Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ennyi pénzből meg...

Szerintetek ennyi pénzből meg tud élni két ember?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok, anyukámmal élek egyelőre. Pár hónapja kezdtem el dolgozni. Ő 80 ezer ft-ot keres, én pedig minden hónapban adok neki 45 ezret. Így tehát összesen 125 ezerből élünk ketten. Azon kívül, hogy ezt odaadom neki, a kaján kívül minden mást is a saját pénzemből fedezek. Oké, 2 főre főz és szalámikat, egyebeket ő vásárol, de ezen kívül tényleg semmi mást. És minden hónapban megkapom, hogy nem jön ki a pénzből, adjak többet. De nem tudok, én is 100 ezer ft-ot keresek és előbb-utóbb külön is szeretnék költözni, tehát muszáj félretennem valamennyit. Szerintetek ki lehet jönni ennyi pénzből két embernek, vagy tényleg keveset adok?
2015. nov. 11. 20:57
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
81%

Mi ketten 100 ezerből megvagyunk (minden étel benne van, elég speckók is, de olyan nagyon sokat már nem tudnánk faragni rajta), ha nem kell túl sok cucc a házra s nem kell tankolni és biztosítást fizetni... A rezsi apró s ebben semmilyen luxus nincs. Cipő sem, szemüveg sem, fogorvos sem, motorozás s nyaralás nyilván nem (márpedig nekem egyik sem igazán luxus, nagyon kellenek), ruha nem kell, van elég, kozmetikai cikk és tisztítószer költségünk szinte semmi.

Nagyobb rezsivel és normál alapigényekkel igen kevés a 125 ezer. Ha meg is oldható, nagyon szűkös életet jelent két embernek.

2015. nov. 11. 21:49
 12/28 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem is próbáljátok meg, hogy egy hónapig te osztod be a pénzt. Ha különköltözöl nem árt amúgy sem egy kis gyakorlat.

Amúgy szerintem is kevés a 45ezer, 80ezres fizuból nem várnám el, hogy anyám támogasson, főleg hogy ő keres kevesebbet.

Meg arra is kíváncsi lennék hogy ki csinálja a házi munkát? Ha mindent ő csinál,helyetted is és ez miatt már nincs ereje pl. túlórázni vagy plusz munkát vállalni akkor is jogos,h többet kér.

De tényleg nehéz így megválaszolni, hogy nem ismerjük a körülményeket.

2015. nov. 11. 21:50
 13/28 anonim ***** válasza:
41%

Es mi lesz, ha te elköltözol majd?

Anyukad hogy fog 80e-bol megélni? :/

Aki azt mondta, hogy nagyon szerencsés módon csak az albérlet lenne 45 ezer, igen, vagy inkább több, de most, hogy otthon el kell spórolnia a kérdezőnek, hogy később el tudjon menni albérletbe/saját lakásba/házba.

2015. nov. 11. 21:53
 14/28 anonim ***** válasza:
41%
én pesten, saját lakásban élek, rezsi (villany, víz és átalány fűtés) kb 15-20, kaja 30. Net+telefon kb 15, szóval szerintem meg lehet élni annyiból. Két éve ketten éltünk 115 körül meg,abból 19 volt az utazás és az a kényelmes megélés volt - tehát egy-egy mozi, sütiző, gyorskaja is benne volt. Persze hitel és hangsúlyozom, bérleti díj nélkül.
2015. nov. 11. 21:55
 15/28 anonim ***** válasza:
55%
Én 110-ből éltem egyedül,Debrecen,belváros,60 ezer volt az albi rezsivel együtt,50 meg kaja és egyéb.Mikor párom odaköltözött a rezsi 5 ezerrel lett több,mármint a víz és áram összesen.Ha külön megy a kérdező sem lesz a fele a kiadás,maximum kevesebb,de mosni,enni akkor is kell az anyjának,a TV,Internet ugyanannyi lesz.
2015. nov. 11. 21:56
 16/28 anonim ***** válasza:
96%

Jól értem, úgy számolsz, hogy anyukádnak az egész 80-at kettőtökre kell fordítania, miközben te csak 45-el járulsz hozzá?

Ő nem spórolhat?

Kevés.

Anyukám se keresett többet, meg se fordult volna a fejemben, hogy nem minimum felesben állom a költségeket, amikor munkába álltam. 45 biztos nem fedezi az összes költségedet.

2015. nov. 11. 21:58
 17/28 anonim ***** válasza:
85%

Ilyenkor jó egy háztartási könyv (vagy egy excel tábla:-)), amiben 2-3 hónapig vezetitek a kiadásokat. Elméletileg, ha kajára viszonylag keveset költötök, nincs pl. sok gyógyszerköltség, és valóban ennyi a rezsi, ki kéne hogy jöjjetek úgy, hogy azért marad ruhára, kozmetikumra, fodrászra, és kicsit félre is lehet tenni. Apróságoknak tűnő dolgok szokták elvinni a büdzsét, kis nasi vagy kávé a kollégákkal, barátnőkkel, ha mindennapos, nincs beleszámolva ez-az a rezsibe, pl. telefonszámla, net, utazási bérlet, közös költség, lakásbiztosítás stb.

Próbáljátok meg ezt, az is jó ötlet, hogy átveszed a közös pénz beosztását, és te vezeted a könyvet/excelt, összerakod a blokkokat is. Jó felkészülés az önálló életre.

2015. nov. 11. 22:07
 18/28 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: nem azt írtam, hogy 45 ezer fedezi az összes költségemet. Hanem azt, hogy 45-öt adok oda rezsire, kajára, egyebekre. Ezen kívül fizetem a bérletemet (9 ezer havonta), tisztálkodási, szépségápolási szereket (havi 2-3 ezer ft), gyógyszereket (3 havonta 6-7 ezer), kontaktlencsét (3-4 havonta 10 ezer), ruházkodást (átlagban 5-7 ezer, de van amikor egyáltalán nem költök rá), és az egyéb programokat: színház, mozi, könyv, stb. ezekre viszont nem minden hónapban költök.
2015. nov. 11. 22:08
 19/28 A kérdező kommentje:
Bocsánat, utolsó előtti válaszolónak írtam.
2015. nov. 11. 22:09
 20/28 A kérdező kommentje:
Egyébként pár évvel ezelőtt még anyu egymaga keresett 130-140 ezret és akkor is mindig azt hajtotta, hogy nincs pénzünk semmire, plusz félre sem tett egy fillért sem (és ehhez akkor még hozzájött apu gyerektartása is). Egy ezres tartaléka sincs, hónap végén már szinte számolja vissza az órákat, hogy mikor jön meg a fizu. És ez régebben is így volt.
2015. nov. 11. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!