Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha nem tudom...

Mit tegyek, ha nem tudom elmondani anyukámnak az igazságot, ezért folyton titkolózom, hazudok?!

Figyelt kérdés
Egyszerűen képtelen vagyok neki nyíltan elmondani, milyen életet élek. Úgy tudja, hogy egyetemre járok, de már rég ott hagytam, és most egy jól fizető munkám van. Általában csak kitérek a kérdés elől, vagy úgy válaszolok, hogy az ne legyen hazugság (a saját lelkiismeretem nyugtatására...) de ritkán sajnos egyenesen a szemébe hazudok. Már gyerekként is ilyen voltam, egyszerűen nem tudtam elmondani neki, ha volt valami, így eltitkoltam... Nem tudom miért lehet ez. Elég szigorú. De ilyen komoly dolgot még nem titkoltam el. Ha kiderülne, biztosan kidobna otthonról. Nem tudná elviselni, hogy nem a társadalmi elvárások szerint cselekszem, hogy úgymond "feladtam". Azért is teszem most félre az összes megkeresett pénzem, felkészülve a legrosszabbra, hogy bármikor repülhetek otthonról. Ezt így egészben még senkinek nem mondtam el.
2015. nov. 27. 00:53
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
66%
Az, hogy gyerekként is ilyen volt a kapcsolatotok nem a te hibád ezért csak őt lehet okolni! Ezzel persze nem akarlak feloldozni a bűnöd alól!!! Ahogy felnősz ez egyre inkább válik csakis a tiéddé! Örökké nem lehet megfutamodni a felelősség elől! Fel kell vállalni önmagad és sokkal egyszerűbb lesz minden! Ha látja, hogy egyébként tisztességes életet élsz meg fogja érteni. Ő az anyukád. Ez a dolga.
2015. nov. 27. 05:49
 12/23 anonim ***** válasza:
77%
más is hagyta már ott az egyetemet,de îgy félrevezetni kàr volt a szüleidet...nyilván akkor mondták volna, hogy csinalj akkor valami szakmat,vagy kezdj el másik szakot..bármi.de hazudni elég durva erről,főleg,hogy velük élsz
2015. nov. 27. 05:54
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos ha egy gyerek hazudni kényszerül a szüleinek, akkor nem ő a hibás, hanem a szülő.

Nem azért feltétlenül, mert rossz szülő, hanem mert folyton korlátozta, nemcsak terelgette, ráerőltetett dolgokat folyton, leszidta vagy irreális elvárásokat támasztott stb.

2015. nov. 27. 07:12
 14/23 anonim ***** válasza:
37%
szerintem felnőttként jár ezzel takarózni.gyáva volt elmondani,most meg hónapokon keresztül a szemükbe hazudsz
2015. nov. 27. 07:25
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

14.

ez kicsit érthetetlen, már amit írtál

2015. nov. 27. 07:27
 16/23 anonim ***** válasza:
87%
Én is ebben a cipőben jártam és azt kell mondjam, hogy ez egészen kis gyerekkorban "programozódik" be, elég egy eset, amikor a szülő nem úgy reagál a gyerek dolgára, ahogy kéne, és onnantól kezdve a gyerek majd nem meri elmondani őszintén hogy mi történt. Nálam rendszeres volt, hogy a szüleim nem hittek nekem, ezek után ki strapálja magát, hogy őszinte legyen? Persze mára már minden megváltozott, de ehhez sok sok évnek kellett eltelnie és a szüleim is belátták, hogy mennyi mindenre reagáltak rosszul. Én már nem ilyen vagyok a gyerekemmel szerencsére.
2015. nov. 27. 08:29
 17/23 anonim ***** válasza:
79%

Ha már valaki képzettség nélkül dolgozik az már prosti meg pincérnő? :)

Érdekes...én 8 általánosos drogéria raktárban dolgozom pedig magasabb iskolám van , havi 180 nettóért 8 órában semmi megszakadás nélkül és igenis nem hagynám ott , mert férjem is ennyit keres van hogy többet és köszönöm szépen jobban élünk , mint a szomszéd 3 diplomával...nem beszélve arról, hogy biztos hely..na meg arról, hogy mennyit röhögök azon , hogy 1-1 ember mit fog a kezébe venni miután tőlünk kiment az áru :D

Sokan rinya csicsa elfelejti , hogy amit prémium cuccot levesz a polcról az valakiktől odakerül...de én inkább nem veszem le.....

2015. nov. 27. 08:38
 18/23 anonim ***** válasza:
20%
Ez egy pszichés betegség, kóros hazudozás.
2015. nov. 27. 08:50
 19/23 anonim ***** válasza:
83%

Én anya vagyok és örülnék, ha a gyermekem őszinte lenne hozzám, bármit is tett.

Ha otthagytad az egyetemet és dolgozol, hát otthagytad és dolgozol. Így döntöttél valamiért. A felnőttlét egyik velejárója, hogy saját döntéseket hozol, még ha nem feltétlenül jókat.

Legyél annyira felnőtt, hogy elmondod anyukádnak. Ne csak azt, hogy nem jársz egyetemre, hanem azt is, hogy miért tetted. Elsőre biztosan sokkolni fogja, hiszen jó nagy újdonság lesz számára. De ellene nem fog tudni semmit. Elfogadja, vagy beletörődik, ez rajta áll. Csak mondd el, és próbáld meg a hazudozásokat valahogy elkerülni. Annak is oka van, hogy miért hazudozol gyermekkorod óta. Ennek is jó lenne utánajárni. Kezd azzal, hogy beszélgetni kezdesz vele. Valamikor úgyis meg kell tenni, hát tedd meg most.

2015. nov. 27. 09:02
 20/23 anonim válasza:
43%
Olyan nincs hogy nem tudod elmondani... már eddig is helyrehozhatatlan károkat okoztál a kapcsolatotokban a hazugságoddal. Ha úgy érzed elég felnőtt vagy ahhoz hogy eldöntsd: inkább dolgozol minthogy egyetemre járj, elég felnőttnek kell lenned ahhoz hogy az anyukádnak elmondd mi a helyzet. Amit csinálsz szimpla átverés, melyre nincs alapos indok. Azért mert gyerekkorban ilyen voltál!!! Ne viccelj már, ez nem lehet indok! Változz meg!... és légy őszinte! Vállald a döntéseid következményeit!!
2015. nov. 27. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!