Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem irigylem tőle, de jogosan...

Nem irigylem tőle, de jogosan zavar?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég volt a testvéremmel a születésnapunk. Kaptam a barátomtól egy telefont ajándékba, mivel az enyémmel sok gond volt.

Testvéremnek most nincs senkije, így csak a családtól kapott ajándékot.

Szüleinktől egyenlő értékben kaptunk apróságot, vagyis majdnem, mert a testvérem kapott egy telefont (az övével semi baj nem volt). Azért kapta, mert én is kaptam egyet.

Mindig azt mondják, mindkettőnknek ugyanannyit adnak, de ez most nem így van, szerintem. Tesóm többet kapott tőlük, pedig nem is volt rá szüksége.

Tesóm keresztszülei mindig köszöntik őt, és kap pénzt is. Az én keresztszüleimmel rég megromlott a viszonyuk, - azt se tudom hol keressem őket, pedig szeretném, mert hiányoznak:(- így ők nem keresnek engem. De, soha nem kapok plusz pénzt, pedig testvérem kap keresztszüleitől.

Azért zavar ez a telefondolog, mert mindig azt mondják egyformán kapunk tőlük, pedig szerintem nem.

Nem irigylem tesómtól a telefont, a keresztszüleitől kapott pénze se érdekel, csak az elv..., hogy elvileg szüleinktől mindig ugyanannyit kapunk, pedig...

2015. dec. 13. 20:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%
Jogos a felvetés..De örülj neki hogy neked van barátod,aki szeret..pénzt meg te is megtudod keresni.:)
2015. dec. 13. 20:55
 2/22 A kérdező kommentje:

Köszi, igen örülök is:)

Nem is érdekel a pénz, megkeresem amennyi kell, csak az zavar, hogy azt hangoztatják szüleim mindig, hogy egyformán kapunk tőlük...

2015. dec. 13. 20:57
 3/22 anonim ***** válasza:
81%

Még ha ez nincs is így,tenni ellene nagyon nem tudsz.:(

Fel a fejjel.:)

2015. dec. 13. 20:59
 4/22 anonim ***** válasza:
21%

Szóval dolgozol, tehát mondhatjuk azt, felnőtt ember vagy.

És még mindig méricskéled kilóra, ki mennyi értékben kap ajándékot?

Igen...irigy vagy.

2015. dec. 13. 21:07
 5/22 A kérdező kommentje:
#4 Diákmunka, és tesómnak is melózik suli mellett. Nem a pénz a lényeg, csak ne mondják, hogy ugyanannyit adnak, inkább ne mondjanak semmit!
2015. dec. 13. 21:10
 6/22 anonim ***** válasza:
91%

Én nem szeretem a megkülönböztetést, szerintem igazad van. Még ha hallgatnának, vagy elismernék, hogy igen, neki többet adunk... de ők azt mondják, egyenlőek, közben pedig rád ez esetben nem volt kiadás, rá meg igen...

Szülő vagyok, nekem 3 gyerekem van, tudom, milyen nehéz ez, de máshogy oldottam volna meg, nem így. Szerintem nem volt szép tőlük. Vagy csak vonják vissza, hogy mi igazságos szülők vagyunk! Mert EZ nem egyenlő, neked ugyanolyan értékben vehettek volna akármi mást, amilyen értékű tesód telefonja, így nem lehet, hogy nézik, hogy barátod mit vesz... ha te szingli leszel mondjuk, tesódnak lesz egy gazdag barátja, és kap egy autót, akkor neked is megveszik az autót? Szerintük ez az igazság?

2015. dec. 13. 21:12
 7/22 anonim ***** válasza:
11%
Anyádék azért adtak a testvéred nekis, mert ő nem tud mit kapni a barátjától, hisz nincs is neki. Mondok egy példát: ha, tegyük fel, egyszerre szültök, de a testvérednek veled ellentétben ikrei születnek, és akkor most ő csak 1 cumit és 1 rugdalózót kapjon a szüleitektől, mert te is csak ennyit kaptál, és neki ne adjanak többet? Ugyanazon az elven működik, mint a telefonos sztori. Bemagyarázod magadnak, hogy nem sajnálod a testvéredtől azt a szerencsétlen (majdnem mást írtam / mondtam) telefont, de az igazság az, hogy, ha ez tényleg így lenne, akkor nem kattogna az agyad ezen a témán, és nem írnád le a Gyakori Kérdésekre. AZ ÁLLÍTÁSOD TÉVES: A szüleidnek nem az a feladata, hogy mindenből ugyanannyit adjon; hanem, hogy mindkettőtöknek ugyanolyan JÓ KÖRÜLMÉNYEKET biztosítson. Ha neked ez biztosítva van, akkor nem szorult rájuk, a testvéreddel ellentétben. Ennyi. Jót nevettem ezen a "nekem a pasim veszi a cuccaimat, te is keríts magadnak egyet aztán tőle kunyerálj" felfogásodon. Ennyi.
2015. dec. 13. 21:21
 8/22 anonim ***** válasza:
17%
én annyira furcsállom ezt a hozzáállást. mi a testvéremmel sose voltunk ilyenek. annak orultem, ha neki adtak, hogy neki adhattak. sosem érdekelt, hogy a szuleink mennyit száának rá vagy rám.
2015. dec. 13. 21:23
 9/22 anonim ***** válasza:
93%
Nah..nem mindenhol olyan jó a testvéri viszony..sőt..rokoni viszonyok se..tudom miről beszél a kérdező..úgy hogy szerintem jogos a felvetése..emberi érzelem az irigység..ki nem érzett már ilyet az életébe.."az vesse rá az első követ"
2015. dec. 13. 21:27
 10/22 anonim ***** válasza:
37%
#8al értek egyet :) én is örülök ha a testvéremnek tudják azt biztosítani amit nekem még anno nem tudtak,nem hogy még rosszul érezzem magam emiatt.Imádom látni a mosolyát,örülök,ha sikerül nekik örömet szerezni :)
2015. dec. 13. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!