Egy ember miatt szenvedjen a család?
Miért hagyják sokan, hogy egy ember miatt szenvedjen a család?
Értem én ezalatt pl. egy alkoholista, vagy mint barátnőméknél, ott az élősködő (nincsen jobb szó rá, én szégyellem magam) öccse miatt szív mindenki. 25 éves, nem csinál semmit, a szülők látják el mindenféle földi jóval -ami szerintem óriási hiba. Eleinte rá akarták erőltetni barátnőmre is, hogy szolgálja ki, de ő megmondta, hogy egy felnőtt, 25 éves embert nem hajlandó babusgatni, (munka után kellett volna átjárnia főzni és takarítani rá, én akkor nagyon kiakadtam a kedves szülőkre). Legutóbb az anyjuk rosszul lett, mi intézkedtünk ketten, mert az apjuk épp külföldön volt, az öcsike viszont végig a szobájában ült és játszott, másnap sem érdeklődött, hogy van az édesanyja...
Látom barátnőmön is, hogy egyre jobban idegesíti ez a dolog. És amikor meg elmegyünk hozzájuk, mindig csak a mosolygós félrenézés megy.
Egyik legjobb barátomnál is hasonló a helyzet, ott a bátyja miatt kell állandó készenlétben lennie, mert alkoholista és lopja a szülők pénzét. De azok mindig visszaengedik.
Ilyenkor miért nem veszik észre a szülők, hogy ez mindenkinek rossz?
27/F
1. kérdés: ne.
2. kérdés: mert szeretik.
Erre van egy gyönyörű angol szó: enabler.
Olyan ember, aki segíti a másikat abban, hogy az megtartsa a rossz szokásait, függőségét.
Ha szembenéznek a dologgal, rájönnek, hogy gáz van, és akkor csinálni kell valamit, és az olyan macerás.
Kösz a válaszokat.
Mindenkinek ment a zöld kéz.
Utolsó két válaszoló
hát én sem tudtam volna szebben fogalmazni,
durva, de igaz, amit leírtatok.
Elküldöm barátnőmnek ezt az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!