Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A 15 éves lányom elköltözött....

A 15 éves lányom elköltözött. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Az apjához ment, akivel nagyon sok mindenben nem értünk egyet.

Ő az első szóra mindenre ad pénzt a lányunknak, aki ezt ki is használja. Összetörte a telefonját, be is ázott, 2 nap múlva már itt volt a legújabb, természetesen iPhone, mert "ő hozzá nem nyúl egy androidoshoz".

Folyamatosan ezen megy a vita, mert neki semmi nem elég, mindenből a legdrágább és a legújabb kell, ha pedig meghallja, hogy "nem", elkezd hisztizni.

Tegnap hazajött, hogy fizessek ki neki egy több százezres utat, mert februárban megy nyaralni az egyik barátnőjével és az ő szüleivel. Mondtam, hogy biztos nem, mi is most jöttünk haza nemrég, 3 alkalommal megy majd síelni, elég lesz ez télre. Felhívta az apját, aki persze azonnal igent mondott. Már ezen is felhúztam magam, mert tuti, hogy mindent nekem kell majd intézzek, mint mindig. Van mellette egy 11 hónapos és egy 3 éves gyerekem, mégis vele kell a legtöbbet foglalkozzak.

Az apja meg nemhogy segítene, inkább ellenem van. Tavaly kitalálta, hogy ő a ballagására fesztiválbérleteket kér, mondtam, hogy szó sem lehet róla, 14 évesen biztos nem fog napokig fesztiválozni, a napijegyben még benne is lettem volna. De nem, neki bérlet kell és majd megy az unokatestvérével és annak a barátaival (ők végzősök, egyetemisták). Én nem akartam, az apja belement mindenbe.

Ma kitalálta, hogy menjek el vele magassarkút nézni, mert szilveszterre akar egy újat. Mondtam, hogy ma biztosan nem, a két kicsi beteg napok óta, a konyhában 3 féle sütit csináltam és még az ajándékok nagy része sem volt becsomagolva, szóval nem a plázázáshoz volt a legnagyobb kedvem. Mondtam, hogy majd a két ünnep között elmegyek vele, de az úgy nem volt jó, mert akkor már biztosan nem lesz semmi... Én voltam a legsz...bb anya, amiért nincs rá időm, bezzeg XY anyja bármikor megy, meg ha az apját hívta volna, már régen lenne cipője. Megjegyzem, 4 pár magassarkúja van és az enyémeket is úgy hordja, akár a sajátjai lennének, szóval nem arról van szó, hogy ő most emiatt nem léphetett volna ki a házból, mert nincs cipője...

Felhúztam magam és mondtam, hogy akkor költözhet az apjához, mert nekem ezekből a hisztikből elegem van. Erre összepakolt és elment, fel sem veszi a telefont.

Az apja meg csak kárörvend, hogy ő már tíz éve is megmondta, hogy a gyereket nála kellett volna elhelyezni. De most komolyan, hogy akar egy kamaszt nevelni, mikor ő is úgy viselkedik?

Bulizik, nőzik, alig van otthon.

2015. dec. 22. 21:27
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
7%
Tönkretett lelkű, elvált szülők gyereke. Nem most kellene kezdeni nevelni, ez már régen el van cseszve, annak a következményeit isszátok most. Adja az ég, hogy az apjának ne legyen pár nap múlva terhes a jelenléte, és legalább ott nyugalmat találjon. Belegondoltál abba, hogy ezt a gyereket ketten vállaltátoka volt férjeddel és ketten is csesztétek el? Nem a gyereket kell hibáztatni. Te a jelek szerint új családot alpítottál, foglalkoztál a lányod lelkével, amikor ezt megtetted, vagy csak "ez van", nem körülötte fog forogni az életed alapon összekényszerítetted egy neki ismeretelen pasival és új gyerekeket gyártottál mellé? Újakat, akiknek az apja ott van, az övé meg messze. Érezheti magát kirekesztettnek, oda nem tartozónak? A magatartása mind erre utal,megfejelve a kalsszikus kamaszkorral. Ha kezelve lett volna helyzet, nem fajul idáig. Most már hagyd békén. Úgyis csak az ellenséget látja benned. Amíg magától nem fog jobb belátásra térni, megbékélni veled, addig a efjed tetejére is állhatsz, ez csak rosszabb lesz, mert a volt férjed még élvezi is a jelek szerint, ha alád vághat...
2015. dec. 23. 06:28
 22/32 anonim ***** válasza:
44%

1. visszavitetném a rendőrséggel

2. gyámügy és lekorlátoznám az apukát

3. valszeg komoly korlátokat tennék elé (elvenni a telefont laptop egyéb műszaki, ruhatára selejtezés csak ami egy 14 évesnek való az maradna, zsebpénz elvonás, szobafogság)

és majd akkor kapná vissza ezeket ha tesz is érte valamit

házi munka jó jegyek segítség a tesók körül

4. apukától amit kap pénzt az elvenném tőle ... vagy ha vesz neki valamit azt is ...

2015. dec. 23. 08:35
 23/32 acelsziv ***** válasza:
5%
22: És ez mit old meg? Mert a gyerek ezután még jobban fogja utálni az anyját és mégnkáb eltávolodnak egymástól.
2015. dec. 23. 09:38
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

Összefoglalva:

Az elkényeztetett tini p*csa, aki a világ legneveletlenebb gyereke, iPhone kell neki és fesztiválozni szeretne (Abban amúgy mi olyan megvetendő? Rengeteg fiatalnak ez a hobbija és még a felnőtt unokatestvérei is ott voltak, kicsit ellentmondásos, amit írsz). Természetesen pontosan a legnagyobb caos közepén akar magassarkút venni az anyjával, de a kedves kamugép elfelejtette, hogy a kiscsaj sz*rik az anyjára, szóval simán elment volna egyedül is megvenni :P A folyton bulizós, nőcsábász apjának viszont simán van annyi pénze, hogy utazásokra és drága iPhone-okra legyen pénze, nem kicsi az ellentmondás :P Persze az anyja a legnagyobb áldozat, mert ő csak jót akar mindig, mindenkinek, igazi mintaanya, de mégis csak egy elkényeztetett liba lett 15 éves korára a lányából, ami természetesen egyáltalán nem az ő hibája, hanem a szemét láda apjáé, aki szégyen szemre vett a lányának új telefont, amilyent szeretne és szívesen használna, sőt, még az utazást is kifizette neki! Hab a tortára, hogy a drágalátos mintaanya szült még 2-t, miközben 1-gyel sem boldogul.

Egy szó mint száz: KAMU. Le lehet zárni a topicot, nem teljesen feleslegesen koptatni erre a billentyűzetet.

2015. dec. 23. 09:55
 25/32 anonim ***** válasza:
22%

Ha ilyen pici gyerekeid vannak, biztos nem vele töltöd a legtöbb időt, csak ő idegesít legjobban a viselkedésével. Ettől persze nem tépheted el magadat a kisebb gyerekektől, hogy elmenjetek magassarkút venni. Ez egy olyan dolog, amit szépen elmagyarázva vele is meg kéne értetni. Hogy attól még ugyanúgy szereted, mint a kisebbeket.

Muszáj lenne a türelmet alkalmaznod, akkor is, ha úgy érzed, az idegeiden táncol, mert a dolgok nem a legjobb irányba mutatnak azzal, hogy megszokja, ennyit költhet. Mi lesz így, ha ezt mind neki magának kell megkeresni? Nyilván, ha 25 lesz, nem te akarod majd az útjait, a telefonjait, a lakását, a bútorait, meg a ruháit megvenni, szóval abba az irányba kéne terelgetni, hogy ő az igényszintjének megfelelő dolgokat valamivel elő tudja teremteni majd a megfelelő életkorban.

Ülj le vele őszintén beszélni, mondd el, hogy nagyon szereted, ugyanúgy, mint a többit, de a többiek kicsik, ezért nincs annyi időd, mint mikor még nem születtek meg, de ettől függetlenül bármit elmondhat neked. És igen, jó lenne, ha eldöntenétek, mivel akar foglalkozni, amivel ezt a teherautónyi pénzt meg is keresi majd. Próbáld hazahívni karácsonyra, keresd mindenhol, telefonon, Facebookon, valahol csak utoléred, és kérd, hogy költözzön vissza hozzád, ha tényleg számít ő neked. Mert ha azt csinálhat, amit akar, akkor az csak ahhoz fog vezetni, hogy egy baráti társaságban keresi majd a hiányzó szeretet, ami könnyen lehet egy nagyon rossz társaság is.

Amit te hisztinek látsz, az valójában szenvedés, mert úgy érzi, hogy ő sehova se kell. (Még akkor is, ha ez nem így van!) Felfokozottan éli meg ezeket a dolgokat, mert kamasz, ezért most neked kell hogy végtelen türelmed és következetességed legyen. Amikor azt mondtad neki, hogy akkor költözzön az apjához, a legnagyobb félelmeit váltottad be, hogy ő nem kell sehová, és ezt akkor is így érzi, ha előtte ő játszott a türelmeddel direkt, hogy tesztelje, szereted-e még.

2015. dec. 23. 10:05
 26/32 anonim ***** válasza:
16%
figyelj apa részeg volt és máris téged hívott segítségért, de így is szart hazamenni. Amit ebből érdemes levonni, hogy te még mindig a lábtörlője vagy ezért a következő napokban/hetekben/hónapokban amíg az apjánál van ne törődj vele, közlöd vele, hogy ott van az apja akit annyira istenít majd ő segít és leteszed a telefont. Drasztikusnak hangzik,de a kamaszok már csak ebből értenek, hidd el hamar hazabattyog és az előnyt kihasználva közölnél vele pár szabályt pl.: ha köd van akkor is megy suliba mert nem 7 éves, ha valamire pénz kell azt te átgondolod,de 16 éves korától dolgozni is mehet érte és a többi.
2015. dec. 23. 10:17
 27/32 anonim ***** válasza:
23%

23-as mondjuk azt h megtanulja a saját kárán értékelni amije van és tennie kell azért h megkapja ami kell neki

talán most még nem késő helyre tenni a kisasszonyt és az apukát

de ha nem fogja meg keményen akkor elszáll ...

ja még annyi kérni kell h a láthatás csak és kizárólag a te jelenlétedben történjen meg !

2015. dec. 23. 12:39
 28/32 A kérdező kommentje:

Itt néhány válaszadó komolyan gondolja, amit ír??

Az, hogy új férjem lett, nem jelenti azt, hogy a lányom nem számított. Vagy aki elvált és gyereke van, az legyen örökké egyedül?!

A férjem imádja őt is, bármit, amit kitalál, egy szóra megteszi. Elment vele és a barátnőivel Miley Cyrus koncertre, úgy, hogy be is ment velük... Ez szerinted egy 45 éves embernek mennyire jó buli? Vagy hajnalba érte menni akár a város másik végére egy telefonhívásra?

Az meg nonszensz, hogy azzal gyanúsít itt pár ember, hogy 'kamu'. Mi olyan hihetetlen ebben?

Nincs semmi megvetendő a fesztiválban, de abban igen, ami ott megy. Nem vagyok ostoba, tudom, hogy nem kólázni járnak oda a fiatalok. Vagy 46%-os, te az általános iskolából ballagó gyerekedet nyugodt szívvel elengednéd többnapos fesztiválokra?

Nem ment volna egyedül cipőt venni, mert kellett neki sofőr és pénztárca, mindkettő én lettem volna.

Miért lenne ellentmondásos az, hogy valakinek van pénze attól függetlenül, mert iszik? Szerinted minden alkoholista hajléktalan?

Szerintem a gyereknek nem kell több, mint 200 ezres telefon, miután részegen összetöri az előzőt, ami szintén kb. ennyi volt. De igen, biztosan én vagyok "kamugép" és a sz.r anya. :) Bár a százalékodból úgy tűnik, mások is inkább velem értenek egyet, te zseni 46%-os.

Claritasa, ezektől csak jobban utálna.

2015. dec. 23. 13:13
 29/32 acelsziv ***** válasza:
79%

Kérdező: Az a 46 % nem véletlen annyi. Biztos visszakötötték a netet az elmegyógyintézetbe azóta irkálja a hülyeségeit.

Claritasa: A kérdezőnek igaza van. Ettól épp hogy nem fogja megtanulni a dolgokat csak azt látja, hogy erőszakoskodnak vele és elviszok onnan ahol szerinte kánaán van.

Kérdező: Megismétlem. Hagynod kellene egymás levében párolódni őket. Belehalni nem fog a lányod. most az egyszer talán négyen karácsonyoztok de tudod, hogy azért nincs rossz helyen ő sem. És, ha tényleg olyan az apja mint mondtad akkor pár hét múlva sírva fog jönni, hogy hazajöhessen.

2015. dec. 23. 13:22
 30/32 anonim ***** válasza:
46%
A fesztivállal szerintem nincs semmi gond. Ha olyan ügyes hogy részegen összetöri a telefonját, egy olcsó LG-t vagy Samsungot kellett volna kapnia, az talán jobb és biztos olcsóbb mint az ájfon, és hisztizhetett volna nyugodtan. Minek neki 5 pár magassarkú? Szilveszterre meg főleg? Egész éjszaka abban akar lenni? Meg lehet hogy úgyis lekerül róla a ruhájával együtt. Máskor ne vidd kocsival iskolába, engem utoljára általánosban vittek.
2015. dec. 23. 13:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!