Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondják, hogy a bántalma...

Miért mondják, hogy a bántalmazott gyerekekért nem felelősek a szülei?

Figyelt kérdés

Ha valakit onnantól kezdve, hogy beszélni tud, egészen 19-20 éves koráig vernek, azért miért a gyerek a felelős?

Mi ez az "Elmúlt 18, onnantól kezdve nem hibáztathatod a szüleid"?

Engem apukám még 19 évesen is fenyegetett, hogy meg fog ölni, és anyukám, ahelyett, hogy kiállt volna mellettem, ilyen tanácsokat osztogatott, hogy "Ismered apádat. Jobb, ha hagyod magad, bármit is mondd/csinál. Mert ha feldühödik, nem fogja abbahagyni, amíg látja, hogy lélegzel, én meg nem tehetek semmit"

Ezután aztán el is költöztem, mert elegem lett, hála az égnek nincsenek maradandó lelki sérüléseim, csak épp családom se.

Most akkor elmúltam 18, nem hibásak a szüleim, vagy mi?

Aki ezt hangoztatja, magyarázza már el

amugy lány

2015. nov. 19. 09:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Előzőnek igaza van, rossz a kérdés.

Egyébként igen felelősek érte.

Értelmes ember ilyesmit nem tesz meg egy másik emberrel (zárójelben, állattal, növénnyel sem). ha van gyerekem felelős vagyok érte és igenis amíg ki nem repül a családi fészekből addig kötelességem nevelni és felkészíteni az életre pozitív értelemben.

2015. nov. 19. 11:26
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Én a szorongásomért halálomig fogom apámat hibáztatni.

Normális életem van, dolgozom, jól keresek, barátok, minden, de ahogy felkelek reggel addig, míg le nem fekszem este, folyamatosan görcsben áll a gyomrom. Vasárnap is, mikor az egész napi programom a punnyadás. Már évek óta járok terápiára, csoportterápiára, kézművesterápiára, relaxációs tréningre, de akkor is szorongok.

A döntéseimet én hozom meg, én vagyok értük a felelős. Azt nem én döntöttem el, hogy szorongok.

Ez olyan, mintha az élet egy futóverseny lenne - akinek normálisak a szülei, azok felkészítették, bemelegítettek vele, akinek meg nem, azok súlyokat ragasztottak a lábára, a karjára, a nyakára. Persze ezekkel is futni kell, ha megszólal a rajtpisztoly, de senki nem fog vállon veregetni, hogy annak ellenére, hogy plusz 40 kilót cipelsz, elég szépen haladsz.

2015. nov. 19. 12:45
 13/18 anonim ***** válasza:
94%

8-asnál és a 12-esnél van az igazság.

Tanultam pedagógiát és pszichológiát, valamint részesültem a legtöbb nevelési hibában. Higgyétek el, hogy nagyon nem mindegy honnan indulsz, de főleg hogy milyen útravalót kapsz.

A jó nevelés eredmenyez olyan magaboztos és önállóságra képes embereket, akik képesek jól irányítani az életüket.

Ha valaki rossz nevelésben részesül, bántalmazást kap a szüleitől, akiktől az ősbizalmat kéne, akkor nem kapja meg ezeket a mások számára alapvetőnek tűnő készségeket.

Például egy társas helyzetekben szorongó, emberekkel bizalmatlan ember elég nehezen intéz el akár egy csekkbefizetést (nem arról van szó, hogy nem csinálja meg, de amit közben átél az nem ugyanaz, mint egy lelkileg kiegyensúlyozott ember).

Az hogy valaki erre fogja a sikertelenségét, közben nem ez az oka az teljesen más dolog és köze nincs a kérdéshez.

2015. nov. 19. 14:40
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
"én meg nem tehetek semmit..." csodálatos anyukád van.Nem tehet semmit...Példàul vàlni kellett volna, azt kellett volna tenni!
2015. nov. 19. 14:55
 15/18 anonim ***** válasza:

Ki mondta ezt?

Komoly értelmezési problémáid vannak.

2015. nov. 19. 19:02
 16/18 anonim ***** válasza:

A szüleid hibásak,és azok is maradnak.

Se Isten,se ember,nem menti fel őket soha a bűneik alól!

Aki gyereket bántalmaz rendszeresen, azt nem lehet felmenteni soha, főleg, ha egészen kiskorában kezdi a gyerek bántalmazását.

Ezzel a gyerek személyiségfejlődésére óriási hatással van,ami a gyerek egész életére kihatással lehet.

Az ilyen "szülőnek" börtönben, vagy a diliházban a helye.

Kérdező,a történtek nem a te hibád, ezt tudatosítsd magadban!!!

Soha nem a gyerek a hibás.

Rossz gyerek nincs,csak rossz szülő!

Miről tehet egy pár éves gyerek?

Semmiről.

Apád nem normális.

Viszont anyád legalább annyira bűnös,sőt...

Milyen anya az,aki hagyja bántalmazni a gyermekét?

Inkább nem mondok semmit,a jelző,amit írhatnék...nem bírná a "nyomdafesték".

2015. nov. 19. 19:02
 17/18 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Sok mindent leírtam,és nem csak én.

Nincs kedvem még egyszer, olvasgasd.

2015. nov. 19. 19:36
 18/18 anonim ***** válasza:

Azért, hogy lerúgják magukról a felelősséget.

A bántalmazott ember hiába nő fel, hiába lesz nagykorú, a hosszútávú bántalmazás miatt EGYEDÜL KÉPTELEN vinni az életét. Nem írom le, hogy mennyi mindnere kihat ez az ember életében, de hidd el, jól tudom. Ha valaki, akkor én aztán nagyon.

Menj el egy olyan pszichiáterhez, aki megfogja a kezedet, tud segíteni és nem hagy cserben, amikor már megunta a terápiát. Na egy ilyen tud segíteni. Emellett mindig tudd: bármennyi éves is vagy, a bántalmazásért a szüleid a felelősek, és amíg nem tudnak segíteni rajtad az orvosok, addig ez továbbra is fennáll. Addig lesz a szülőd hibás, amíg te meg nem gyógyulsz és nem tudsz immáron nélkülük - nemcsak a testi valójuk, hanem az ún. pszichés reprezentációik nélkül - élni.

2015. nov. 20. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!