Normális ez egy családban? Mit kellene tennem? Hallottatok már esetleg hasonló esetről?
"pedig akkor bőven lett volna miből."
Most viszont nincs miből, téma lezárva.
Csoda hogy valahogy megéltek ennyiből.
Kedves kérdező,
Én 14 éves korom óta önellátó vagyok, akkor kollégiumba költöttem, otthonról csak a könyveimet hoztam el. 14-16 éves koromban nyaranta építkezéseken dolgoztam, persze illegálisan, mindig bújkálni kellett, ha idegenek jöttek a telepre. 16 évesen besegítettem egy könyvelőiroda számítógépeit karbantartani. Ez tartott 2 évig, majd érettségi után fősuli mellett egy autóalkatrész-nagykerben pakoltam szünetekben illetve éjszakánként, amikor csak tudtam. Emellett számítógépes adatrögzítést vállaltam (kazettáról!).
Otthonról sosem kaptam segítséget, szüleim alkoholisták voltak, 14-22 éves koromig nem is hallottam felőlük. Akkoris csak azért, mert megkerestek, hogy nem-e tudnék kölcsönadni nekik pénzt..
Tanulás mellett dolgoztam és nekem is volt olyan, hogy 3ezer forinttal vágtam neki a hónapnak (jó, akkoriban az többet ért, mondjuk a maihoz képest dupláját). Nem estem kétségbe. Nem jöttem netes fórumokra panaszkodni (net már volt, állásokat nézegettem leginkább).
Most 32 évesen van 2 lakásom, egy jó állásom, cégem, ahol ügyvezető/tulajdonos vagyok és nosztalgiával gondolok azokra az évekre, amikor Pirosaranyat csúsztattam a kabátzsebembe a teszkóban. Mert kenyérre futotta, többre nem. Javaslom neked, hogy siránkozás helyett megoldást keress. Ha a szüleidre nem támaszkodhatsz, legyél szemfüles és építs az erősségeidre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!