Hogyan közölhetném vele kíméletesen, hogy engem nem érdekel a divat?
Anya állandóan vásárolni visz, azt akarja, hogy úgy nézzek ki, mint minden második tini, már fodrásszal is beszélt, hogy márpedig nekem ombre hajam lesz. Mindenféle hülyeségeket kitalál, ugyanis "egy igényes nőnek foglalkoznia kell magával". Ha könyveket kérek, sminkeket és ruhákat vesz, egyszerűen nem tudja megérteni, hogy engem nem érdekelnek az ilyen dolgok.
Értékelem a törődését, de ez nekem már túl sok, lassan úgy érzem, hogy nem fogja fel, hogy én nem ő vagyok.
Miért csinálja ezt és mit tehetnék ellene? Már ezerszer közöltem vele, hogy én nem akarok úgy nézni, mint egy tini*****.
Én pedig most sem sminkelem magam, életemben nem volt műkörmöm (nem is lesz), a hajamat azóta festetem, mióta őszülni kezdtem. 16 éves koromra kivégeztem a megyei könyvtárból azt, amit érdemes elolvasni. Nem érdekel a divat, viszont ruhából, tisztálkodószerekből, arckrémekből, parfümből stb. csak kiváló minőséget veszek. (Általában minden másból is.) Inkább kevesebbet, de jót.
Aki szerint mindez igénytelenség, azt nagyon tudom sajnálni.
Akkor egy példa. 5 éves gimnáziumi osztálytalálkozónkon jelent meg egy gimiben magának való könyvmolyként ismert volt osztálytársnőnk szuper-csinosan, magabiztosan (diplomás, munkában, magánéletben is sikeres).
Kis iszogatás után kifakadt, hogy neki a középiskolás évek egyáltalán nem voltak annyira szépek, mint amennyire mi ezen nosztalgiáztunk, mert mi (srácok,lányok egyaránt) kiközösítettük őt.
Ezen mi eléggé meglepődtünk, aztán szembesítettük azzal, hogy erről igazából ő is tehetett, mert akkori magának való könyvmoly stílusával azt sugározta, hogy nem kíváncsi ránk, amire csak rátett egy lapáttal az, hogy a társasági élet hiánya miatt frusztrált és esetlen, időnként már ellenségesnek tűnő is volt a viselkedése. Emiatt cikinek is éreztük volna a vele barátkozást.
Amikor megkérdezte, hogy mégis miért ő tehetett erről, akkor egy osztálytársnőnk mondta meg neki a tutit. Követnie kellett volna egy kicsit az akkori divat, életmód trendet (ami kulturáltabb gimis osztály révén egyáltalán nem volt szélsőséges), és akkor éreztük volna hogy közénk való, barátkoztunk volna vele.
Simán lehet, hogy anyukád is találkozott hasonlóval a környezetében, nem akarja hogy a lánya kis kiközösített levelibéka legyen.
Tehát akkor aki nem divatbáb, az rögtön igénytelen?
Én Sosem mázoltam magam Jokerré, nem volt hátvakaró műkörmöm, nem vettem meg 676324903. Ruhát.
Ennek ellenére sportolok (nem kondi és hasonlók, jégkorongozom), ápolt megjelenésem van és nem macinaciban járok.....érdekes külsőségeken alapuló világ ez..
Amúgy meg kedves kérdező, ha téged nem érdekel, mondd meg nyugodtan, hogy nem vonz. De az alapdolgokra Figyelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!