Egy pszichológus segíthet feldolgozni a gyerekkori traumákat? Túl lehet ezen jutni valaha is?
ez egyszerűen attól függ, hogy megtalálod-e azt a párod, aki nagyon szeret... azzal mindent megbeszélhetsz...ettől nincs jobb módszer.
szerintem.
a pszihomókus csak a munkáját végzi pénzért, több-kevesebb sikerrel.
A pszichológus akkor tud segíteni, ha kiképzett terapeuta. Nem ő oldja meg a problémákat, csak mutatja az utat, hogy te magad tudjad megoldani. Ennek az eszköze a kor regresszió:
Azoknak, akik pszichés problémáik vannak, a párkapcsolatában is előjönnek a problémák idővel, szóval nemhogy javítana, inkább ront is a helyzeten.
Egy társnak ugyanis mindig vannak elvárásai, ő is szeretné magát JÓL ÉREZNI az adott kapcsolatban, és ezt egy problémákkal küzdő személy nem tudja neki tartósan megadni.
A pszichológus azért tud segíteni, mert neki nincsenek ilyen elvárásai, nem vár kölcsönösséget. Ez egy tiszta üzlet. A párkapcsolat sincs "ingyen", sőt, sokszor többet "fizetünk" érte, mint egy terápiáért, csak nem feltétlenül anyagilag kifejezhető módon.
Egy jó (!) terapeuta csodát tud tenni. Ez tapasztalat. Csak sajnos kevés a jó terapeuta.
nem szükséges itt kiírni, de nem mindegy, milyen gyerekkori traumát(traumákat) kell leküzdeni.
Naponta találkozom olyan meglepő viselkedéssel, hogy több évtizedes sérelem öregkorban jön elő..És nem érti a másik, hogy mi a baj? Aztán, ha megkérdezem, hogy volt-e konfliktusuk évekkel, évtizedekkel ezelőt, akkor pár nap múlva kiderül, hogy igen.
Kérdés a trauma mennyire volt megrázó? Van olyan barátom, aki fellázadt az inzultáló szülő ellen, de annyira, hogy később már a szülő volt veszélyben..és a külvilág nem értette, hogy miért fél a szülő?
viszont a barátom megnyugodott, feldolgozta azáltal, hogy a dühét levezette a "bántalmazón".
Szia!
Igazából,nem is tudom,hogy ez traumának minősül-e,-nyilván attól függ,hogy hogyan élem meg- de szeretetet és elég figyelmet nem kaptam gyerekkoromban,leginkább az anyámtól. Ezért nagyon nehezen bízom meg másokban,de,ha mégis,akkor meg túl erősen is próbálok kötődni, azt hiszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!