Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Miért csinálja...

Mit tegyek? Miért csinálja ezt apám? Ez már szexuális zaklatás?

Figyelt kérdés
Szüleim 6 éve váltak el. Apámat legutóbb 5 hete láttam, holnap találkozunk újra. A lényeg az, hogy legutóbb megfogta a fenekemet és tett rá egy olyasmi megjegyzést, hogy milyen kemény (?). Nem nagyon tudtam erre mit reagálni. Kicsi korom óta félek tőle, de most már alapja is van talán... Nem tudom mi lesz holnap, segítsetek! Mit tegyek?

2015. dec. 22. 19:35
1 2
 11/17 anonim válasza:
Minél hamarabb szólj az anyukádnak!!!!!!
2015. dec. 22. 23:21
 12/17 anonim ***** válasza:
82%

Ez már nem olyan, ami egy hóbort, vagy vicces gesztusnak fogható fel..legalábbis szerintem.

Szólj anyukádnak, és tegyétek meg a szükséges lépéseket.

2015. dec. 23. 12:09
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. dec. 23. 12:52
 14/17 anonim válasza:
És mi volt? Ugye jól vagy??
2015. dec. 23. 19:14
 15/17 anonim ***** válasza:
66%

Nincsenek friss ismereteim, de még pár éve úgy volt, hogy 14 éves korban már jogilag többnyire kikényszeríthetetlen a láthatás, ha maga a gyerek kifejezetten nem akarja. Nem volt egy külön meghatározott korhatár erre: az számított, hogy a gyereknek van-e már saját ,,belátása''. 14 éves korban már lényegében kizárt volt, hogy akár a gyámhatóság, akár a bíróság a gyerek akarata ellenére kikényszerítse a láthatást, a gyakorlat az volt, hogy ebben a korban már ,,nincs értelme'' a hatósági kényszernek. Nem tudok róla, hogy ebben valami változás történt volna az elmúlt években, szóval szerintem ez ma is így van.

Édesapád erőszakkal (vagy rendőrrel) nem kényszeríthet rá láthatásra, maximum panaszkodhat a gyámhatóságon, vagy a bíróságon, amit valószínűleg elutasítanak, főleg, ha összeszedetten meg is tudod indokolni az álláspontodat (bizonyítanod nem kell, elég az, ha lehet érezni, hogy Magadtól akarod így, és nem befolyásolt Téged senki).

Tehát a dolog jogi részét viszonylag könnyű tisztázni, valószínűleg ma is úgy van, hogy kényszerből nem kell menned. Gondolom az, ami igazán nehézséget okoz Neked, az inkább a dolog érzelmi része, vagyis az, hogy a saját érzéseidet tisztázd Magadban. Lehet, hogy a félelmed jogos abban az értelemben, hogy jobb, ha beszélsz róla. Ha tudsz, akár egyedül, akár anyukáddal együtt keress valakit, akivel erről nyugodtan tudsz beszélni. Ha anyukáddal még nem akarsz erről beszélni, akkor az ő tudta nélkül is beszélhetsz pszichológussal, de ezt nem tudom, hogy kell intézni, az iskolában vagy a családsegítőben talán tudnak ebben segíteni.

2015. dec. 25. 11:32
 16/17 anonim ***** válasza:
P.S: Ha valakitől **folyamatosan** félsz hat éven át, azt érdemes tényleg tisztázni
2015. dec. 25. 11:56
 17/17 anonim ***** válasza:
66%

A jogi dologban tényleg történtek újdonságok, nem vagyok képben, biztosan nem pontos már, amit előbb leírtam. Mindenesetre az továbbra is igaz, hogy 14 évesen már több lehetőséged van, mint kisebb korodban, és valamennyire számít a saját akaratod. A pontos részleteket nem tudom. Azt hiszem, 14 évesen már nem lehet csak úgy erőszakkal végrehajtani a láthatást, meg kell hallgatnia Téged a hatóságoknak, ha pedig Te nem akarod a láthatást, akkor az eljárást ilyen esetben legalábbis egy időre felfüggesztik. De ehhez a témához nem értek, tévedhetek is, ezért ezt hozzáértőtől érdemes megkérdezni.

A félelmeidről pedig beszélj nyugodtan megbízható felnőtteknek, akikben megbízol, ha pedig kicsi korod óta van ez a félelem, akkor szerintem gyerekekhez értő pszichológus szakembernek is. Hátha kiderül, honnan van ez a félelem. Már a válás előtt is féltél Édesapádtól?

2015. dec. 25. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!