Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy ember miatt szenvedjen a...

Egy ember miatt szenvedjen a család?

Figyelt kérdés

Miért hagyják sokan, hogy egy ember miatt szenvedjen a család?

Értem én ezalatt pl. egy alkoholista, vagy mint barátnőméknél, ott az élősködő (nincsen jobb szó rá, én szégyellem magam) öccse miatt szív mindenki. 25 éves, nem csinál semmit, a szülők látják el mindenféle földi jóval -ami szerintem óriási hiba. Eleinte rá akarták erőltetni barátnőmre is, hogy szolgálja ki, de ő megmondta, hogy egy felnőtt, 25 éves embert nem hajlandó babusgatni, (munka után kellett volna átjárnia főzni és takarítani rá, én akkor nagyon kiakadtam a kedves szülőkre). Legutóbb az anyjuk rosszul lett, mi intézkedtünk ketten, mert az apjuk épp külföldön volt, az öcsike viszont végig a szobájában ült és játszott, másnap sem érdeklődött, hogy van az édesanyja...

Látom barátnőmön is, hogy egyre jobban idegesíti ez a dolog. És amikor meg elmegyünk hozzájuk, mindig csak a mosolygós félrenézés megy.

Egyik legjobb barátomnál is hasonló a helyzet, ott a bátyja miatt kell állandó készenlétben lennie, mert alkoholista és lopja a szülők pénzét. De azok mindig visszaengedik.

Ilyenkor miért nem veszik észre a szülők, hogy ez mindenkinek rossz?

27/F

2015. dec. 30. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:
54%

1. kérdés: ne.

2. kérdés: mert szeretik.

2015. dec. 30. 17:49
 2/6 anonim ***** válasza:
96%

Erre van egy gyönyörű angol szó: enabler.

Olyan ember, aki segíti a másikat abban, hogy az megtartsa a rossz szokásait, függőségét.

Ha szembenéznek a dologgal, rájönnek, hogy gáz van, és akkor csinálni kell valamit, és az olyan macerás.

2015. dec. 30. 18:09
 3/6 A kérdező kommentje:
2. Érdekes, erről még nem is hallottam. Utánaolvasok. Bár én nem tehetek sokat. Az alkesz-bátyós barátomnak csak azt tanácsoltam, hogy hagyja a szüleire a dolgot.
2015. dec. 30. 18:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Régen is voltak ilyen emberek. Onnan lehet felismerni őket, hogy 60 éves korukban is az anyjukkal élnek, ha meg ő is meghal, akkor az a minimális tartásuk is eltűnik amijük volt. Ők nem is tipikus alkesz nagypapák lesznek, hanem ilyen falu bolondjai, akik senkinek nem néznek a szemébe, nem köszönnek és igazából a jó ég tudja, mit csinálnak egész nap.
2015. dec. 30. 18:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én szerintem a legtöbb szülő, főleg az anyukák képtelenek elfogadni, hogy a gyermekük akit szeretnek egy életképtelen senkiházi, utolsó gazember lesz felnőtt korára. Egyes szülők ezt saját kudarcként, mások meg betegségnek könyvelik el. Vannak szülők akik inkább titkolják, és totál süketek ha valaki felhívja rá a figyelmet. Egy biztos. Nincs egyetlen szülő sem aki elismeri, hogy a gyereke egy nagy nulla. Ha tudják is a lelkük mélyén, hogy az, akkor jön az, hogy inkább ők támogatják, gondozzák, eltűrnek tőle mindent, csak nagyobb bajba ne kerüljön. Ha van normális gyerek is akkor őt meg rá akarják idő előtt kényszeríteni, hogy ha a szülők meghalnak akkor a másik gyerek átvegye a szülők helyét. Így biztosítva, hogy az életképtelen gyerek nem fog a haláluk után sem magára maradni.
2015. dec. 30. 19:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat.

Mindenkinek ment a zöld kéz.

Utolsó két válaszoló

hát én sem tudtam volna szebben fogalmazni,

durva, de igaz, amit leírtatok.

Elküldöm barátnőmnek ezt az egészet.

2015. dec. 31. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!