Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem irigylem tőle, de jogosan...

Nem irigylem tőle, de jogosan zavar?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég volt a testvéremmel a születésnapunk. Kaptam a barátomtól egy telefont ajándékba, mivel az enyémmel sok gond volt.

Testvéremnek most nincs senkije, így csak a családtól kapott ajándékot.

Szüleinktől egyenlő értékben kaptunk apróságot, vagyis majdnem, mert a testvérem kapott egy telefont (az övével semi baj nem volt). Azért kapta, mert én is kaptam egyet.

Mindig azt mondják, mindkettőnknek ugyanannyit adnak, de ez most nem így van, szerintem. Tesóm többet kapott tőlük, pedig nem is volt rá szüksége.

Tesóm keresztszülei mindig köszöntik őt, és kap pénzt is. Az én keresztszüleimmel rég megromlott a viszonyuk, - azt se tudom hol keressem őket, pedig szeretném, mert hiányoznak:(- így ők nem keresnek engem. De, soha nem kapok plusz pénzt, pedig testvérem kap keresztszüleitől.

Azért zavar ez a telefondolog, mert mindig azt mondják egyformán kapunk tőlük, pedig szerintem nem.

Nem irigylem tesómtól a telefont, a keresztszüleitől kapott pénze se érdekel, csak az elv..., hogy elvileg szüleinktől mindig ugyanannyit kapunk, pedig...

2015. dec. 13. 20:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
13%

"Nem irigylem tőle, de"

De, irigyled tőle ahelyett, hogy együtt örülnétek. Van neki is, neked is. Pont.

2015. dec. 13. 21:36
 12/22 A kérdező kommentje:

#6 Köszönöm.

#7 Maradjunk a példádnál, ha neki ikrei lesznek, természetes, hogy kettő gyerekre fognak adni nem egyre.

" Anyádék azért adtak a testvéred nekis, mert ő

nem tud mit kapni a barátjától, hisz nincs is neki." Nekem meg keresztszüleim nem tudom merre vannak, mert összevesztek, de mégsem kapok helyettük. Az is igaz nem is kellene.

"AZ ÁLLÍTÁSOD

TÉVES: A szüleidnek nem az a feladata, hogy

mindenből ugyanannyit adjon;" először is, nem én állítom, hanem ők mondják, másodszor, ha hiszed,ha nem nem zavar, hogy többet adtsk neki, csak ne mondanák, hogy ugyanannyit andak...

#8 Félreértesz. Nem zavar, hogy többet kapott, az zavar, hogy ennek ellenére szüleim állítják, hogy egyformán adnak

2015. dec. 13. 21:37
 13/22 anonim ***** válasza:
12%
" emberi érzelem az irigység " ez eddig rendben van, de ha a testvéremrol van szo akkor ez fel sem merul bennem. (biztos ez is attol fugg, hogy kit, hogyan neveltek, milyen érzéseket erositettek benne fel a szulok)
2015. dec. 13. 21:39
 14/22 A kérdező kommentje:

#10,11,13 és mindenki.

Tényleg nem irigylem, az sem érdekelne, ha kapott volna mást is. Az zavar, hogy szüleim azt hangoztatják egyenlően adnak nekünk. Ha nem mondanák, nem is lenne itt a kérdésem!

2015. dec. 13. 21:51
 15/22 anonim ***** válasza:
Ha ennyire zavar,akkor mond meg nekik..És veszik a lapot.
2015. dec. 13. 21:52
 16/22 Lina63 ***** válasza:
87%
Szóval te barátodtól kaptál telefont + szüleidtől valamit, tesód kapott valamit+ telót mert te kaptál barátodtól? Ezzel nem lenne gond. De tesód kap keresztszüleitől valamit, te nem, mert nem tartjátok a kapcsolatot tiszta sor, DE ha anyud igazságos lenne akkor te kapnál anyudtól valamit, ahogy tesód esetében. Ez így lenne igazságos akkor, ez az én véleményem.
2015. dec. 13. 21:59
 17/22 A kérdező kommentje:
#16 Neked is köszönöm, végre még valaki megértette:)
2015. dec. 13. 22:01
 18/22 anonim ***** válasza:

Mondjuk elég fura családod lehet, ha rendszeresen azt hangoztatják, hogy bármikor, bármilyen esetben pontosan ugyanannyi ajándékot vagy pénzt fogtok kapni a testvéreddel.

Szerintem kicsit félreértelmezed ezt a dolgot, hogy mindkettőtöknek ugyanannyit akarnak adni. Nem szó szerint kell ezt érteni, meg forintra kiszámolni.

Az is furcsa, hogy külön kereszt szüleitek vannak tesóddal. Azt megértem, hogy rosszul esik, amikor ő kap tőlük ajándékot, te pedig olyankor annyival kevesebbet.

De a tesód sem fog mindig mindent megkapni a szüleitektől, amit te a párodtól.

Ne akadj fenn ilyeneken, anyagiaktól függetlenül próbálj meg túllépni ezen, örülj, hogy vannak szüleid, akiktől mindig kaptok valamit, és szeretnek, örülj, hogy van egy testvéred, aki boldog, örülj, hogy van egy barátod, aki meglep téged ajándékokkal és boldogok vagytok együtt, kész, ennyi.

És nem bántásból mondom, de akárhogy magyarázod ki, amit érzel, az az irigység. Természetes emberi érzelem, ahogy már más is írta. Kicsit örültél, hogy te kapsz többet, és nem tesód, erre máshogy lett. Megértjük, hogy fáj. De tedd túl magad rajta.

2015. dec. 13. 22:33
 19/22 Lina63 ***** válasza:
91%

A kérdezőt nem zavarja, hogy a tesója többet kap, de ezt le is irta. Őt az zavarja, hogy a szülei "becsapják" mert azt mondták neki, hogy egyformán kapnak, holott mégsem.

Amúgy nálunk is más keresztszülője lesz majd a 2. gyerekünknek. A lányomé testvérem, a másodiké férjem testvére.

2015. dec. 13. 22:45
 20/22 A kérdező kommentje:
#18 Ahogy látom Lina63 gyorsabb volt, igaza van, jól írta!!!
2015. dec. 13. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!