Mit tegyek hogy anyám ne a tesóm nevén szólítson?
24 vagyok a tesóm 30, mindketten lányok vagyunk. Ő már kb 4 éve nem lakaik itthon és van 1 éves gyereke is. Anyám mindig az ő nevén szólít engem, amikor félig már kimondja akkor újrakezdi és a sajátomat mondja. Vagy észre se veszi és nem javít csak a tesóm nevét használja. Mindennap ezt hallgatom. Mindenkinek azt mondja hogy jajj mert úgy hasonlítunk, könnyű keverni minket. Én magas vagyok és szép vékony, a tesóm meg kicsi és kövér. Sem arcra sem természetre nem hasonlítunk. Szerintem csak lusta és figyelmetlen és leszarja hogy milyen nevet mond. A tesómat az én nevemen hívja.
Hogyan lehetne ezt leállítani? Kezd nagyon elegem lenni. Sokszor rászóltam de nem érdekli.
Ha összecseng a nevetek azt is keverheti, én rendszeresen kevertem a csilla-csenge eszti-merci neveket, gáz is volt :D
Egyébként lehet néha kicsit elfelejti hogy a tesód már elköltözött és megszokásból csinálja.
Aszta mekkora probléma :D
Az én nevem, apukámé és anya tesójáé is hasonló becézve.. És ezeket szokta keverni. :D De minket egyáltalán nem zavar.. Sőt volt hogy a tesómat a kutya nevén hívta... :D Szerintem ez vicces és nem gáz.
Köszi mindenkinek a hasznos tippeket.
A nevünk teljesen különböző betűkből áll és nem is ugyanannyi szótag. Nekem nagyon rosszul esik hogy ennyi év alatt sem volt képes arra hogy legalább a nevünket helyesen megtanulja mindezt úgy hogy mindegyikőnkét ő választotta.
Sértő amit csinál és mindig elbagatelizálja ahogy mások is. Mindenki adja alá a lovat.
Ha van még ötletetek hogy mit csináljak vele, akkor szeretettel várom :) Sokszor rászóltam már, igyekeztem kulturáltan intézni de soha nem használt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!