Mit tegyek, ha a szüleim sehova nem enged el 18 évesen?
Fogd meg magad és menj el.
Ugyanebben a szituációban voltam 18 évesen.
Ezt már leírtam ezen az oldalon egy hasonló kérdésnél. A barátnőimmel mentünk volna egy közeli településre egy kisebb társasággal szilveszteri buliba, a barátnőm nevelőapja vitt volna minket autóval, mindenki mehetett, az én apám közölte, hogy márpedig nem. Jól tanultam, mindig rendesen viselkedtem, nem drogoztam, nem mentem haza berúgva, szégyent hozva a fejükre, tehát nem értettem, hogy ez miért lenne akkora dolog. Ment a veszekedés, ment a veszekedés, mire apám akkor sem engedett, így hát fogtam magam és elmentem.
Anyukám hívott telefonon, hogy apám tiszta ideg, bezárta a kaput is.
Elmentem, minden rendben volt, nem történt semmi probléma, alkoholt ha jól emlékszem max egy pohár pezsgőt ittam, jól éreztem magam és teljesen épségben, egészségben másnap reggel hazamentem egy barátnőmmel busszal.
Apám addigra lenyugodott, megölelt, boldog új évet kívánt és rájött, hogy attól, mert még otthon lakok, tanulok, nem élek saját életet, attól felnőttem és tudok magamra is vigyázni és nincs semmi gond, ha élem a fiatalok teljesen normális életét.
Nem is volt többet gond abból, ha valahová el akartam menni!
Ha továbbra is otthon ülsz és engedsz a szüleid zsarnokoskodásának, akkor még 30 évesen is ők fogják megmondani, hogy hogy éld az életed.
Nyilván a szülőket tisztelni kell, de egy idő után hagyni kell, hogy a gyerekük is felnőjön és élje az életét! Nyilván mértékkel és ésszel, felelősséggel.
Azért óvatosan azzal a "menj bulizni nyugodtan" tanáccsal. Nem ismerjük a kérdező szüleit, nem ismerjük az okokat, hogy miért ilyen szigorúak, és nem tudhatjuk, hogy a "jó tanácsotok" után hogyan reagálnának a szülők akik nem engedték el bulizni.
Most hiába jöttök, hogy "én megcsináltam, nem volt gond belőle" vagy " az én szüleim normálisak" az egy dolog. De egyik sem a kérdező szülei voltak.
Az én szüleim sem voltak ennyire szigorúak. 15 évesen is elmehettem bulizni, de ez az én szüleim döntése volt.
A barátnőm szülei olyanok lehetnek mint a kérdező szülei. Bármit akart mindig kitolták az engedélyt egy évszámra.
-Mehetek bulizni?
-Majd ha 18 éves leszel!
- 18 éves vagyok, mehetek bulizni?
- Majd ha befejezted a sulit.
- Leérettségiztem, befejeztem a sulit, mehetek bulizni?
- majd ha önálló kereseted lesz..
értitek? Mindig volt valami kikötésük, bármit akart.
A barátnőmnek is azt tanácsolták amit neked itt.
-Menj bulizni, nem foglalkozz azzal mit mondanak apádék.
A barátnőm elment bulizni a szülei tiltása ellenére is. 19 éves volt. Emlékszem együtt indultunk el, egy délutáni napon. Ki is írta egy lapra, hogy hova ment, és legkésőbb este 11 órára otthon lesz.
Nem laktunk messze egymástól, de aznap este nem sokkal éjfél előtt nálunk aludt. A szülei kidobták, de előtte kapott pár pofont ami még másnap is piroslott az arcán.
anyum befogadta, és velünk lakott 3 hónapig, remélve, hogy a szülei még sem gondolták komolyan a "takarodj a házamból" kijelentésüket. Komolyan gondolták. Szerencsére volt egy aranyos nagynénje akihez oda tudott költözni..
Szóval óvatosan a menj bulizni tanáccsal,mert nem tudhatjuk, hogy a szülők miképpen reagálnak.
32/N
Kedves utolsó!
Az ilyen szülők ha nem ezért, akkor megtették volna valami másért ugyanezt. Az ilyen szülő nem szülőnek való és nem való neki egy gyerek, ha ilyenért szó szerint kidobja a 18 éves gyerekét!
ma 19:19-nek
Lehet igazad van. De ismered a kérdező szüleit? Hogy miképpen reagálnának ha a kérdező az engedélyük nélkül elmegy bulizni? Lehet ugyanúgy viselkednek majd mint a barátnőm szülei. De lehet, hogy a sokk után, rádöbbenek, hogy a lányuk ellenállt, végre felnőtt lett, és onnantól szabadságot adnak neki.
Én nem tudom. Te tudod?
"Lehet igazad van. De ismered a kérdező szüleit? Hogy miképpen reagálnának ha a kérdező az engedélyük nélkül elmegy bulizni?"
Nem ismerem a kérdező szüleit, de ha a te barátnőd nem bulizni ment volna, hanem mondjuk egy tantárgyból megbukik, vagy netán elvégzi az iskolát és nem tudott volna egyből elhelyezkedni, vagy netán lett volna egy barátja, aki a szülőknek nem tetszett volna, de a barátnőd harcolt volna érte, akkor lehet hogy ezekért mind kidobják a szülei. Honnan tudod, hogy nem így lett volna?
Viszont akkor mégis mit csináljon a kérdező? Egészen addig, amíg nem fog dolgozni, saját keresettel és egzisztenciával rendelkezni, addig hajoljon meg a szülei akarata előtt mindenben, majd amikor elköltözik, saját életet kezd, akkor is hagyja, hogy a szülei irányítsák az életét? Mert ez vár rá...A kérdés, hogy ő mikor tesz ez ellen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!