Mit tegyek hogy anyám ne a tesóm nevén szólítson?
24 vagyok a tesóm 30, mindketten lányok vagyunk. Ő már kb 4 éve nem lakaik itthon és van 1 éves gyereke is. Anyám mindig az ő nevén szólít engem, amikor félig már kimondja akkor újrakezdi és a sajátomat mondja. Vagy észre se veszi és nem javít csak a tesóm nevét használja. Mindennap ezt hallgatom. Mindenkinek azt mondja hogy jajj mert úgy hasonlítunk, könnyű keverni minket. Én magas vagyok és szép vékony, a tesóm meg kicsi és kövér. Sem arcra sem természetre nem hasonlítunk. Szerintem csak lusta és figyelmetlen és leszarja hogy milyen nevet mond. A tesómat az én nevemen hívja.
Hogyan lehetne ezt leállítani? Kezd nagyon elegem lenni. Sokszor rászóltam de nem érdekli.
Nálunk is ugyanez a helyzet. Én is írhattam volna akár. Nővérem már évek óta nem él velünk, de az ő nevén szólít. Fordítva ritkábban fordult elő.
Mamám is ezt csinálja csak ő mind a 8 unoka nevét elkezdi mire meglesz a jó. De ő mindig javítja. Nála nem zavar, mert ennyi nevet egy idős néninek megjegyezni és hirtelen előhívni nyilván nehezebb.
De anyutól engem is zavar, mivel ő választotta az én nevemet is, nem értem miért olyan nagyon nehéz 2 gyerek nevét megjegyezni.
Egyébként általában nem húzom fel magam rajta, csak mikor alapból van már valami bajom. Én mondani szoktam mikor szól hogy "Sári gyere!"hogy "Kata vagyok".
Szerintem hagyjad rá. Úgyse fog változni.
Ne vedd ennyire a szívedre na:)
Mi is ketten vagyunk tesók és 15 éves korom óta külön (én lakok a szüleimmel, 11 év korkülönbség van köztünk)
Apukám rendszeresen keveri a neveinket, sokszor a nővérem nevét mondja amikor valakinek rólam beszél. Soha egy pillanatnyilag sem feltételeztem azt hogy szándékosan, rossz indulatból vagy nem törődömségből keverné össze a nevünket. Amióta nem csak a szüleimnek van kutyája hanem nekem is rendszeresen összekeverem a két kutya nevét amikor együtt vannak. Ez szerintem nem olyan nagy dolog amire ennyire érzékenyen kellene reagálni. Ezt el kell fogadni ő egyszerűen ilyen.
Hordjal olyan "recepcios" nevtablat.
Oke, engem elegge kiboritana ha az anyam a nevemet sem tudna, de mindegy.
mikor nem a neveden szólít, egyszerűen ne hallgass rá és kész.
elég megalázó amúgy...ennyi erővel bármilyen nevet mondhatna, neked meg hallgatnod kéne rá nem?
elég retardált egy szokás, már bocsáss meg...
Egyszer mondd meg neki, hogy ez neked nagyon rosszul esik (nem is csoda!), és ha legközelebb is ezt csinálja, akkor szó nélkül fordulj el tőle, rá se nézz, mintha üvegből lenne. Ha erre sem reagál, akkor kezdd el őt is más néven hívni. Az szokott segíteni.
Ez nem lustaság, nem figyelmetlenség, hanem nagyon kemény agresszió: összemos téged a testvéreddel, nem törődik (ill. töri) az én-identitásodat, és azt sugallja, hogy a testvéred mindenben különb nálad.
Engem mamám hívott a tesóm nevén, csak míg én voltam a -mindent megteszek, amit elvárnak-típus, és jó magasról letojtak, addig tesóm bukott, drogozott, és a seggét is kinyalták, az rendben volt...
Erre idővel elkezdett az ő nevén hívni. Simán tettem tovább a dolgom, nem reagáltam, már nagyon elegem lett, hogy mindig ő kapott mindent, mindig tőle kérdezték, mi kéne, tőlem soha, egy odafigyelést, kedves szót nem kaptam, nem fogom még ezt is engedni.
Volt, hogy segíteni kellett volna valamit, és úgy kiabált hogy Pistikém gyere ide... hát nem, Pistike épp a kocsmában szórta a gépbe a mamától elkunyizott pénzt, én Béluska vagyok, és bizony ha ott áll a mama 10 kiló épp dőlő lekvárral, az se érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!