Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Folyton fáradt vagyok, miért...

Folyton fáradt vagyok, miért nem lehet felfogni?

Figyelt kérdés

Bocsánat, ha idegbetegnek tűnök, de idegileg nagyon kimerítő betegségem van, és a veszekedések rontanak rajtam.

Narkolepsziás 19 éves lány vagyok, szüleimmel élek. Különben dolgozom, tanulok, tehát helyt tudok állni a mindennapokban, nagy nehezen(pszichostimulánsokkal). Amikor végre itthon lehetek, szünet van és szabin vagyok, és pihenhetnék, folyton szekálnak. Csináljam ezt, csináljam azt, stb. Meg is csinálom persze, felkelés után kb 4 órát aktív vagyok. Utána viszont nagyon álmos leszek, alig bírok fent maradni, de olyankor is elvárnak tőlem mindent.

Egyszerűen nem tudják megérteni, mennyire nehéz ez nekem és mennyire álmos vagyok. Most is sírok, olyan szinten álmos vagyok, de ha elalszok délután, akkor veszekednek velem. Nem veszik komolyan ezt az egészet. Soha az életben nem tudtam egy jót aludni, az egész életem erről a rohadt betegségről szól, és semmi megértés nincs itthon!! Annyira elegem van..

2015. dec. 26. 14:20
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Szenteste a vacsora közben elaludtam az asztalnál, nem bírtam tovább. Tudjátok mi történt? Egy pofonnal keltettek...
2015. dec. 26. 14:22
 2/15 anonim válasza:
90%
Szedd a gyógyszereket vagy kérj dózis változatást. Nekünk is sok ilyen betegünk van, és normál életet élnek. A gyógyszereket rendszeresen kell szedni, ha épp nem dolgozol akkor is fontos, sok szer hatásmechanizmusa a rendszerességen alapul. Ezzel a betegséggel teljes életet lehet élni, menj vissza az orboshoz és mondd el neki hogy folyton álmos vagy így is! Miket szedsz?
2015. dec. 26. 14:26
 3/15 anonim ***** válasza:
73%
Én a helyedben arra koncentrálnék, hogy minél hamarabb a saját lábadra tudj álni. Saját élet, saját lakásban, ahol senki nem szól be, hogy mikor és mennyit alszol.
2015. dec. 26. 14:30
 4/15 anonim ***** válasza:
23%

Nyilván te is tudod, hogy így nem élheted az életedet, szóval nyavalygás helyett inkább menj orvoshoz, és próbálj valami megoldást találni.

Nem alhatsz folyton.

2015. dec. 26. 14:41
 5/15 anonim ***** válasza:
69%

Nyilván nem alhat folyton, de MOST álmos.

Ha hasmenésem van, mondhatod, hogy nem normális, hogy állandóan fosok, és igazad lenne, de attól még elengednél a vécére, nem?

2015. dec. 26. 14:52
 6/15 A kérdező kommentje:
Járok orvoshoz 2 havonta és szedem a gyógyszereket! Ennél magasabb dózist nem kaphatok!
2015. dec. 26. 15:01
 7/15 A kérdező kommentje:
11 éves korom óta kezelnek, nem tudnak jobbat kihozni belőlem.
2015. dec. 26. 15:03
 8/15 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem a legnagyobb baj, hogy a szüleid nem tudják, nem akarják elfogadni a betegséged. Nem is tudom mit lehet kezdeni ezzel a helyzettel. Vagy megpróbálod nekik sokadszor elmagyarázni a helyzetet, vagy elengeded a füled mellett a bántásokat. Amint lehetőséged lesz, akkor pedig próbálj elköltözni. Koleszba, albiba, vagy ahova az élethelyzet lehetővé teszi.
2015. dec. 26. 15:20
 9/15 anonim ***** válasza:
89%
Gondolom, a szüleid vittek el orvoshoz. Akkor hogy a fenébe nem fogják fel, hogy beteg vagy? Az orvosnak se hisznek?
2015. dec. 26. 15:39
 10/15 anonim ***** válasza:

Sajnálom hogy ilyen betegséged van.

Boldogabb új évet.

2015. dec. 26. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!