Hogyan bánjak egy fogyatékkal élő emberrel?
Figyelt kérdés
Megyek önkénteskedni egy otthonba, ahol felnőtt fogyatékkal élőkkel fogok foglalkozni. Hogyan bánjak velük? Azt mondta az igazgató, hogy beszélgessek velük, és akivel legjobban kijövök vele fogok majd lenni. Nagyon szeretem őket, ismerek is közülük pár embert, de nem volt még tapasztalatom ilyen emberekkel beszélni. Úgy bánjak velük, mintha épp emberrel beszélnék, vagy máshogy?
14/L
2015. nov. 5. 19:14
1/3 anonim válasza:
Szia! Nagyon aranyos vagy, hogy ilyen önkéntes feladatot vállalsz! Ez nagyon fontos és hasznos szolgálat a teljes társadalom számára. Nyilvánvaló, hogy amikor odamész, lesznek majd ott alkalmazottak, ápolók, akik megmutatják majd Neked kivel hogyan is kell viselkedni. De ha testi fogyatékosokról van szó, akkor azokkal nem kell másképpen viselkedni, csak úgy mintha egy teljesen egészséges emberrel beszélgetnél. Értelmi fogyatékos személy esetén pedig egyből látni fogod a viselkedéséből, a tevékenységeiből azt, hogy körülbelül milyen dolgok érdeklik és mikről fogtok tudni majd társalogni. Szerintem ne parázz előre, hamar meg lehet szeretni Őket és rá lehet érezni a dolgok lényegére. Ezt csak azért mondom, mert én is hasonló helyen dolgoztam néhány éven keresztül. :-)
2/3 anonim válasza:
"Nagyon szeretem őket, ismerek is közülük pár embert, de nem volt még tapasztalatom ilyen emberekkel beszélni."
Ezt most akkor mégegyszer
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :-)
2015. nov. 5. 22:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!