Ma mennyi pénzből tud Magyarországon egy ember kényelmesen megélni?
Az igényektől függ.
Én amikor 80ezret kerestem akkor is kényelmesen megéltem (a kaja rovására ment persze, párizsi, meg hasonló szemetek), amikor 180-at kerestem akkor is kényelmesen megéltem (jobb kaják, félrerakás, több lehetőség), és most, hogy mégtöbbet keresek így is kényelmesen megélek.
Nagyon sok mindentől függ, hogy mi a kényelmes. Albérlet? Saját lakás? Mik a kajaigények? Mik a szórakozási igények? Ruházkodás? stb stb...
Az attól függ, honnan indul és mit jelent számára a kényelem. Továbbá attól, hogy a saját lehetőségeit milyen hatékonysággal tudja kihasználni.
Ettől függetlenül úgy gondolom, akinek van saját (nem túlságosan lepusztult) lakása, értelmesen éli az életét, amennyiben havonta 45-50 ezret költ kajára, 40 ezer körül mindenféle rezsire, és igénytől függően 40-70 ezret minden egyéb kiadásra, úgy elég kényelmesen (kevés gonddal) meg tud élni. Aki párban él, összességében kevesebből is kijöhet, mert a rezsi lakásonként értendő (ez a legkisebb egység ebből a szempontból). Ezen felül jelentkezhetnek nagyobb időszakonként karbantartási és egyéb kiadások.
De rögtön hozzá kell tenni, a költségek a helyzettől nálunk nagyon nagymértékben változhatnak.
Igényedtől függ,én nekem ez olyan havi 500.000 nettó minimum ami kényelmes,de 1millió ami már tényleg.
Mik az igényeid ezen múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!