Tényleg van olyan ok, ahol megérdemli a gyerek, hogy az apja megüsse?
progresszív utazó
az eset velem történt meg :-)
és köszönöm de jó nevelést kaptam ellenben az adott osztály ahova jártam az már nem, és mindig én voltam a kicsi lány akit piszkálni lehetett...
apám sokat mutatta hogyan kell vezetni, szerelni, mentem is akkor már 1-2 kört a parkolóban a kocsival
szal kompenzálni akartam az osztály előtt...
abszolút jogosnak éreztem a pofont amit kaptam utána!
"Vizinger Erzsébet pszichológus korábban azt nyilatkozta:a gyerek nem azt tanulja, amit tanítani akarunk neki, hanem amit példaként lát. „Ha azt látja, hogy a szülő tehetetlen és tehetetlenségében az agresszióhoz nyúl, akkor ezt tanulja meg ő is, ez lesz a követendő példa. Nem azt tanulja meg, hogy hogyan hagyjon abba egy helytelen viselkedést, hanem hogy a másik ember szabályozására az agresszió jó eszköz.”
Flamm János gyermekpszichológus hangsúlyozta, a pofon sosem a hisztivel kezdődik. „Ha a gyerek sokszor van olyan helyzetben, ahol az önállóságát gyakorolhatja, akkor jobban el fogja fogadni a »nem«-et is tőlünk. Próbáljuk megelőzni a láncreakciót. De ha már benne vagyunk a helyzetben, akkor guggoljunk le hozzá: ettől mi is kevésbé fogunk ordítani, és a szintkülönbség megszűnésétől a gyerek is más lelkiállapotba kerül.”
Claritasa nevű felhasználó
Az eset,amit leírtál,egy olyan,amikor azt mondanám,belefér egy nem túl nagy maflás.
Ezt írtam korábban is,van az a súlyos eset,amikor más testi épségét veszélyezteti a gyerek,megérdemelhet egy szülői pofont.
Igen,attól a maflástól te még kaphattál jó nevelést ez igaz,lehetnek elszigetelt esetek természetesen.
Általános elképedésemre,itt ez természetes dolog,hogy lekevernek egyet a rossz gyereknek.
Kezdem azt érezni,én vagyok a hülye...:D
Hát.. Köszi a válaszokat...
De ha bárkit érdekel, gyerek szemmel egy sima pofon nem viseli meg az embert, de ha nem jogosan kapott nagyobb pofont mint kellett volna, ijesztő tud lenni
Amit írsz,teljesen egyértelmű, rendben van.
Szerintem itt a "vita" nem azon volt,hogy egy 2 éves gyerek fenekére rá lehet-e ütni!?
Itt pofonokról volt szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!