Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez egy családban?...

Elmélkedő kérdése:

Normális ez egy családban? Mit kellene tennem? Hallottatok már esetleg hasonló esetről?

Figyelt kérdés
A szüleim már évek óta igyekszenek minél kevesebb pénzt költeni rám, havi 3000 Forint zsebpénzt kapok,aminek szerintük elégnek kellene lennie arra,hogy vegyek magamnak ruhát,cipőt,ennivalót(nem ebédelek a suliban),sőt,szórakozásra is...19 éves vagyok,természetesen ennyi pénzből lehetetlen boldogulni,ezért 14 éves korom óta végigdolgoztam a nyarakat,alkalmakként a tanév ideje alatt is dolgozok. Úgy érzem,hogy nem jelentek nekik semmit, pedig jól tanulok(egy elég jó hírű gimibe járok,most vagyok végzős) segítek itthon a házimunkában is. Csomószor megkapom,hogy igénytelen vagyok,mert nem márkás,hanem NoName(=kínai) ruhákban járok és nem sminkelem magam halálra, csak alapozót használok szempillaspirállal. A suliban ki is vagyok nézve ezért,pedig mindent megteszek azért,hogy csinosabban öltözhessek...Szerintetek hogy lehetnek ilyenek az emberek,hogy ezért lenéznek? A családomat pedig tényleg ennyire nem érdeklem? Van még valaki esetleg hasonló helyzetben?
2015. nov. 12. 22:07
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
30-as jó, hát akkor elárulhatnád a titkodat, hogy vettél két év alatt saját fizetésből több tízmilliós lakást. Én is oda megyek dolgozni! :)
2015. nov. 14. 00:09
 42/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát. Ne értsetek félre,nem éhezünk, egyszerűen csak szegények vagyunk...Ugyanígy éltünk akkor is,amikor apukám jobban keresett. Lehet,hogy hisztinek tűnik,de borzalmasan rossz érzés,ha az embernek a szülei semmiféleképpen sem támogatják az embert.Nem érdekli őket az se,hogy egyáltalán mi van velem. MINDIG is az volt a legfontosabb számukra,hogy minél kevesebb pénzt kelljen kiadniuk,akkor is,amikor volt miből. Ezt az életfelfogást nem vagyok képes felfogni...Vajon mitől lettek ilyenek? Egyikőjük sem szegény családból származik,most mégis egy kis porfészekben n kuporgatnak minden forintot...Nem várok tőlük segítséget, a nyelvvizsgámban és a jogsimban sem segítettek... Viszont szeretném megérteni,hogy miért így látják a világot... Annak ellenére,hogy ők sosem támogattak engem,örülnék neki,ha a jövőben nem így,hanem boldogabban élnének egy normálisabb/logikusabb életfelfogással.
2015. nov. 14. 15:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!