Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ennyi pénzből meg...

Szerintetek ennyi pénzből meg tud élni két ember?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok, anyukámmal élek egyelőre. Pár hónapja kezdtem el dolgozni. Ő 80 ezer ft-ot keres, én pedig minden hónapban adok neki 45 ezret. Így tehát összesen 125 ezerből élünk ketten. Azon kívül, hogy ezt odaadom neki, a kaján kívül minden mást is a saját pénzemből fedezek. Oké, 2 főre főz és szalámikat, egyebeket ő vásárol, de ezen kívül tényleg semmi mást. És minden hónapban megkapom, hogy nem jön ki a pénzből, adjak többet. De nem tudok, én is 100 ezer ft-ot keresek és előbb-utóbb külön is szeretnék költözni, tehát muszáj félretennem valamennyit. Szerintetek ki lehet jönni ennyi pénzből két embernek, vagy tényleg keveset adok?
2015. nov. 11. 20:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
52%
Mi a húgommal is hasonlóan élünk, nálunk fűtés időben a rezsi 55 ezer körül mozog, nyáron meg alig 30 ezer forint. Nyáron a fűtésdíjra szánt pénz felét mindig félre rakjuk a téli időszakra így ennyivel egyszerűbb a dolgunk. Én 120 ezer forintot keresek legrosszabb esetben 110 ezret. Én minden egyes hónapba a felét oda adom a húgomnak hogy ez az én részem a következő fizetésig ebből fizesse be a számlákat a maradékot pedig tegye a kaja pénzbe, plusz az ő fizetésének a felét mert a húgom átlag 75-78 ezer forintot keres egy hónapban sima pénztárosként. Én 60 ezret adok húgomnak a húgom is berak 60 ezret ebből mi 120 ezerből lazán kijövünk csak azét mert nyáron is beleadom a fűtéspénzt amit a húgom becsületesen félre tesz és ebből minimálisan veszi le azt a pénzt ami a következő fizetésig kell meg ebből költünk picit másra ha annyira úgy van. A húgom másodállásban takarít azzal a pénzzel azt csinál részemről amit akar, de ha kell a pénz legyen neki valamennyi pénze ezt ki is kötöttem neki. Én ez mellett fizetem az internet díjat plusz a TV-t igaz a TV-t 80% ban én ki is használom ezt ugye én adom be cserébe a húgom intézi a bevásárlást. Az autót én tartom fent meg persze teszek is félre mindig amennyit csak lehet. Mi 120 ezerből szinte mindig kijövünk csak akkor nem ha váratlan dologra kell hirtelen költenünk. A szüleinkhez karácsonykor mindig haza látogatunk ők faluban élnek az Alföldön ahol szinte nulla munkalehetőség van. Én a szakmám miatt jöttem fel 250 km-re hogy legyen tapasztalatom benne meg persze tudjak spórolni mert ott falun ha találok is munkát nehéz lenne. Szüleim elvannak ketten a nyugdíjból és mellette apám dolgozik, anyukám meg rokkant nyugdíjas de bekerült az önkormányzathoz a szomszéd kis városba ahol igaz 4 órába de adminisztrációs munkát végez amivel keres is valamennyit, így ők is elvannak de minket nem tudtak volna eltartani plusz akkor drágább lett volna ott a fűtés mert így hogy mi nem vagyunk az emeletet teljesen lezárták és így csak 3 helyiséget fűtenek ami minimális gázszámlát jelent nekik de így is fizetnek érte nem is keveset sajnos. de ők havi 110 ből megélnek és megvan mindenük.
2015. nov. 11. 22:19
 22/28 anonim ***** válasza:
75%

Úgy értettem hogy a kajádra és a rezsi rád eső részére kevés 45!

Vásárolj be te 1 hónapig. Mindent, amit anyukád szokott. Ne feledd a wc-papírt, mosogató- és mosószert...stb. sem!

2015. nov. 11. 22:23
 23/28 anonim ***** válasza:
59%

Akkor a legjobb lenne, ha a számlákat megmutatja, te kifizeted a felét, kajából meg legyetek külön koszton.

Két embernek simán elfelezhető a hűtő.

De akkor háztartásból is vedd ki a részed, ne legyen 22 évesen házi cseléded az anyád.

Amit félreteszel amúgy hogy teszed félre?Lakáskassza v vmi? Csak mert simán bankban nagyon elértéktelenedik.

2015. nov. 11. 23:51
 24/28 anonim ***** válasza:
88%

Hááat nekünk a kajánk (plusz fogkrém, tusi..stb) 60-70 e 2 főre.. Nem élünk nagylábon,

Amíg konyhai hozzáféréssel dolgoztam(ott ebédeltem,midőnkent hozhattam el főtt ételt és alapanyagot ( lejáró termékek) is akkor a feleből kijöttünk

2015. nov. 12. 06:22
 25/28 anonim ***** válasza:
77%
#22: Nem biztos, hogy kevés... Nekem sincs nagyobb étel- és rezsiköltségem havi 45-nél, s nyugodtan hozzávehetjük a wc papírt, mosogatószert s társait is. Ugyanez a páromra, úgyhogy havi 90-ből majdnem megvagyunk, de a ház, autó is ott van, amiatt több a költségünk luxus nélkül is (az autó nem luxus, itt kell. havi 1-2 alkalommal használjuk).
2015. nov. 12. 13:33
 26/28 anonim ***** válasza:
88%

" Ő 80 ezer ft-ot keres, én pedig minden hónapban adok neki 45 ezret. Így tehát összesen 125 ezerből élünk ketten. "

Itt van egy kis(?) bibi. Te a fizetésednek csak egy részét számítod be, anyádét meg teljesen. Miért? Nyilván rezsiről és kajáról van szó. Így anyád részéről is 45 ezret számolj, vagyis 90 ezer. 45 ezerből nagyon nagyon szűkösen jön ki egy ember kajája és rezsije.

2015. nov. 12. 16:14
 27/28 anonim ***** válasza:
31%

szerintem ebben a helyzetben elégnek kell lennie

hiszen kajára elég keveset kell költeni

a rezsi sem vészes ha azt felezem akkor olyan 25e jut a kérdezőre a maradék 20e pedig elégnek kell lennie a kajára ha minden mást magának áll

2015. nov. 12. 17:07
 28/28 anonim ***** válasza:
15%
ha nincs hitel meg ilyesmi akkor ki kéne,h jöjjetek durván 180 ezer ft-ból..persze nem vagytok gazdagok, de hó végén nem fogtok éhen halni,max rizs csirkemellel vagy főtt krumpli és talán még marad egy fodrászra is...mi 150ezerből élünk 3-an(ebből a 3.ksigyerek. van,hogy csak 120ezret tudunk levenni és két hitelt fizetünk,plusz a kötelező biztosítás, a mázli,hogy saját lakásom van és nem albi..még max a családi, de azt is a gyerekre költöm.a férjemnek is van, nekem meg örökölt hitel...igaz van,hogy kapunk egy kis támogatást a férjem anyjától, de az is max ételre megy..úgyhogy anyukád örüljön,hogy dolgozol, ennyi pénzt hazaadsz mert valaki csak 50-60 ezer ftért dolgozik,mint pl a takarító a munkahelyen ráadásul albérletben él...ha külön nem árulna beszerzett ruhákat, akkor éhen halna.vagyis majdnem egy fizetést adsz neki...az,hogy ő nem tudja beosztnai a pénzetek az-az ő hibája és meg kéne tanulnia beosztani...úgyhogy vezesd le neki az én verziómat..és,hogy hogy jövünk ki a pénzeből? meg sokan mondják,hogy lehetetlen..de aki ilyet mondd, az nem éhezett életében és nem tudja,hogy milyen nélkülözni és inkább a gyereknek adni aznap az utolsó főtt étel maradékát hó vége felé. hál istennek,ő mit sem sejt ebből mert mindig van reggeli ebéd vacsora és főtt étel az asztalon és egy kis nasika, ha más nem tejbegríz vagy egy tojásos piskóta lekvárral!szerencs,hogy a liszt nem drága és lehet sütni kenyeret is...meg ilyenek szóval feltaláljuk magunkat..úgyhogy anyukád jobb lenne ha észbe kapna és örülne,hogy egy dolgos felnőtt nővé váltál és a ház amiben laktok az örökséged, ő vállalt téged,hogy felnevel és amíg él egy szülő addig kötelessége támogatnia a gyerekét az én szülem sajnos már nem élnek úgyhogy magunknak kell megoldani, az anyósom legalább normális és segítőkész,szóval mázlim van! 24N.
2015. nov. 13. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!