Elmélkedő kérdése:
Normális ez egy családban? Mit kellene tennem? Hallottatok már esetleg hasonló esetről?
Figyelt kérdés
A szüleim már évek óta igyekszenek minél kevesebb pénzt költeni rám, havi 3000 Forint zsebpénzt kapok,aminek szerintük elégnek kellene lennie arra,hogy vegyek magamnak ruhát,cipőt,ennivalót(nem ebédelek a suliban),sőt,szórakozásra is...19 éves vagyok,természetesen ennyi pénzből lehetetlen boldogulni,ezért 14 éves korom óta végigdolgoztam a nyarakat,alkalmakként a tanév ideje alatt is dolgozok. Úgy érzem,hogy nem jelentek nekik semmit, pedig jól tanulok(egy elég jó hírű gimibe járok,most vagyok végzős) segítek itthon a házimunkában is. Csomószor megkapom,hogy igénytelen vagyok,mert nem márkás,hanem NoName(=kínai) ruhákban járok és nem sminkelem magam halálra, csak alapozót használok szempillaspirállal. A suliban ki is vagyok nézve ezért,pedig mindent megteszek azért,hogy csinosabban öltözhessek...Szerintetek hogy lehetnek ilyenek az emberek,hogy ezért lenéznek? A családomat pedig tényleg ennyire nem érdeklem? Van még valaki esetleg hasonló helyzetben?2015. nov. 12. 22:07
21/42 A kérdező kommentje:
Inkább keveset eszek,de nem fogok lemaradni a korosztályomhoz képest! 29 főből már 23-nak van jogsija,sőt,autója is. Nem akarok lemaradni,mert akkor a jövőben esélyem sem lesz egy jó munkahelyen dolgozni.
2015. nov. 12. 23:15
22/42 A kérdező kommentje:
Igen, nem lesz egy ideig kocsim,az biztos. Viszont hasznosan akartam elkölteni a megkeresett pénzemet,amiért keményen megdolgoztam. Így legalább nem fogok annyira lemaradni. Ha szétnézel a mai világban, alap,hogy az ember tudjon vezetni + két nyelvvizsga is szükséges ahhoz,hogy az ember ne nyomorogjon.
2015. nov. 12. 23:20
23/42 A kérdező kommentje:
23 osztálytársamnak van jogsija,kocsija kevesebbnek van,csak rosszul fogalmaztam meg.
2015. nov. 12. 23:23
24/42 anonim válasza:
Én tök jól megvagyok autó és jogsi nélkül. Persze ez attól függ, hol élsz - én a fővárosban, ott aztán tényleg nem kell. Ha Alsóretekfalváról jársz be ide-oda, akkor hasznosabb.
25/42 A kérdező kommentje:
Én is a fővárosban élek... A jogsit akkor is fontosnak tartom.
2015. nov. 12. 23:34
26/42 anonim válasza:
miért kellene jogsi a jó munkahelyhez,pláne a fővárosban? a legtöbb munkahely még bkv bérletet is ad, mert az emberek még jó fizetés mellett sem tudnak naponta kocsival munkába járni. Nekem jó munkahelyem van, és nincs jogsim, nem is kell és nem is lesz.
27/42 anonim válasza:
"Én tök jól megvagyok autó és jogsi nélkül."
13 évesen én is tök jól elvoltam autó meg jogsi nélkül.
28/42 anonim válasza:
Ha 19 éves, nélkülöző lány lennék, akit kinéznek az osztálytársai a noname ruhái miatt, nem jogsira költenék. Pláne, hogy még jóideig nem lesz autóm, amit meg kell venni, fenn kell tartani, adók, benzin, biztosítás..
Vagy a kiscsajnak derogál a BKV?:)
29/42 anonim válasza:
Kell a márkás ruha, mert másoknak is van, kell a jogsi, mert másoknak is van... Meddig akarod mások életét élni?
30/42 anonim válasza:
Én anno 19 évesen érettségiztem és akkor költöztem BP-re, a lakbár és rezsi volt 120.000ft, kaptam hhavi 300.000ftot ruhára, stb. Jól ment a suli és már 23évesen saját lakásom van hitel nélkül.és nem a 15milliós kategória-.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!