Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudok-e javítani a szülő-"gyer...

Tudok-e javítani a szülő-"gyermek" kapcsolaton?

Figyelt kérdés
A lány 18 éves és szerelmes, rendkívül sokat megenged magának, szemtelen,nem segít semmit, szófogadatlan, éjjel jár haza vagy haza sem jön napokig. Dolgozik és mellette tanulja, amit elmúlasztott korábban.Amiben tudjuk támogatjuk.Pénzt nem kérünk tőle, de szeret költekezni.Lassan úgy viselkedik, hogy jogai vannak, de mi közöm valamihez is.Ti ezt hogy viselnétek?Tényleg ilyenek a 18 évesek?
2015. dec. 6. 10:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát én ilyen voltam, de megvolt az okom is rá. Költekezni a saját fizetésemből költekeztem. Apám alkoholista volt, utáltam otthon lenni, 16 évesen költöztem oda az akkori pasimhoz, érettségit 22 évesen csináltam estin. Lehet javítani a kapcsolaton, anyámmal kifejezetten jó a kapcsolatom, pedig ő is követett el hibát azzal, hogy hagyta a cirkuszt ami otthon ment és ő is inkább a pasijához járt, mint haza. De nem okolom őt semmiért, már felnőtt vagyok. A kapcsolaton úgy javíthatsz, ha normálisan beszélsz a lányoddal, nyilván első alkalommal nem lesz rá vevő, ehhez türelem is kell, később ha látja, hogy nem csak kritizálod folyton, ő is elkezd normális lenni veled (jó esetben), közös programot is szervezhettek. Pénzt nem adnék neki, az is bőven jó ha nem kell beleadnia a rezsibe. Az szerintem normális ha a pasijánál alszik, annyit kérnék tőle, hogy jelezze, hogy hol van és minden oké-e vele.
2015. dec. 6. 10:31
 2/3 anonim ***** válasza:
28%
Nyugodt hangon magyarázd el neki egyszer, hogy oké ha enynire nagylány, akkor majd a barátja finanszírozza a kiadásait vagy dolgozzon meg érte. Valóban nem kötelessége otthon segíteni, de akkor neked sem kötelességed főzni, mosni rá, ezek szerint meg fogja oldalni azt magának. icsit a sarkadra kéne állni, nem csoda, ha hagyod, hogy hülyének nézzen és mindent megadsz neki, akkor ilyen...
2015. dec. 6. 10:42
 3/3 anonim ***** válasza:

ha napokig nem megy haza ki kel zárni, ha nagy a szája pénzt követelni töle és nem mindenben támogatni

ő már nem gyerek vegyetek vissza a szülői támogatásból

2015. dec. 6. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!