Dohányzó "gyereknél" (középiskolás) ez milyen
bánásmód?
Figyelt kérdés
Középiskolás, 16 éves. Szülők rájöttek, hogy cigizik, azóta nem teheti a kabátját a többiekéhez, mert büdös, és a szennyesét is külön kell tárolnia, külön van mosva. Törölköző ugyanígy. Mintha leprás lenne.
(Szándékosan nem írnám le, én ki vagyok a történetben.)
Ez nálunk is így van, bátyám dohányzik, ő is külön tárolja a kabátját és szennyesét. Igaz, ő nem parancsra, csak tudja hogy mennyire nem bírjuk a bagó szagot. A kabátok (főleg a szövet) nagyon át tudják venni ezt a bűzt. Én már a színház ruhatárjából is kaptam vissza a kabátom cigi szagúan, gondolhatjátok mennyire örültem neki.
2015. nov. 25. 17:10
12/27 anonim válasza:
Amíg nem jöttek rá, hogy dohányzik, addig nem volt büdös?
Ha büdös a kabátja, hát tartsa külön, de külön mosni felesleges, mosással kijön a szaga, nem büdösíti be a többi ruhát.Amúgy nem dohányzom és valóban nem dohányzó megérzi és iszonyú büdös!Nekem hányingerem van még a gyengébb bagószagtól is, ha meg orrom alá füstöl, még a fejem is megfájdul.Elviselhetetlenek.
2015. nov. 25. 17:12
13/27 anonim válasza:
Nem hülyeség, magamtól nekem amíg cigiztem eszembe se jutott volna ilyesmi.
2015. nov. 25. 17:29
14/27 anonim válasza:
Szerintem teljesen jó.
Ha cigizik, akkor vállalja a következményeit.
Először is nem baj, ha bűntudata lesz, másodszor meg egy nemdohányzó házban nehogy még vállon is veregessük, milyen ügyes, hogy bebüdösíti a házat.
2015. nov. 25. 17:41
15/27 anonim válasza:
Én nem dohányzom, de ezt túlzásnak tartom. Anyám bagózik, de soha nem érzem a ruháin, a haján sem semmijén a füstszagot.
2015. nov. 25. 17:42
16/27 anonim válasza:
Szerintem aki büdös, az ne lepődjön meg, ha a többiek nem akarják szagolgatni.
2015. nov. 25. 18:11
17/27 anonim válasza:
Az lenne az igazi, ha arra is rá lenne kényszerítve, hogy maga mossa a bagós cuccát.
(szintén egy exbagós)
Annak idején, amikor lehetett a kocsmákban, szórakozóhelyeken bagózni, a kabátom minden olyan este után, amikor kimozdultam, az erkélyen "éjszakázott", mert olyan szinten gané szaga volt, hogy meg lehetett pusztulni tőle. Nekem, akkori dohányosként is gyomorforgatóan füstszagú volt.
2015. nov. 25. 18:44
18/27 anonim válasza:
Nem azért teszik külön, mert leprás, hanem mert a cigiszag baromi gyorsan át tud itatódni azoknak a ruháiba, akik nem cigiznek, ha együtt mosnák őket. Én sem örülnék neki, hogy nem cigizem, aztán a tesóm hülyesége miatt bűzlik a ruhám a bagótól.
2015. nov. 25. 20:22
19/27 anonim válasza:
Én nem dohányzom, soha nem is cigiztem, de engem valahogy sosem zavart a szaga vagy a cigifüst. Vannak dohányos ismerőseim, de egyáltalán nem zavar. Ettől függetlenül szerintem persze, jogos. Van, aki nem bírja elviselni a cigi szagát, nem szereti, undorodik tőle, ezt meg lehet érteni szerintem. Viszont olyan szempontból meg hülyeség, hogy amíg nem tudták, hogy dohányzik, addig nem voltak büdösek a ruhái...A törölközőt sem igazán értem...Szerintem itt szimplán csak arról van szó, hogy ilyen módszerekkel próbálják leszoktatni a gyereket a cigiről, hogy elvegyék tőle a kedvét, de szerintem ennek sokkal jobb módot is lehetne találni.
2015. nov. 25. 22:44
20/27 anonim válasza:
Ha valakit ez annyira zavar,nincs mit tenni,meg lehet érteni a nem dohányzókat,tiszteletben kell tartani,ők nem dohányoznak.
Kabát,ruhák külön tartása még tán érthető.
Külön mosás?
Ez ordítóan nagy baromság.
Mégis milyen illatúak lesznek a ruhák,ha dohányszagúakkal vannak összemosva,öblítővel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!