Mi a teendo ilyenkor?
Ugyebar apum 3 honapja halt meg igy hat nagyanyamnal lakunk.. De itt lakik a volegenyem is nyilvan 16eves vagyok a volegenyem 22eves..
Es hat az osszes gyermekkori cuccom levitettem a volegenyem hazaba (ott a szulei laknak) es anyam teljesen bevan hulyulve hogy 18 evesen se koltozhetek le a volegenyem hazaba. Ilyenkor mi a teendo???
Anyam a gyámom, a ha bemegyek a gyamhivatalba akkor lehet arrol szo hogy en kerem hogy a volegenyem szulei atvalaljak a gyamsagot?
Mert most azt akarjuk a volegenyemmel hogy anyam hata mogott osszehazasodunk polgarian ha betoltom a 17et..
Nagyon fontos
kötessétek le a pénzt úgy,hogy 18. szülinapod után férhess hozzá. így tuti nem forgat ki senki.
igen, valóban lehet így házasodni, egyben nagykorúsíttani magad. de ez egy hosszadalmas folyamat és kicsi rá az esély,hogy megadja rá a gyámhivatal az engedélyt.
az én véleményem is az,hogy 16 évesen ez baromi korai. ha még együtt lesztek a 18. szülinapod után is, akkor majd összeházasodtok. addig kénytelen vagy otthon élni. vagy esetleg kollégium.
egyébként szabad tudni mióta vagy együtt a vőlegényeddel? amúgy nagyon komoly fiatember lehet,hogyha a nagyszüleidhez képes beköltözni. 16 évesen örülj neki,hogy ezt megengedték ,hogy odaköltözzön.
2eve 2 honapja vagyunk egyutt.
De ha van ra okom h mier szeretnem akkor a gyamugy engedelyezi?
írtam már,hogy fordulj a helyi gyámügyhöz. ők felmérik majd a testi lelki állapotod a házassághoz. és nagyon komolyan megvizsgálják,hogy hol fogtok élni, milyen biztos a megélhetés...stb. rengeteg feltétele van. a legegyszerűbb ha náluk érdeklődsz.
és ha ugye engedélyt adnak a házassághoz és meg is történik, akkor utána nagykorúnak fogsz számítani. pl szavazhatsz már, elköltözhetsz otthonról.
és a gyámügy anyukádat is ki fogja kérdezni.
volt egy barátnőm, akinek meghaltak a szülei. voltak rokonok akihez került, de ők meg verték,elvették a pénzét. 17 éves volt, sikerült nagykorúsíttatnia magát. de neki ekkor volt rendes munkahelye, estin járt érettségire. nem tudom neked sikerülne -e, de az biztos,hogy indokolt esetben fogják megadni. a nem jövök ki anyámmal nem jó indok.
En meg egyartalan nem kerdeztem ebbe a kategoriaba... Foleg ilyen temat nem...
Amugy se kamu a kerdesem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!