Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért olyan nagy baj, ha nem...

Miért olyan nagy baj, ha nem akarok szilveszteri bulikba járni?

Figyelt kérdés

Szüleim teljesen kivannak akadva rám, hogy inkább itthon ülök és olvasok vagy gépezek, ahelyett hogy elmennék bulizni, mint bárki a korosztályomból. Folyamatosan azzal szekálnak, hogy Ők már ilyenkor buliba jártak, ott ismerkedtek meg, meg már 14 éves öcsém is úgy kell visszatartani, én meg a meghívókat is kidobom. Meg olyanokat mondanak, hogy ha nem mozdulok ki, akkor sosem ismerkedem meg azzal az emberrel, aki majd a férjem lesz, stb.

Sosem voltam az a bulizós fajta, mindig is visszahúzódó voltam, aki csak a szobájában érzi jól magát. Két éve én is voltam barátnőmnél buliban, nem tetszett, így azóta sem megyek. Szüleim azonban nem értik meg és tegnap lejárattak unokatesóm előtt (de korábban ugyanezt barátoknak is elmondták), hogy a barátaiknak azért kell veszekedniük, hogy az Ő gyerekük ne menjen már sehova, neki meg azért hogy mozduljak már ki. Annyira rosszul estek ezek a szavak, mert mindig ilyen voltam. Úgy neveltek gyerekként, hogy amikor sötétedik, akkor jöjjek haza, azután meg nem is szeretek kimenni.

De nem csak szilveszterkor, bármi buliba hívnak és visszautasítom, ha rájönnek, akkor jönnek hogy valami baj van velem. Tényleg ekkora baj, hogy jobban szeretek itthon ülni? Másnak is ilyenek a szülei, vagy csak az enyémek? Normális, hogy így viselkednek velem?

17/L

2016. jan. 1. 11:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szerettem sosem bulizni, és a többség ezt nem annyira érti meg.

Gyerekként még akár mentem is volna másokkal, de nem hívtak, most meg hívnának de nem érdekel.

A mostanin is mehettem volna bulizós társasággal. Csak náluk a bulizás az ezerrel csajozás, vagy balhézás, verekedés, én meg csajozni nem tudok, minek üljek ott egyedül, akkor inkább maradtam itthon és néztem filmet.

Én nagy társaságokban egyszerűen beleszürkülök a tömegbe, kívülállónak érzem magam, és ha nem érzem jól magam, akkor minek üljek ott?

Mondjuk én nem is érzem magam kifejezetten magányosnak, tök jól elvagyok egyedül, de tény hogy ez az állapot nem a legelőnyösebb emberek megismerése céljából.

2016. jan. 1. 13:22
 12/18 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem baj, viszont szüleiddel valami nagyon nagy baj lehet, ha ezt nem értik meg.
2016. jan. 1. 14:44
 13/18 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nehéz megfogadni, de én azt tanácsolom, hogy próbálj velük ne foglalkozni. Éreztesd velük, hogy figyelsz mit mondanak, de peregjen le rólad. Feltehetően ők nem tudják hova tenni a te hozzáállásodat a dologhoz, mivel ők nem így éltek.

Ami viszont fontos, hogy sokkal jobb, ha egyedül vagy, s jól érzed magad, mint hogy társaságban legyél, s folyamatosan feszélyezve éreznéd magad, s vágnád közben a jópofákat. Közben meg belül arra gondolsz, hogy mikor tudnál egyedül lenni végre.

Annak idején én is ilyen voltam. Mentem volna otthonról, mert mindenhol áradt az az érzet, hogy a szilveszter milyen jó buli. Különösebben én sem éreztem másabbnak, mint bármely más hétköznapot. De hát kiskorú voltam, nem mehettem. Aztán eljött az az idő, amikor lehetőségem volt rá. Rólam azt kell tudni, hogy apám sokat ivott régebben egészen részeg állapotig, így én a részegeket sem szeretem magam körül, meg én sem szeretnék lesüllyedni ilyen szintig. Örültem, amikor találtam egy olyan társaságot, akiknek ezt el tudtam mondani, s invitáltak erőteljesen, hogy nem lesz alkohol, senki nem fog részeg lenni. Elmentem. Éjfélkor már legszívesebben sírtam volna, mert senkivel nem lehetett már kommunikálni, mert egyik se tudta hol van, illetve haza se tudtam menni, mert másik városban voltam, s már az utolsó busz is rég elment.

Ez volt kb. nyolc éve. Azóta folyamatosan úgy rendezem a dolgaim, hogy szilveszterre legyen valami, amivel le tudom pattintani az embereket magamról. Szerencsére öt éve úgy csinálom, hogy nekem 31. az munkanap, így tudok azzal érvelni másoknak, hogy fáradt vagyok. Így nem sértem meg azokat, akikkel jóban vagyok. 365 napból kibírok egyetlen egyet amikor tudom, hogy jobb lesz nekem itthon egyedül, mint máshol.

28/F

2016. jan. 1. 16:19
 14/18 anonim ***** válasza:

Hát.. Én elég nagy partiarc vagyok, viszont a szilveszteri bulikat 5. éve kihagyom. Erőltetett, kötelező.

21/L

2016. jan. 1. 19:09
 15/18 anonim ***** válasza:

26/N vagyok,mikor fiatalabb voltam akkor jártam évi 3-4x bulizni, kb 15-18 éves korom között. De ma már eszem ágába sem lenne menni. Inkább vagyok a párommal,vagy zene + pia..és még pénzbe sem kerül semmi bajom sem lesz itthon stb:D

Bátyám 34 éves és abszolult nem bulizos és nem is volt!

2016. jan. 1. 22:31
 16/18 anonim ***** válasza:

Bulikban mindent lehet - szopni, dugni, stb. -, csak ismerkedni nem.

- hangos a zene > semmit nem hallasz

- semmit nem ihattok nagyon egy idegennel > veletesz valamit a pohárba

Egyébként én sem szerettem bulizni járni, inkább házibuli, ott jobb a hangulat - normális esetben

2016. jan. 2. 09:25
 17/18 anonim ***** válasza:
En sem jartam soha sehoha bulizno 16 eves koromig azert kiabaltak velem anyuek h "takarodjak" mar bulizni. .. aztan 17 evesen elkezdtem majd azert kiabaltak velem..... most 19L vagyok es elem az eletem a volegenyemmel. Nyugi 1x besokalsz es bulizni fogsz :D ne aggodj.
2016. jan. 2. 16:01
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kicsit megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül. Beszélek majd szüleimmel a dologról, és remélem elfogadják, hogy ilyen vagyok. :)
2016. jan. 3. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!