Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy anyám ne a...

Mit tegyek hogy anyám ne a tesóm nevén szólítson?

Figyelt kérdés

24 vagyok a tesóm 30, mindketten lányok vagyunk. Ő már kb 4 éve nem lakaik itthon és van 1 éves gyereke is. Anyám mindig az ő nevén szólít engem, amikor félig már kimondja akkor újrakezdi és a sajátomat mondja. Vagy észre se veszi és nem javít csak a tesóm nevét használja. Mindennap ezt hallgatom. Mindenkinek azt mondja hogy jajj mert úgy hasonlítunk, könnyű keverni minket. Én magas vagyok és szép vékony, a tesóm meg kicsi és kövér. Sem arcra sem természetre nem hasonlítunk. Szerintem csak lusta és figyelmetlen és leszarja hogy milyen nevet mond. A tesómat az én nevemen hívja.

Hogyan lehetne ezt leállítani? Kezd nagyon elegem lenni. Sokszor rászóltam de nem érdekli.

2015. dec. 20. 14:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ismerem a helyzetet nekem is ugyan ez van csak akkor válaszolj vagy filgyelj rá ha a te ndvedet mondja! Amúgy engem is tesóm nevén szólított és én fogtam egy A4es lapot nahybetűvel ráírtam a nevem és a pólóm elejére meg a hátuljára is raktam egy ilyet xd
2015. dec. 20. 22:39
 12/17 anonim ***** válasza:
Az semmi, én férfi vagyok de anyám néha a lánytestvéreim nevén szólít. Ilyenkor mindig mondom neki hogy az afázia csúnya betegség. :) Na de viszont előállt egy sokkal kínosabb dolog is, ugyanis a jelenlegi páromat már többször az előző nevén szólította, majd megüt a guta emiatt. Nem győzök bocsánatot kérni a páromtól, és érti is a dolgot mert vele 8 évig voltunk együtt, de azért látom hogy rosszul esik neki. Nem tudom hogy lehetne ezt a berögzülést megszüntetni, főleg hogy a neveik nagyon hasonlítanak is.
2015. dec. 21. 11:12
 13/17 anonim ***** válasza:

Ha összecseng a nevetek azt is keverheti, én rendszeresen kevertem a csilla-csenge eszti-merci neveket, gáz is volt :D

Egyébként lehet néha kicsit elfelejti hogy a tesód már elköltözött és megszokásból csinálja.

2015. dec. 21. 11:48
 14/17 anonim ***** válasza:
Férjem mesélte, hogy Ők négyen voltak testvérek, fiuk. Az anyja kiállt az ajtóba hivni Őket, és elsorolta mind a négy nevet akkor is, ha csak egyikük kellett minden alkalommal. / Na mondjuk meg is volt az Anyáról a véleményük a fiuknak/.
2015. dec. 21. 14:59
 15/17 anonim ***** válasza:
Volt egy jó ismerősöm, ő minden nőt "szerelmemnek" meg "drágámnak" hívott. Ez is megoldás, mivel nagy "nőcsábász" volt, így nem keverte a neveket. :D
2015. dec. 21. 21:46
 16/17 anonim ***** válasza:

Aszta mekkora probléma :D

Az én nevem, apukámé és anya tesójáé is hasonló becézve.. És ezeket szokta keverni. :D De minket egyáltalán nem zavar.. Sőt volt hogy a tesómat a kutya nevén hívta... :D Szerintem ez vicces és nem gáz.

2015. dec. 21. 23:05
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a hasznos tippeket.

A nevünk teljesen különböző betűkből áll és nem is ugyanannyi szótag. Nekem nagyon rosszul esik hogy ennyi év alatt sem volt képes arra hogy legalább a nevünket helyesen megtanulja mindezt úgy hogy mindegyikőnkét ő választotta.

Sértő amit csinál és mindig elbagatelizálja ahogy mások is. Mindenki adja alá a lovat.

Ha van még ötletetek hogy mit csináljak vele, akkor szeretettel várom :) Sokszor rászóltam már, igyekeztem kulturáltan intézni de soha nem használt.

2015. dec. 21. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!