Normális ez egy családban? Mit kellene tennem? Hallottatok már esetleg hasonló esetről?
nagyon ugyes vagy utolso!
le a kalappal, 23 évesen saját lakás, hitel nélkul, és a szuloktol havi 420.000 ezer..és ebbol tudtál sporolni egy lakásra. ez a nem semmi ma Magyarországon :DDD
De most komolyan! Áruld már el hogy nettó 130-ból, ami kb. az éhenhaláshoz is kevés egy négyfős családnak, mégis mennyivel támogassanak???
Még 3 ezer forint zsebpénz is luxus ilyen anyagi helyzetben!
Fogalmad sincs, hogy mi mennyibe kerül, s csak magadra gondolsz.
idefigyelj, te csak meg akarsz felelni az osztálytársaidnak:S engem nem érdekelt ha leszólták a ruhámat és rohadtul nem akartam rájuk hasonlítani, persze jó ha van jogsid,de előbb-utóbb autó is kell hozzá és lehet jogsival csak megint valamit csinálhatsz majd meg anyád helyett.
Ruha ügyben ha márkás dolgok kellenek jó áron, menj el adományboltba én mindig onnan szerzek jó minőségű márkás holmikat 150 ft-ért a nagy kupacból és ezer forint alatt a vállfáról.sőt most 2 zacskónyi ruhát vettem(mind márkás) mert a 150 ft-os kupac most csak 75 forint volt, szóval bőven 500 ft alatt megúsztam a ruhavásárlást. egyetlen hátulütő, hogy itt nem feltétlenül azt találsz amit keresel, szóval mázli kell hozzá.
Kedves Kérdező!
Vélaeményem szerint nálad az a baj, hogy a nem tudod elfogadni a családod drasztikus egzisztenciális zahanását és még kevesebb, mint fele annyi pénzből is elvárod a szüleidtől, hogy ugyanúgy éljetek.Meg akarsz felelni az osztálytársaidnak. De majd eljutsz arra a szintre, amikor már nem akarsz majd olyan embereknek megfelelni, akiknek az a fontos, hogy egy kínais, vagy egy Nike van a lábadon.
Engem anyukám 3 éve egyedül nevel az öcsémmel. Apánk soha egy forintot sem fizetett utánnunk. Így havi 110-120 ezerből élünk. 16 évesen ott voltam, hogy bekellett látnom, hogy van, ami nem megy. Anyukám nem tudodd nekem pénzt adni, mert így is agyondolgozta magát. Nem volt más megoldás, mint dolgozni. Egy elég erős gimiben jártam, fél órányira a sulimtól, amikor elkezdtem egy Tescoban dolgozni árufeltöltőként. Először borzalmas volt 5 órakor kelni, elmenni suliba, aztán 2-3 órára beérni munkába, ami este 10-ig tartott. 11 órára értem haza. Ezt hétköznap 2-3 napon, hétvégén meg 2 nap (akkor még nyitva voltak a boltok vasárnap is). Mégis leérettségiztem kitűnőre és kérdés sem volt, hogy felvesznek-e arra az egyetemre, ahová most járok (most vagyok elsős).
Most ugyanabban az áruházban vagyok 2 terület vezetője, miközben tanulok.
Ezt azért meséltem el, hogy tudd, hogy nagyon sokan vannak nálad szarabb helyzetben is. Vedd azt is, hogy neked sokkal egyszerűbb, mert diákmunka ott sűrűbben van és könnyebb bejárni is. Vállalj munkát és ha tényleg szeretnél tanulni, akkor tudsz majd mellette. Csak kűzdeni kell és kibírni. Ennyi az egész.
A jogsis dolgot én sem teljesen értem. Persze, hogy csak havi 3000 forintot kapsz, amikor a szüleid fizetik a tanfolyam árát meg a vizsgádét gondolom...
19L
Havi 130-ból nem lehet fent tartani egy négy fős családot.
Örülj neki hogy egyáltalán kapsz bármennyi pénz is.
Mi szegények voltunk, egy jó nevű gimibe jártam, soha nem volt új ruhám cipőm. Sőt rengetegszer én varrtam magamnak. Nagyon sok újgazdag osztálytársam volt, hárman voltunk szegények és tudod kik voltak a legnépszerűbbek? Mi. Volt próbálkozás, persze, hogy gagyi a cipőd, ruhád stb. de gyorsan lerendeztem őket. Az hogy valakit lenéznek, kiközösítenek nem pénz kérdése, hanem személyiség. Aki hagyja magát lehet akármilyen gazdag fognak találni valamit amiért cikizik.
18 évesen már különköltöztem, egy szutyok albérletbe, dolgoztam az OKJ képzés mellett. Majd a főiskolát levelezőn csináltam meg mellette két munkahelyen dolgoztam. És most újra tanulok. Tudod miért? mert van motiváció, jobban akarok élni, mindig csak egy kicsit de jobban. Tanulni munka mellett is lehet . Nehéz de lehet.
Engem motivált hogy szegények voltunk, jól tudok bánni a pénzzel. Persze én is sírhattam volna meg depresszióba eshettem volna hogy nekem milyen szörnyű, de azzal mit értem volna el?
Sőt engem a szüleim lelkileg sem támogattak, ezért viszont haragszom rájuk.
Az önsajnálattal nem érsz el semmit. Tanulj, és legyél jobb mint a szüleid.
Egyébként nekem ez inkább egy elkényeztettet hisztinek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!