Mit takar az hogy eseti gondnokot neveztek ki a fiam mellé, és egyidejűleg korlátozzák törvényes képviseleti jogaimat? és milyen költségekkel fog ez nekem fájni?
A választ sajnos nem tudom.
Viszont nem tudok szó nélkül elmenni emellet, ha édesgyereketek lenne, akkor is meggondolná magát?
Nem vagyok erőszakos alkat, de az ilyen embert jól megráznám szívem szerint...
Ezt felbontják ilyen okok miatt?
Emiatt neveztek ki " eseti gondnokot"?
ennyit találtam:
"Az eseti gondnokot tevékenységéért munkadíj illeti meg, amelynek mértékét a gyámhatóság az eseti gondnok munkateljesítményének figyelembe vételével állapítja meg. A munkadíj összegét a gyámhatóság az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének százszorosát meghaladó vagyonnal rendelkező gyermek vagy gondnokolt vagyonának terhére állapítja meg, feltéve, hogy ezzel megélhetését nem veszélyezteti. Ennek hiányában a díj megfizetése a gyámhatóság székhelye szerint illetékes önkormányzat feladata.
"
Az örökbefogadás nem felbontható.
Az eseti gondok pedig a bíróságon képviseli a gyerek jogait gondolom azért kell mert az örökbefogadás még papiron nincs elintézve és ha a párod visszalép te egyedülállóként nem is fogadhatsz örökbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!