Szüleim mindent elleneznek, mit tegyek?
Sziasztok.
Idén fogok érettségizni, majd egyetem után szeretnék elköltözni Angliába. Alapjáraton Ukrajnában lakunk, mindig is itt éltünk, de sosem szerettem igazán.
A magyar és az ukrán ugyanúgy az anyanyelvem(anya magyar, apa ukrán) valamint suliban tanultam angolul és oroszul is, és mindkettő jól megy.
Szüleim szerint életem legnagyobb hibáját követném el azzal, hogy ha elköltöznék innét, ráadásul ilyen messze tőlük és már most megmondták, hogy biztosan nem fognak támogatni és nem fognak soha meglátogatni, nem szeretnék ha tartanánk a kapcsolatot stb.
Egyébként ez mindig is így volt. Sosem azt nézték, hogy nekem mi a jó. A mai napig nem szívesen engednek el ha el szeretnék menni valahova a barátaimmal.
Például néhány osztálytársammal elhatároztuk, hogy a hétvégén elmegyünk a fővárosba, erre anya teljesen kiakadt és nem akarta elhinni hogy 18 évesen tudok magamra vigyázni és még csak nem is egyedül mennék. Ráadásul ismeri is azokat az embereket, akikkel megyek. Kb fél órát hallgattam, hogy mennyire felelőtlen vagyok, nem kéne mindenféle trógerral mászkálnom. Először is, ok nélkül állítja be őket rossznak. Egyikünk sem az a bulizós fajta, én pl még az alkohol ízétől is rosszul vagyok. Másodszor is, csak pár napról van szó, nem évekről. Ismerhetne már annyira, hogy semmi hülyeséget nem csinálnék. Azóta beszélni sem akar velem, és folyton érezteti, mennyire haragszik rám.
Számomra az volt a legnagyobb csalódás, amikor szüleim gyakorlatilag elüldözték a volt barátnőmet. Ez még 2 éve történt. Ez a lány az osztálytársam volt, mindig is jól kijöttünk egymással, ez volt az első kapcsolatom.
De szüleim azt hajtogatták, hogy szerintük ő egy megbízhatatlan ember, nem kéne együtt lennünk és ezt a volt barátnőm előtt is szívesen hangoztatták, és mindig mondta, hogy ez mennyire zavarja, szóval úgy döntöttünk, hogy barátok maradunk.
Nem értem miért ellenségeskednek ennyit. Soha nem volt velem semmi baj, aftól eltekintve, hogy régebben a jegyeim nem voltak túl jók, de most már igyekszem minél jobban teljesíteni.
18/F
Éld az életed, ahogy jónak látod.
Olyan szülőre nem érdemes hallgatni, aki azzal zsarol, ha nem olyan életutat választasz, ami neki tetszik, akkor hallani sem akar rólad többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!