Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miert nem fordul meg a szulok...

Miert nem fordul meg a szulok fejeben, hogy ha van egy lanyuk, aki sokat vasarol, az valoszinuleg azert van, mert nem erzi teljesnek az eletet es ezzel kompenzalja?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy gyerekes, de ha nem vennik magamnak mindig ruhat, cipot, sminkcuccokat, konyveket stb.nem erzem magam egesznek.

Mindig is hianyzott a szerelem az eletembol. Szoval ez az erzes startbol szamomra nem letezik. Ahhoz, hogy boldog legyek, muszaj vasaroljak magamnak, maskepp folyton depis vagyok.

Miert nem esik le a szuleimnek, hogy miert van ez az egesz?

22L

2015. dec. 13. 11:44
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen vásárlási kényszert ugyan meg lehet magyarázni, de ettöl még beteges dolog és minél elöbb célszerü lenne pszichológushoz fordulni, mielött teljesen tönkreteszed az életedet.
2015. dec. 13. 11:48
 2/26 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem, ha egy 22 éves lány költ magára, az teljesen rendben van.

Kérdès az, hogy a saját pénzedet költöd-e, milyen gyakorisággal, ès legfőkèpp ha már nem esik le nekik, mièrt nem mondod el ? A kommunikáció csodákat tehet....

2015. dec. 13. 11:53
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
es neked miert nem esik le hogy vasarlas manias vagy?
2015. dec. 13. 11:56
 4/26 A kérdező kommentje:

En tudom, hogy vasarlas manias vagyok, de mondom mivel soha nem tapasztaltam mi az a szerelem, ha megis, akkor se volt viszonzott, csak szenvedtem, innen ered minden.

Sokszor azert oltozok csak kihivobban, hogy eszrevegyenek...

2015. dec. 13. 12:01
 5/26 A kérdező kommentje:

Nem akarom nekik elmondani, mit ernek vele? Semmit?

Hat mivel egyetemista vagyok, ezert a zsebpenzem megy el ra(havi 15.000-20.000 Ft), illetve kaptam 30.000 Ft osztondijat, azt is rogton elkoltottem ruhara...

2015. dec. 13. 12:02
 6/26 anonim ***** válasza:
95%

Mi a franc köze van ehhez a szüleidnek, miért nekik kéne ezt megérteni? 22 éves vagy, menj el pszichológushoz, és kezeltesd a mániádat, ha nem találsz magadnak pasit - bár a kettőnek semmi köze egymáshoz, ha lenne pasid, akkor azért shoppingolnál, nehogy elveszítsd, erre mindig lehet ürügyet találni.

Nem kötelességük a szüleidnek finanszírozni a függőségedet.

2015. dec. 13. 12:03
 7/26 A kérdező kommentje:
Nem is azt mondtam, hogy finanszirozzak, az volt a kerdes, hogy a szulok ilyenkor nem gondolnak arra, hogy valami komolyabb oka van ennek a vasarlasnak??
2015. dec. 13. 12:05
 8/26 anonim ***** válasza:
53%
Elég szerencsétlen vagy, hogy tudod is magadról, hogy vásárlás mániás vagy, de mégis a szüleidet okolod. Szánalmas. Egy fityinget sem adnék a kezedbe és kirugnálak otthonról, hogy végre valahára felnőj.
2015. dec. 13. 12:16
 9/26 anonim ***** válasza:

Én biztos gondolnék rá, és elzavarnálak pszichológushoz.

Az, amit szépen felépítettél, hogy miért is van ez, hááát...vagy így van, vagy nem, a végeredmény szempontjából szinte mellékes, a veszélye viszont az, hogy ezzel gyönyörűen nyugtatgatod magad, de egy lépést nem teszel azért, hogy segíts magadon. Most is azon filózol, hogy a szüleidnek mit kéne tenni, ahelyett, hogy TE tennél adekvát lépést. Gondolom, a következő majd az lesz, hogy végső soron a szüleid tehetnek a nyomorodról, isten tudja, miért, de majd kitalálod ezt is...

Menj pszichológushoz, ami a finanszírozást illeti: ha a zsebpénzedet (amit a szüleid adnak) meg az ösztöndíjadat is helyből elcseszed rongyokra, kencékre, nyilván tőlük kérsz az ellátásodon felül.

2015. dec. 13. 12:16
 10/26 anonim ***** válasza:
63%
És akkor a szüleid keressenek neked párt, szerelmet?
2015. dec. 13. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!