Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg van olyan ok, ahol...

Tényleg van olyan ok, ahol megérdemli a gyerek, hogy az apja megüsse?

Figyelt kérdés
2015. dec. 8. 20:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

progresszív utazó

az eset velem történt meg :-)

és köszönöm de jó nevelést kaptam ellenben az adott osztály ahova jártam az már nem, és mindig én voltam a kicsi lány akit piszkálni lehetett...

apám sokat mutatta hogyan kell vezetni, szerelni, mentem is akkor már 1-2 kört a parkolóban a kocsival

szal kompenzálni akartam az osztály előtt...

abszolút jogosnak éreztem a pofont amit kaptam utána!

2015. dec. 9. 12:07
 22/27 anonim ***** válasza:

"Vizinger Erzsébet pszichológus korábban azt nyilatkozta:a gyerek nem azt tanulja, amit tanítani akarunk neki, hanem amit példaként lát. „Ha azt látja, hogy a szülő tehetetlen és tehetetlenségében az agresszióhoz nyúl, akkor ezt tanulja meg ő is, ez lesz a követendő példa. Nem azt tanulja meg, hogy hogyan hagyjon abba egy helytelen viselkedést, hanem hogy a másik ember szabályozására az agresszió jó eszköz.”

Flamm János gyermekpszichológus hangsúlyozta, a pofon sosem a hisztivel kezdődik. „Ha a gyerek sokszor van olyan helyzetben, ahol az önállóságát gyakorolhatja, akkor jobban el fogja fogadni a »nem«-et is tőlünk. Próbáljuk megelőzni a láncreakciót. De ha már benne vagyunk a helyzetben, akkor guggoljunk le hozzá: ettől mi is kevésbé fogunk ordítani, és a szintkülönbség megszűnésétől a gyerek is más lelkiállapotba kerül.”

2015. dec. 9. 12:24
 23/27 anonim ***** válasza:

Claritasa nevű felhasználó

Az eset,amit leírtál,egy olyan,amikor azt mondanám,belefér egy nem túl nagy maflás.

Ezt írtam korábban is,van az a súlyos eset,amikor más testi épségét veszélyezteti a gyerek,megérdemelhet egy szülői pofont.

Igen,attól a maflástól te még kaphattál jó nevelést ez igaz,lehetnek elszigetelt esetek természetesen.

Általános elképedésemre,itt ez természetes dolog,hogy lekevernek egyet a rossz gyereknek.

Kezdem azt érezni,én vagyok a hülye...:D

2015. dec. 9. 12:32
 24/27 A kérdező kommentje:

Hát.. Köszi a válaszokat...

De ha bárkit érdekel, gyerek szemmel egy sima pofon nem viseli meg az embert, de ha nem jogosan kapott nagyobb pofont mint kellett volna, ijesztő tud lenni

2015. dec. 9. 15:00
 25/27 anonim ***** válasza:
van olyan ok, de nem hiszem hogy ez az. Valószínűleg azért hazudott, mert tudta hogy rossz vége lenne az egyesnek, így meg még rosszabb lett. de ezek után lehet mégannyira se mondja el a jegyeit.
2015. dec. 10. 12:40
 26/27 anonim válasza:
Van. Egyébként nem csak az apja, hanem az anyja is. Például, ha egy 2-3 éves gyerek felmászik az ablakba az ötödik emeleten, akkor a fenekére lehet ütni egy nagyot (ne úgy , hogy kiessen!!!:) Ha gyerek értelme még nem elég fejlett ahhoz, hogy értelem alapján biztosan megtanítsunk neki valamit az élete biztonsága érdekében, akkor józanul, megfelelő erővel, megfelelő helyre oda lehet csapni.
2015. dec. 11. 07:25
 27/27 anonim ***** válasza:

Amit írsz,teljesen egyértelmű, rendben van.

Szerintem itt a "vita" nem azon volt,hogy egy 2 éves gyerek fenekére rá lehet-e ütni!?

Itt pofonokról volt szó...

2015. dec. 11. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!