Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet kezdeni a szülőkkel,...

Mit lehet kezdeni a szülőkkel, akik nem tudják feldolgozni, hogy a gyerek felnő és nem marad örökre 14 éves?

Figyelt kérdés

A szüleim imádnak, én vagyok nekik a világ közepe, tényleg nagyon jó szülők, DE!

Nem engednek meg szinte semmit sem, pedig jogilag felnőtt vagyok már. Van jogsim (amit ők erőltettek), de nem vezethetek, mert veszélyes. Így nem lesz sosem rutinom..

Van barátom, másfél éve, akit imádnak, de nem aludhatok nála, még szilveszterkor sem. Pedig az a bizonyos nappal is feláll..

Külföldre nem mehetek el egyedül, mert veszélyes és elvesznék, hiába spórolom rá össze a pénzt.

Ilyen és egyéb dolgok. Túlféltenek és nem engednek önállósodni.

Sajnos az elköltözés nem opció, mert nem tudnám magamat fenntartani, nem lenne hol laknom. Ezért is szoktak azzal "zsarolni", hogy "majd a saját házadban". Nem hinném, hogy helyes pedagógia lenne ezzel dobálózni.

Mit tudnék csinálni? A szép szóból nem értenek.. De valamit kéne kezdeni a helyzettel, mert egyserűen kínos már mondani a barátaimnak, hogy "öö igen, még mindig nem aludhatok XY-nál". Meg valljuk, ez marha nevetséges..

2015. dec. 27. 22:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Két verzió van.

1, Kiharcolod magad, ahogy előttem írták. Ez attól függ, mennyire erőszakosak. De azt, hogy kabátban állsz az ajtóban, lelépsz, és közlöd, hogy éjfélkor jössz... következő alkalommal pedig közlöd, hogy reggel jössz haza (és megmondod hova mész, és lesz nálad telefon), azt meg lehet játszani.

2, Megpróbálod, amit fent írtam, és kidobnak. Az, hogy valakit kidobtak otthonról, nem példa nélküli a világtörténelemben, DE ha nem ilyennek ismered őket (NEKED kell tudnod, mennyire erőszakosak), akkor csak az egyes út marad, ahogy előttem is írták.

Ahogy írtad "a szép szóból nem értenek", szóval maradnak az ő eszközeik, a nettó kényszerítés.

Két éve elköltöztem, de még mindig van, amiben korlátoznak, és van, hogy nincs más lehetőségem (nem az érzelmi zsarolás miatt, hanem mert olyankor fizikailag nincs hova mennem). De ez már minimális, és ezzel a karácsonnyal vége van.

27 vagyok. Kívánom, hogy neked ne tartson idáig.

2015. dec. 28. 11:44
 12/12 anonim válasza:
En is igy allok ezzel a helyzettel,nem engedik hogy boldog legyek. de veszekedni szeretnek velem. baratnoimnel se aludhatok,pedig mar lassan 18vagyok. es ilyenkor olyan furan erzem magam mikor nem-et mondok a baratnoimnek.
2016. márc. 19. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!