Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudnék segíteni? Mi a...

Hogy tudnék segíteni? Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm 18 éves én 26.

Elég sokat beteg mostanság .

Sokat panaszkodik hogy otthon bántják őt a szülei meg ehez hasonlok.

Mivel én egyedül lakok mondtam jöjön át párnapra hozzám míg mindenki lenyugszik stb.

Ő nem mer eljönni .

Azzal indokolta h rendőrség lenne belőle.

Hogy tudnék ugy segíteni neki h ne legyen baja?

Aggodok érte nagyon.18 éves tudtommal már nagykorú igy a rendőrség sok mindent nem tud csinálni.

Főleg ha szol vagy ír egy levelet hol és kinél van.

Mit csináljak?

2015. dec. 17. 09:11
1 2
 11/13 acelsziv ***** válasza:
83%
A lány úgy le van nyomva, mint a bélyeg. Nem mer lépni, mert jól beszabályozták. Ez az elnyomás okozza a betegségeit is. Onnan ki kell szedni. Beszél vele sokat. Éreztesd, hogy mellette állsz és számíthat rád. És tisztázzátok a jogait. Csináljatok egy tervet, hogy hogyan fog megélni ha eljön a szüleitől.
2015. dec. 17. 10:47
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

5-ös vagyok.

Nem kell megrekedni, mindenhonnan ki lehet törni, ha akarja.

Az egyik lehetőség, hogy diákmunkát vállal, mellette tanul, és suli után levelezőn tanul tovább, plusz dolgozik valahol.

Sokat nem fog keresni, de a semminél több, és kérheti saját nevére a családi pótlékot, illetve ha szükséges, vehet fel diákhitelt.

Addig is próbálja meg, hogy kérjen kollégiumi elhelyezést, hátha sikerül.

Téged meg előbb mutasson be otthon, mint a párját, nyerd meg a szüleit, ne úgy menj oda, hogy "ezek azok a gyerekverő állatok". Nem őket tisztelni: elég ha úgy teszel. Muszáj.

Aztán idővel elbeszélgetsz a szülőkkel, biztosítod őket, hogy komolyak a szándékok, hosszú távra tervezel, stb. Idővel csak elengedik egy-egy estére, aztán többre, és a lány is kiszakad a családból legalább kis időre, te is jobban érzed magad, és idővel el tudjátok kezdeni a közös életeteket.

Ne úgy ismerjenek meg, hogy berontasz, és viszed a lányuk, nekik csak egy idegen vagy.

Családtagként beleavatkozni a családi életbe már egész más lesz. Pl. egyszer elbeszélgetsz a szülőkkel. Semmi tettlegesség!

2015. dec. 17. 11:02
 13/13 A kérdező kommentje:

Előszőr is köszönöm hogy ennyien tanácsot adtok.Sajnos már nem járunk a lánnyal mert sok volt köztünk a vita és alig szánt rám időt.De mindig számithatott rám mellette voltam ah tudtam akármit csinált.Sokan mondták h valószínű a szűlei írányitják de így egyrejobban bebizonyosodik.Én probáltam őt kirángattni közösprogikat szervezni mindig meg leptem őt ezzel is egy rész éreztetni h fontos nekem mellette vagyok és h kicsit kirángasam ebből a helyzetből.Sajnos a szüleit nem volt lehetőségem meg ismerni így csak arra tudok hagyatkozni amit a lány mesél nekem.És igaz hogy a egyes betegségeknek lelkiokai vannak.Tudom h párnap nem megoldás de ha néha néha átjöne már ugy érzem egy fokkal jobb lenne neki így kicsit kimozdulna abbol a közegből .

Annyit tudok h őt kiskorában örökbefogadták.És eddigiek alapján nem szenved semmiben hiányt max törődés és szeretett amire kicsit több szüksége lenne.Ugy érzem mindenre van megoldás csak akarni kell főleg neki.És h ezt meglehetne oldani egy közős beszélésel bár lehet h egy ideig hatna utána minden előről kezdődne.Úgy érzem mást nem tudok csinálni mint tovább is mellette lenni éreztetni vele h szeretem stb.

Bár mennyire is fáj h szenvedni látom őt.

2015. dec. 17. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!