom szerint ők nem felelősek, ilyen ideggyengének születtem, ők csak menteni próbálták a menthetőt.
Jézus isten, ilyen emberek vállalnak gyereket? És te szóba állsz velük még mindig?! Hát ezért képesek megtenni ilyeneket! Nyilván amíg gyerek az ember, muszáj elviselnie őket, de 18 éves korodban úgy kellett volna elhúznod otthonról és többet nem is keresni őket, mint a vadlúd! Ha hagyod nekik, hogy ezt csinálják, akkor ezt fogják még 60 éves korodban is, te meg mész a diliházba. Vegyél erőt magadon, szakíts meg velük minden kapcsolatot és érdemes lenne egy pszichológust felkeresned!
Kitartást kívánok!
22 vagyok
Apunak van egy szakérettségije, meg 30 éves múltja a szakmájában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!