Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Széthulló családomat hogy...

Széthulló családomat hogy mentsem meg?

Figyelt kérdés

Megpróbálom objektiven leirni, mi is nálunk a helyzet a családban, és kérlek adjatom tanácsot.

Apukám sok évvel ezelőtt meghalt túlzott alkoholfogyasztás miatt.

Anyu egyedül nevelt fel engem és a bátyámat, bár volt mindig párkapcsolata, nem költöztek össze.Ő az a fajta ember, aki inkább panaszkodik, minthogy megoldja a helyzetet, és mindene a pénz (tőlünk is mindig kér mindenre), újabban gyakran iszik ő is. Sueret minket, de mindig is a szemünkre dobta, hogy milyen ócska ember volt apu, és hogy rá hasonlitunk.

A testvérem 28, egyeteme van, dolgozik, és a barátnőjével laknak nálunk. Ő is gyakran iszik, emellett cigizik és rosszul bánik a pénzzel. A barátnője ingyenélő, sokszor kihasználja őt, bár nem mondanám, hogy csak a pénzért van vele. Felelőtlen. Ha beszélni probálunk vele, agresszivvé válik, káromkodik, és durván beszél anyuval és velem.

Én még tanulok, külön városban élek az egyetem miatt. A tanulásba menekülök a problémák elől, nem volt normális párkapcsolatom még, amiért otthon folyton cikiznek. Dolgozom, nem függöm anyagi szempontből anyutól vagy a bátyámtól. Kisebbségi komplexusom a másik végletbe üt át, és nem veszem figyelembe a többiek érzelmeit, durván kritizálok mindenkit mindenért (leggyakrabban anyut). Gyáva vagyok.

A családban nagyon rossz a hangulat, azt hiszem azért, mert senki nem tisztel senkit. Hiányzik az apai tekintély, ami rendet teremt.

Mit tegyek?

Beszélni már próbálatm velük, de ne hallgatnak meg, mert azt mondják, hogy csak okoskodom meg filozofálok.

Azt hiszem, hogy el fog fajulni a helyzet, ha nem hozom most helyre. De nincs akitől tanácsot kérjek. Nehéz, mert érzelmileg is implikált vagyok.

Köszönöm.

25L

2015. dec. 26. 22:33
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ez az oldal / csoport tud neked segíteni: [link]

Az „Alkoholisták Felnőtt Gyermekei" egy 12 Lépést és 12 Hagyományt követő program, amelyben olyan nők és férfiak vesznek részt, akik alkoholista vagy más módon rosszul működő családban nőttek fel.

Arra van szükséged, hogy a saját életedet élhessed. A saját gondjaiddal foglalkozz (kizárólag), az örömeid a sajátjaid legyenek.

Engedd meg az édesanyádnak és a bátyádnak, hogy felnőttként élhessék az életüket. Ha nekik ez így felel meg, akkor éljenek így. Ne adj pénzt nekik, hiszen te még tanulsz és nem élsz velük.

Keress albit/melót/társaságot. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha jól érzed magad.

2015. dec. 29. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!