Normális dolog ez szüleim részéről, hogy egyedül fognak hagyni hónapokra?
Én 14 évesen mentem el koliba, a szüleimtől 70 km-re. Ott még hetente hazajártam, de már magamnak kellett felelősséget vállalni a dolgaimért, tanulni, ha kellett akkor főzni, stb. Aztán 19 évesen elköltöztem albiba, ugyanabban a városban, csak fősuli, a koliból elegem lett. Itt már én főztem, és osztottam be a pénzt, anyum nem túl sokban segített, nem is tudott volna.
Aztán 22 évesen elköltöztem 160 km-rel arrébb dolgozni, albérletbe. Ott szintén én fizettem mindent, anyum ritkán bár, de besegített.
1 évre költöztem haza, majd ismét elköltöztem (immár végleg) 180 km-re. Még hazajárok hétvégente, de lassan jön a ház, és akkor már 100%ban önálló és önellátó leszek. 26 évesen.
Lehet fokozatosan hangzik, de annyira nem volt az. Apum halálával jött anyagi válság elég nagy ellenállást igényelt, és meg kellett élni ahogy tudtunk. Én az én pénzemből, anyum az anyuméból, némi átfedéssel. Mindezt annyi idősen, mint te most.
Még akkor te jól is jársz, előre fel vagy készítve. Ki költözünk Ausztráliába akkor 16 évesen. 3 hónapot éltünk kint, mikor a nagyszüleim szóltak a szüleimnek, hogy Magyarországon sikerül eladni a házunkat, de ugye a papírok intézéséhez haza kell menni. December eleje volt akkor, 10 nap lett volna az egész út. Mondom, jó azt a 10 napot simán kibírom, különösebben semmit nem kell intéznem, csak minden reggel felkelni elmenni a suliba és haza menni. 10 nap nem hosszú. Karácsonyra haza is érnek. Persze, az ügyvéd napokat ült a dolgokon, 10 napról 13 napra hosszabbodott az idő. Gondoltam, a karácsonyt egyedül töltöm. Már úgy volt, hogy anyukámék jönnek haza a 13 nap után, örültem is neki. De nem így történt, ugyanis akkor Magyarországon nagy hóvihar volt, sok járat kimaradt, így a csatlakozó repülőgépet sem érték volna el, ismét időpont módosítás. Az ünnepek alatt rengetegen utaznak, előre lefoglalt jegyek, így már ők nem is kaptak repülőjegyet, csak január 5.-ei indulással. Jött ismét a hívás a zokogó anyukámmal a vonalban, hogy milyen felelőtlen szülők, hogy elrángatnak a világ másik végére 3 hónap ott élés után ők ott hagynak elvileg 10 napra ami végül 1 hónapra módosul. Persze kicsit rossz volt egyedül tölteni a karácsonyt és a szilvesztert, egy szinte ismeretlen helyen. Fura volt az első Ausztrál karácsonyom 40 fokban, a tengerparton fürdőzni. Túléltem, nem gyújtottam fel a lakást mikor főztem magamnak.
Szóval azt javaslom neked, hogy ne félj. Te ismerős környezetben maradsz, ha bármi "probléma" adódna ott a szomszédnéni/ bácsi aki tud neked segíteni. Vagy esetleg nagyszülők. Illetve még van időd, ellesni pár főzési technikát, illetve én úgy tudom még Magyarországon működnek ezek a kifőzdék, ahol olcsón menüket kaphatsz (bocsi ha tévedek, de ilyenekkel már nem vagyok tisztában), illetve rendelhetsz is. Azért 17-18 évesen az ember már eltud készíteni egy pár ételt, ami nem olyan nehéz.
25/L
Gyakorlatilag felnott ember vagy, meg csak nem is anyagilag kene ellatnod magad, csak fizikailag, nem ertem mi a gond?
Ha barmi tortenik - akkor majd felemeled a telefont, es elintezed. A szuleid amugy jofejek hogy ilyen onallosagot adnak neked, mas 17 eves ropkodne oromeben :)
Fozni meg miert kene masnak rad? Kinyitsz egy szakacskonyvet, es hajra. Penzt hagynak a bevasarlasra, ha nem megy, akkor elj konzerven...
kérdező: te a tavaszt nyarat a szüleiddel akartad tölteni, vagy micsoda? Vagy csak kellene két ugrasztható cseléd? :O
Én annó magamtól voltam egyedül, de már 16 évesen a szüleim nélkül utaztam... meg igen, simán egyedül voltam otthon, tesóm is elment valahová (idősebb a tesóm) mondjuk én tudtam főzni stb. Ami csekken jött kifizettem a számlákat szépen, intéztem ami kell, és éltem :D ne hülyéskedj, 18 leszel akkorra, más ennyi idősen simán elköltözik. Csak vannak barátaid, stb. Vagy mi a fenére készülsz? a házatok elleni terrortámadásra, hogy ujj mi van ha baj van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!