Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez egy családban?...

Elmélkedő kérdése:

Normális ez egy családban? Mit kellene tennem? Hallottatok már esetleg hasonló esetről?

Figyelt kérdés
A szüleim már évek óta igyekszenek minél kevesebb pénzt költeni rám, havi 3000 Forint zsebpénzt kapok,aminek szerintük elégnek kellene lennie arra,hogy vegyek magamnak ruhát,cipőt,ennivalót(nem ebédelek a suliban),sőt,szórakozásra is...19 éves vagyok,természetesen ennyi pénzből lehetetlen boldogulni,ezért 14 éves korom óta végigdolgoztam a nyarakat,alkalmakként a tanév ideje alatt is dolgozok. Úgy érzem,hogy nem jelentek nekik semmit, pedig jól tanulok(egy elég jó hírű gimibe járok,most vagyok végzős) segítek itthon a házimunkában is. Csomószor megkapom,hogy igénytelen vagyok,mert nem márkás,hanem NoName(=kínai) ruhákban járok és nem sminkelem magam halálra, csak alapozót használok szempillaspirállal. A suliban ki is vagyok nézve ezért,pedig mindent megteszek azért,hogy csinosabban öltözhessek...Szerintetek hogy lehetnek ilyenek az emberek,hogy ezért lenéznek? A családomat pedig tényleg ennyire nem érdeklem? Van még valaki esetleg hasonló helyzetben?
2015. nov. 12. 22:07
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Édesapám tartja fenn a családot, 4-en élünk egy háztartásban. Kb. 4-5 éve nettó 300-at keresett,most Kb.nettó 130-at. Anyám valamiért nem akar dolgozni,háztartást se igazán vezeti,egész nap a szüleinél dekkol,amíg apum dolgozik és én és a testvérem suliban vagyunk. Egyébként régen sem igazán akartak költeni ránk,pedig akkor bőven lett volna miből.
2015. nov. 12. 22:41
 12/42 anonim ***** válasza:
86%

"pedig akkor bőven lett volna miből."

Most viszont nincs miből, téma lezárva.

Csoda hogy valahogy megéltek ennyiből.

2015. nov. 12. 22:44
 13/42 A kérdező kommentje:
Folyton sírnak,ha bármit is kell költeniük rám. És igen,vannak ruháim, amik egyszerűek,viszont elég rossz érzés, hogy emiatt folyton lenéznek.Szoktam suli mellett dolgozni,de ez nem annyira egyszerű,mert a tanulást is fontosnak tartom.
2015. nov. 12. 22:47
 14/42 anonim ***** válasza:
10%
Kérdező, én csak azt nem értem, hogy miért nem teszel ellene? Miért nem keresel olyan munkát amit suli mellet is tudnál végezni? Elvárni dolgokat könnyebb, ezt aláírom, de ha már látod hogy anyád mekkora ingyenélő, legalább te mutass példát. Apádnak nettó 130-ból nagyon nehéz lehet fenntartani egy családot.. hidd el, hogy még azt a 3000 ezer forintot is megérzi.
2015. nov. 12. 22:47
 15/42 anonim ***** válasza:
0%
Én amikor annyi idős voltam mint te, mindent magamnak vettem meg, soha nem kértem egy fillért sem.
2015. nov. 12. 22:48
 16/42 A kérdező kommentje:
5 éve az egész nyári szünetet végigdolgoztam! Neked nem fizetnek semmit,a nyelvvizsgámra is magamnak szedtem össze a pénzt. Egyébként hétvégén tudok csak dolgozni vagy éjszaka. Tudom,hogy milyen éjszaka árut feltölteni és utána 1 óra alvás után suliba menni....nem éppen a legkellemesebb. Én csak azt nem tudom megérteni,hogy miért csináltak egyáltalán,ha ennyit érek nekik?
2015. nov. 12. 22:53
 17/42 A kérdező kommentje:
Adnál pár tanácsot,hogyan csináltad suli mellett?
2015. nov. 12. 22:55
 18/42 anonim ***** válasza:
17%

Kedves kérdező,

Én 14 éves korom óta önellátó vagyok, akkor kollégiumba költöttem, otthonról csak a könyveimet hoztam el. 14-16 éves koromban nyaranta építkezéseken dolgoztam, persze illegálisan, mindig bújkálni kellett, ha idegenek jöttek a telepre. 16 évesen besegítettem egy könyvelőiroda számítógépeit karbantartani. Ez tartott 2 évig, majd érettségi után fősuli mellett egy autóalkatrész-nagykerben pakoltam szünetekben illetve éjszakánként, amikor csak tudtam. Emellett számítógépes adatrögzítést vállaltam (kazettáról!).

Otthonról sosem kaptam segítséget, szüleim alkoholisták voltak, 14-22 éves koromig nem is hallottam felőlük. Akkoris csak azért, mert megkerestek, hogy nem-e tudnék kölcsönadni nekik pénzt..

Tanulás mellett dolgoztam és nekem is volt olyan, hogy 3ezer forinttal vágtam neki a hónapnak (jó, akkoriban az többet ért, mondjuk a maihoz képest dupláját). Nem estem kétségbe. Nem jöttem netes fórumokra panaszkodni (net már volt, állásokat nézegettem leginkább).

Most 32 évesen van 2 lakásom, egy jó állásom, cégem, ahol ügyvezető/tulajdonos vagyok és nosztalgiával gondolok azokra az évekre, amikor Pirosaranyat csúsztattam a kabátzsebembe a teszkóban. Mert kenyérre futotta, többre nem. Javaslom neked, hogy siránkozás helyett megoldást keress. Ha a szüleidre nem támaszkodhatsz, legyél szemfüles és építs az erősségeidre.

2015. nov. 12. 23:03
 19/42 A kérdező kommentje:
Éppen ezért dolgozok. A nyelvvizsgám megvan,a jogsit meg most csinálom. Átérzem részben,hogy min mehettél keresztül és gratulálok az elért eredményeidhez! :)
2015. nov. 12. 23:07
 20/42 anonim ***** válasza:
89%
Bocs, hogy belédkötök, de miért szükséges a jogsi, ha kb enni sem tudsz, elmondásod szerint? Oké, hogy lehet részletben is fizetni, de az sem kis összeg, 150e körül van manapság alsó hangon.. 19 évesen ez értelmetlen. Pláne, hogy elmondásod alapján kocsit venni kb jóideig nem lesz lehetőséged.
2015. nov. 12. 23:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!