Anyu nem köszönt fel, ha a párom is itt lesz, nehezen viselem, mit tegyek?
30.szülinapom lesz a héten (nő vagyok),pont kerek szám,amikor az ember elgondolkozik,hogy eddig mit is ért el az életben. Nálunk szokásosak voltak a családi névnapok,szülinapok mindenkinek,még a 77 éves nagymamámat is körülálltuk,köszöntöttük,mikor még élt.
Külön élünk,saját lakásban a párommal,de anyukám soha nem fogadta el. Utcán nem köszön vissza neki,nekem ultimátumokat adott folyamatosan,míg el nem költöztem,volt ott minden,amit csak el tudtok képzelni. Rettenetes időszak volt. Mindezt azért,mert más férfit választott nekem,én pedig a páromat választottam.
Ma felhívott anyukám hisztérikus,ellentmondást nem tűrő hangnemben,hogy döntsek: vagy feljön hozzánk felköszönteni engem,de csak akkor hajlandó,ha 'az' (a párom) nem lesz ott,vagy nagyon nagy baj lesz. Mert szerinte levakarhatatlan,és minek akarja ott tátani a száját,mikor engem köszönt fel. Egyébként se küldeném el a páromat,de amúgy is itt lakik,hova tenném? A kérdés tehát nem arra vonatkozik,hogy elküldjem-e a páromat,mert egyértelműen nem fogom,hanem hogy hogy adjak választ anyámnak úgy,hogy végighallgasson,mert most is kérdés nélkül csapta rám a telefont a mondandója végén. Tehát csak közölt,válaszra nem volt kíváncsi.
Mond neki, hogy nem lesz otthon, jöjjön csak. Aztán persze maradjon a párod, ha megjön Mutti, el lehet igazítani, elmondhatod neki amit akarsz, aztán ha nem tetszik elmehet.
Ha nincs miről beszélned vele, akkor ne foglalkozz vele. Ne vedd fel, ha hìv, nézd levegőnek.
Boldog szülinapot Neked!
Anyukád nem 100-as, sőt kifejezetten gonosz, hogy a szülinapodon sem akad le a témáról. Te meg buta vagy, hogy tűröd... Mégis mi az, hogy "választott neked" egy férfit? Azt hittem, hogy nem 200 évvel ezelőtt élünk...
Boldog szülinapot :)
Miért érdekel ennyire aberrált ember egyátalán??
Gondolkozz többet... realizálj többet.
Ha kell segítség, írj.
Igen. Nagyjából arra gondoltam, amit a 11-es írt. Amit le írtál a kérdésben, abból anyád valóban egy zsarnok állatnak tűnik, de innen nem látjuk a másik oldalt. Mi van ha "jogosan" vannak gondjai a pároddal? Akkor is hülyén viselkedik, de talan kicsit érthetőbbe válik a sztori.
Én úgy gondolom, hogy egyetlen alkalommal nem annyira durva dolog megkerni a párodat, hogy hagyjon benneteket egyedül és tisztazhasd vele a dolgokat. A szülővel való kapcsolat mindenképpen fontos és kell érte tenni, hogy működjön, ugyanúgy mint egy párkapcsolatban, vagy bármilyen kapcsolatban. Ha viszont anyád továbbra sem hajlandó a pároddal találkozni, akkor már rajtad áll, hogy tartod-e vele a kapcsolatot, vagy sem, mert ő az, aki nem ad esélyt a jó kapcsolatra. Tehát, amit írtam tanacskent nem elvaras, hanem egy mód a köztetek lévő ellentét tisztazasara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!