Miért korlátozzák egyes szülők a sérült/fogyatékkal élő embereket?
Fogalmam sincs, mit találtál pufogásnak a válaszomban, leírta a kérdező, hogy speciális iskolát javasoltak neki, de a szülei normálba íratták. Nem tudom, milyen szakon végez, lehet, hogy azzal van problémájuk, hogy valóban nem fizetik majd meg a tudását tisztességesen - egészséges gyereknek is mondanak ilyet, mert van benne igazság. Te a fogyatékkal élő oldaláról nézed, én meg a szülő oldaláról - a kérdező esetében nekem egyértelmű, hogy szerető szülei vannak, akik a lehető legjobbat akarják a gyereküknek.
Előfordul kommunikációs hiba a szülő-gyerek kapcsolatban igen sokszor, ehhez nem kell fogyatékkal élőnek lenni, de az Asperger-szindróma megléte növeli ennek az esélyét. Mint minden esetben, itt is az a legjobb megoldás, ha tisztázzák egymással a dolgokat, ez a kérdezőnek talán nehezebb, mint általában, de szerintem meg tudja oldani, végül is nagyon sokat elért már. Minden együttérzésem a fogyatékkal élőké ÉS a szüleiké, családjuké, ez mindannyiuknak nehéz helyzet, nem kell tovább nehezíteni egymás félreértésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!