Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha nem tudom...

Mit tegyek, ha nem tudom elmondani anyukámnak az igazságot, ezért folyton titkolózom, hazudok?!

Figyelt kérdés
Egyszerűen képtelen vagyok neki nyíltan elmondani, milyen életet élek. Úgy tudja, hogy egyetemre járok, de már rég ott hagytam, és most egy jól fizető munkám van. Általában csak kitérek a kérdés elől, vagy úgy válaszolok, hogy az ne legyen hazugság (a saját lelkiismeretem nyugtatására...) de ritkán sajnos egyenesen a szemébe hazudok. Már gyerekként is ilyen voltam, egyszerűen nem tudtam elmondani neki, ha volt valami, így eltitkoltam... Nem tudom miért lehet ez. Elég szigorú. De ilyen komoly dolgot még nem titkoltam el. Ha kiderülne, biztosan kidobna otthonról. Nem tudná elviselni, hogy nem a társadalmi elvárások szerint cselekszem, hogy úgymond "feladtam". Azért is teszem most félre az összes megkeresett pénzem, felkészülve a legrosszabbra, hogy bármikor repülhetek otthonról. Ezt így egészben még senkinek nem mondtam el.
2015. nov. 27. 00:53
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
44%
Egyszerűen állj oda az anyukád elé, mond el neki, hogy nem akarsz tanult ember lenni, mert neked nem az kell! Azonban hazugságban élni nem lehet, mert az egy bizonytalan állapot mindkettőtöknek.Kicsit mindig képzeld magad az ő helyébe! Azonban remélhetőleg tanultál is az egészből és a te gyerekedet másképpen fogod nevelni!
2015. nov. 27. 09:24
 22/23 anonim ***** válasza:
82%

"Én is ebben a cipőben jártam és azt kell mondjam, hogy ez egészen kis gyerekkorban "programozódik" be, elég egy eset, amikor a szülő nem úgy reagál a gyerek dolgára, ahogy kéne, és onnantól kezdve a gyerek majd nem meri elmondani őszintén hogy mi történt."

EZ TELJESEN IGAZ. Egyszer, 3 éves koromban a csecsemő húgom pizsamáját ráadtam a játékbabámra. Utána elhívott enni anya. Békésen ettem, amikor anya odahozta a játékbabát, és megkérdezte tőlem, hogy én voltam-e. Tök nyugodtan válaszoltam, hogy "igen". Akkora pofont adott, hogy majdnem kitörte a nyakamat, én voltam 15 kg, ő meg 100 kg. Azóta minden kis dologban hazudok neki, egyszerűen ezt érte el ezzel. Belém nevelt, hogy az igazság elmondásáért verés jár, a hazugság meg úgymond egy "kiskapu". És akkor még ő hőbörög, hogy miért nem mondom el neki a rossz jegyeimet, miért titkolom előle. Hogy miért?! Mert így lettem nevelve, azért! Gondolom anya erre az esetre már nem is emlékszik, számára ez a tökéletes nevelés, szerinte a liberális módszerek "hlyeségek". Nem azt mondom, hogy soha nem emelhetett volna kezet rám, de ott, az a pillanat meghatározó volt az egész személyiségemre (amúgy én kiskoromban kimondottan csendes voltam és visszahúzódó, csak egyszerűen autista, akinek nem elég, ha egyszer-kétszer elmondanak valamit. Ő azóta sem tudott beletörődni, hogy nem egy zseni gyereket szült. Mindig a húgommal példálózik a mai napig is, mert bezzeg a húgom már 8 hónaposan szilárd ételt evett, bezzeg a húgom már 3 évesen tudott számolni 1000-ig, bezzeg így, bezzeg úgy. A mai napig azt vágja a fejemhez anya, hogy én 4 évesen nem tudtam felvenni a kesztyűt, bezzeg a húgom. Bocs, hogy megszülettem, te nem védekeztél. :) )

Kérdező: Csináld azt, amit már elgondoltál, 2 hónap múlva költözz el. :)

2015. nov. 27. 09:41
 23/23 anonim ***** válasza:
50%

Bocsássatok meg nekem ezért a kommentért, de én már nagyon idős vagyok. És sokmindent átéltem és megtapasztaltam. És nem szabad hosszú ideig hordozni magadban a fájdalmat, a bántást. Én a 22-es kommentelőnek is azt ajánlom, hogy üljön le az Édesanyjával egy teára, és mondja el őneki is ezt a történetet, amit itt megosztott velünk. És majd meglátja, hogy mit reagál az Édesanyja. Ha nem érti meg, marad minden a régiben, és kész. De ha egyetlen százaléknyi esélye van annak, hogy jobb lesz a kapcsolatuk, akkor érdemes tisztába tenni a dolgot.

És a kérdezőnek is azt ajánlom, hogy elköltözés előtt üljön le őszintén megbeszélni a problémáit az Édesanyjával.

[II. János Pál egyik életrajzírója, André Fossard szerint azon kérdésére, hogy melyik lenne az az evangéliumi mondat, amelyet akkor választana, ha csak egyetlen mondatot hagyhatna örökül az utókornak, a pápa habozás nélkül azt válaszolta, hogy „az igazság szabaddá tesz titeket” (János 8. fej. 32.)]

2015. nov. 27. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!