Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy pszichológus segíthet...

Egy pszichológus segíthet feldolgozni a gyerekkori traumákat? Túl lehet ezen jutni valaha is?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 18. 14:41
 1/10 anonim válasza:
0%
A gyenge elpusztul az eros fennmarad. Melyik akarsz lenni.
2015. ápr. 18. 14:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Szerinted ez ilyen egyszerű lenne? Ugyan már...
2015. ápr. 18. 14:45
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

ez egyszerűen attól függ, hogy megtalálod-e azt a párod, aki nagyon szeret... azzal mindent megbeszélhetsz...ettől nincs jobb módszer.

szerintem.

a pszihomókus csak a munkáját végzi pénzért, több-kevesebb sikerrel.

2015. ápr. 18. 15:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen,erre már én is gondoltam... de ugyanakkor meg arra is,hogy nem jó mástól várni a megoldást.Úgy értem,hogy persze a pszichológus is valaki más lenne ,de ő mégis csak szakember.De persze ebben is van valami,hogy pénzért csinálja stb...Csak nem tudom,lehet úgy valakinek párja,hogy önmagát sem szereti? És nehezére esik elhinni,hogy más szeretheti őt? Hogy ezáltal tőle függsz?
2015. ápr. 18. 15:51
 5/10 A kérdező kommentje:
mmint,hogy valaki más által akarsz "jobban" lenni.
2015. ápr. 18. 15:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológus akkor tud segíteni, ha kiképzett terapeuta. Nem ő oldja meg a problémákat, csak mutatja az utat, hogy te magad tudjad megoldani. Ennek az eszköze a kor regresszió:

https://www.youtube.com/watch?v=RX-4HASvEYM

2015. ápr. 18. 21:14
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm,megfogom nézni!
2015. ápr. 18. 22:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Azoknak, akik pszichés problémáik vannak, a párkapcsolatában is előjönnek a problémák idővel, szóval nemhogy javítana, inkább ront is a helyzeten.

Egy társnak ugyanis mindig vannak elvárásai, ő is szeretné magát JÓL ÉREZNI az adott kapcsolatban, és ezt egy problémákkal küzdő személy nem tudja neki tartósan megadni.

A pszichológus azért tud segíteni, mert neki nincsenek ilyen elvárásai, nem vár kölcsönösséget. Ez egy tiszta üzlet. A párkapcsolat sincs "ingyen", sőt, sokszor többet "fizetünk" érte, mint egy terápiáért, csak nem feltétlenül anyagilag kifejezhető módon.

Egy jó (!) terapeuta csodát tud tenni. Ez tapasztalat. Csak sajnos kevés a jó terapeuta.

2015. ápr. 18. 23:56
 9/10 anonim ***** válasza:

nem szükséges itt kiírni, de nem mindegy, milyen gyerekkori traumát(traumákat) kell leküzdeni.

Naponta találkozom olyan meglepő viselkedéssel, hogy több évtizedes sérelem öregkorban jön elő..És nem érti a másik, hogy mi a baj? Aztán, ha megkérdezem, hogy volt-e konfliktusuk évekkel, évtizedekkel ezelőt, akkor pár nap múlva kiderül, hogy igen.

Kérdés a trauma mennyire volt megrázó? Van olyan barátom, aki fellázadt az inzultáló szülő ellen, de annyira, hogy később már a szülő volt veszélyben..és a külvilág nem értette, hogy miért fél a szülő?

viszont a barátom megnyugodott, feldolgozta azáltal, hogy a dühét levezette a "bántalmazón".

2015. ápr. 19. 09:39
 10/10 A kérdező kommentje:

Szia!

Igazából,nem is tudom,hogy ez traumának minősül-e,-nyilván attól függ,hogy hogyan élem meg- de szeretetet és elég figyelmet nem kaptam gyerekkoromban,leginkább az anyámtól. Ezért nagyon nehezen bízom meg másokban,de,ha mégis,akkor meg túl erősen is próbálok kötődni, azt hiszem...

2015. ápr. 19. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!