Szülők! Ti észre szoktátok venni, amikor a gyereketek nem akar iskolába menni, és eljátssza a beteget?
Jó tanuló voltam. Sose színleltem, hazudni se szoktam soha azóta se. Megmondtam a szuleimnek hogy akkor holnapra kérek egy szabit. És megkérdezték biztos-e? Aztan leigazolta.
Betegség et a házi orvos igazolta.
Legalább velem legyen őszinte a gyerek!
Nekem ne játsza a beteget, hanem álljon elém, és mondja el a gondját, baját. Ha meg tud győzni, esetleg kap igazolást tőlem. De a füllentést és a sumákolást nem szeretem.
Kerdes, mennyire sulyos a helyzet. Lehet, hogy lelkiismeretes a gyerek, valamiert tenyleg elfelejtett tanulni (minket peldaul ugy betablaztak neha a tanarok, hogy orultem, hogy a fejem a nyakamon van), es bepanikolt, aztan jobb nem jutott az eszebe.
Illetve a szulon is mulik a dolog. Ha a szulo balhes, es mondjuk csunya buntetes jar minden rossz jegyert, persze, hogy hazudik a gyerek, meg tettet, vagy log. Illetve vannak akik a nagyon beteg gyereket is bekergetik az iskolaba... Hogyan is lehetne az ilyennel ertelemesen beszelni?
Viszont a szulonek nem szabad eljatszania, hogy hisz a gyerekenek, az ilyen dolgokat tenyleg meg kell beszelni. Nem tudhatjuk, mi allhat a hatterben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!