Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudom feldolgozni, hogy...

Nem tudom feldolgozni, hogy páromnak gyermeke van. Hogy léphetnék előbbre, hogy sikerüljön?

Figyelt kérdés

Páromnak van egy kis gyermeke egy másik nőtől, aki ex volt, próbálták helyrehozni a dolgokat, de mégis elváltak útjaik, a lány pedig nem tudja, hogy terhes... mondjuk úgy, hogy elég későn tudtam meg. Hosszú, hogy miért, megértem, hogy miért és ezért nem hibáztatom (elvégre erős bizalom kell ahhoz, hogy valaki beszéljen róla és bemutassa a gyerekét). Azóta megbánta, hogy így alakult és emészti magát rajta, mert én elég mély depresszióba estem. Most már mászok kifelé, de nagyon nehéz.

Megtört egy kép, meg a tökéletes család imidzs (ami ugye nem mindig van) és a mozaik család ténye még mindig nagyon fájdalmas. Soha nem voltam önző, de most minden zsigeremben azt érzem, hogy van választásom és ha úgy érzem, le kell lépnem. Stimmt. De ez a kapcsolat első pillanattól kezdve olyan volt, akivel először fordult meg a közös jövő képe és ez kölcsönös is.

Nem arról szól most ez, hogy ki volt kivel milyen, ki nem mondott el mit, ki szemét és ki nem, satöbbi...

Az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet megváltoztatni vagy átprogramozni a fejem, hogy így is lehetek boldog és azzal az emberrel vagyok, akit szeretek és akarok életem végéig? Nagyon fáj ez a tény, túl akarok lépni rajta és borzalmas embernek érzem magam. Nem akarom elveszíteni, de jelenleg nehéz.

Nem tudom mire gondoljak, vagy hogy induljak el, próbáltam perspektívákat, amiket meg is értek, de valahogy saját magamon nem megy az alkalmazása.

Nem akarok lelépni, úgyhogy kérem senki ne bíztasson rá. Szembe akarok nézni ezzel a mumussal, megtapasztalni így is az életet, sok mindentől megfutamodtam már, felelősségtől is, most nem akarok.

2015. okt. 5. 09:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem egészen világos a történeted. Ha a párod már tudta, hogy terhes az exe, de neked nem mondta el, akkor részemről már nem lehetne a bizalmat helyreállítani.

Ha úgy ismerem meg, hogy ezt tudom, akkor persze zavarna, mert biztosan sok probléma lesz mindig belőle. De ha a kapcsolatunk olyan jó, akkor biztosan érezném, hogy így is ő az igazi.

Ha ezt nem érzem, akkor valószínűleg vége lenne, hiszen akkor mindig ezen problémáznék, és úgy nem lehetnénk boldogok.

2015. okt. 5. 09:23
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez úgy 4-5 éve volt, akkor összejöttek újra, 3 hónappal később tudta meg, hogy terhes.

Mi 1 éve jöttünk össze, akkor már 3 éves volt a picúr.

Bocsi, hogy nem fogalmaztam meg túl jól.

2015. okt. 5. 09:35
 3/6 anonim ***** válasza:

De akkor te tudtad az elejétől, nem? Eleve így ismerted meg?

Mi a baj? Mindig zavart? Vagy most történt valami?

Azért már elég régóta együtt vagytok.

Van valami gond az ex-szel? Nem jössz ki a gyerekkel?

2015. okt. 5. 09:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem csak bepánikoltál. Kedves Egyes, én se kezdeném azzal hogy hello van az exemtől egy gyerekem. A bizalom fontos dolog, és a párod, fontosnak és erősnek érezte a kapcsolatotokat, ezért mondta el neked hogy van egy gyereke. Nem nagyon értem, hogy ettől mért estél depresszióba, te talán szűz voltál mikor el kezdtetek járni?! Mindenkinek van múltja, ha nem az első partnerével van, ezt el kell fogadni. Ha nem megy, ne kínozd se magad se a párodat. Akkor keress egy szűz fiút akinek semmilyen múltja nincs. A párod attól hogy van egy gyereke ugyanaz az ember aki volt. Tudod a nők nagyon ravaszak ám, nem mindegyik olyan kis naiv. Lehet hogy direkt esett teherbe, de még így se sikerült a férfit megtartania. Én is voltam ilyen háromszögben, engem nem zavart volna a gyerek, az zavart hogy a férfi döntésképtelen volt. Gondolj bele hogy most mit érez a párod, a legnagyobb félelmét látja megvalósulni, elmeséli hogy van egy gyereke, erre te depis leszel és elbizonytalanodsz, ő pedig kénytelen őrlődni azon hogy vajon vele maradsz -e, vajon tényleg úgy szereted-e ahogy eddig mutattad. Az a véleményem aki elhagyja a párját azért mert pl. gyereke van, soha nem is szerette igazán, inkább csak a makulátlan családképbe, az álmaiba kapaszkodott. Legalábbis, számomra a leírásod alapján csak a gyerek a gond. Félsz, félsz a felelősségtől, félsz az új helyzettől, és talán kicsit féltékeny is lehetsz, ez normális. Ne képzeld egyébként magad a világ leggonoszabbjának, csak vedd ki a fejed a homokból. Gondolom neked sem az első pasid, és ő mégis boldogan veled tartana akár egy életen át is. Ő nem követelte meg hogy érintetlen legyél, hát fogadd el, ő sem az, csak lett egy gyereke, aki nem tehet semmiről, csak épp anyuka úgy döntött hogy lennie kell. Sok a szétesett család, de ez nem jelenti azt, hogy ti is így jártok, ha szülnél gyereket neki.
2015. okt. 5. 09:58
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi Zsu.

"inkább csak a makulátlan családképbe, az álmaiba kapaszkodott."

Szerintem ez itt a baj, igen. Csak nem tudom ezen hogy lehet változtatni.

De sajnos ennek ellenére a világ leggonoszabbjának érzem most magam ettől függetlenül... :D

2015. okt. 5. 10:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy te pont az vagy aki az álmaiba kapaszkodott, akkor már elfutottál volna. A jövőképet át kell alakítanod, és neked ez megy nehezen, ezt dolgozod fel nehezen szerintem. Én úgy érzem, hogy te tényleg szereted a párod és nem csak az álmot látod benne. Kapaszkodsz az elképzeld jövőképbe, amibe az a kisgyerek nem fér bele. Állj meg egy pillanatra, és gondold át higgadtan, a gyerek ténye zavar? - nem hiszem hogy önmagában egy kisgyerek zavarna. Az a tény zavar hogy a gyerek miatt az ex-xel tartani kell valamilyen szinten a kapcsolatot? - persze kit ne zavarna. Kell neked ez a férfi? - gondolom igen. Egy fontos kérdés van még, amire magadnak válaszolni kell az pedig az, át tudod e alakítani úgy ezt az álombeli jövőképet, hogy tudod, van egy gyerek, aki bizonyos szinten be kerül ebbe a képbe. Ez a kép ami több felelősséggel jár, megéri neked, tetszik-e neked? Szerintem ha ezekre megtalálod önmagadban a választ bármi legyen is az, akkor tudsz döntést hozni hogy mit tegyél.
2015. okt. 5. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!