Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolják azt hogy...

Miért gondolják azt hogy képtelen vagyok vigyázni magamra?

Figyelt kérdés

Külföldőn élek már évek óta, egy kicsi városban 90 km-re egy milliós lakosságú nagyvárostól. A történet lényege hogy szeretnék vásárolni egy pár téli csizmát amit már évek óta kinéztem magamnak. Jelenleg szezonközi leárazások vannak itt a boltokban és igy ez a csizma olcsóbb lenne, de elkell utaznom érte a 90km-re a nagyvárosba. Anyám szerint - akivel napi kapcsolatban vagyok - menjek kocsival, vagyis vigyen el autóval a barátom. Nekem sajnos autóm nincs. Távolsági busszal vagy vonattal nem menjek mert veszélyes ez a nagyváros. Nem olyan könnyű ám megkérni a barátomat hogy vigyen el, mert én csizmát vennék.De persze ennek van költsége (a benzinpénz 30-40 euró)és pont ezért nem akar elvinni. A barátom sem akar busszal vagy vonattal elengedni mert szerinte "megerőszakolhatnak a vonaton" , de ennek az állításnak semmi valóságalapja nincs. Ő 18 éves kora óta autóval közlekedik, igy alapból lenézi a tömegközlekedést. Mondta már hogy akkor inkább rendeljek online, de ebből a bizonyos arúházból nem lehet online rendelni. Anyám szerint ha nem tud elvinni autóval akkor majd vásároljak Budapestről januárban..

Nem értem miért viselkednek úgy velem mint ha egy kisgyerek lennék aki nem tud magára vigyázni? 24 ves felnőtt nő vagyok. Egyedül nem mehetek - pedig voltam már rengetegszer egyedül tömegközlekedéssel - a barátomnak pedig könyörögni nem fogok hogy vigyen el. Ő szokott járni ebbe a városba de akkor ha szüksége van valamire, van amikor elvisz magával de az utóbbi időben nem ment. Hónapok óta ki sem tettem a lábam ebből a kisvárosból. Nem értem miért kellene megint lemondanom valamiről és behódolnom másoknak. Úgy viselkedik velem az anyám és a barátom is mint ha egy 15 éves kislány lennék. Tulajdonképpen magam el sem hagyhatom ezt a kisvárost :(

2015. nov. 6. 20:39
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Azért vsielkednek így veled, mert tényleg gyerek vagy. Egy igazi 24 éves felnőtt nőnek senki sem fogja megmondani, hogy mit csinálhat, ő elmegy és megveszi magának a csizmát.
2015. nov. 6. 20:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi a problema? Menj es vedd meg magadnak! Ha ezt megteszed mar nem fognak gyereknek nezni. Nyilvan azert neznek annak mert ezen kattogsz holott en mar 15 evesen magam eldontottem mit vegyek magamnak a sajat penzembol es egyedul mentem megvenni. Te meg 24 eves vagy es ahelyett hogy nezned a buszjaratokat ide irogatsz! Az meg hogy ki mit nez le tomegkozlekedest teljesen mindegy. Sztem is menobb autoval jarni de ez egy eszkoz ami a celodban segit es ennyi. Nem kell tul misztifikalni egy csizma megvasarlasat :D
2015. nov. 6. 21:06
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

Mi az, hogy egyedül NEM MEHETSZ?! Könyörgöm, 24(!) éves vagy, fogod magad és mész... jézusom, hát ne csodálkozz, hogy dedósnak kezelnek, ha úgy is viselkedsz!

Ültesd le őket, és magyarázd el nekik, hogy bocs, felnőtt vagyok, ne ide panaszkodj!

2015. nov. 6. 21:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

24 évesen nem kérdezgetnék én senkit...

megmondanám a páromnak, hogy szombaton délután csizmát szeretnék venni, velem jon-e vagy sem.

és ennyi...

ha meg ilyen megeroszakolos baromsággal jonnének kb. korbe rohogném oket.

egyébként tanulj meg vezetni, nagy hasznát fogod majd venni.

2015. nov. 6. 21:32
 5/10 A kérdező kommentje:
Jogsim van, autót nem tudok venni annyim nincsen :(
2015. nov. 6. 21:36
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Lehet hogy elmegyek :)

2015. nov. 6. 21:36
 7/10 anonim ***** válasza:
vegyél valami kis autot...1000-1500 euroért már bárhol lehet kapni valami kis autot. (arra jo lesz, hogy elmenj ide-oda és gyakorolj)
2015. nov. 6. 21:40
 8/10 anonim ***** válasza:
48%

Barátod is megéri a pénzét, a tömegközlekedés neki pitiáner, de 30-40 eurós benzinköltség viszont már földhöz veri ellenben a 24 éves barátnőjének meg akarja szabni hova és mivel menjen.

Komoly ember lehet, veled együtt, egymásra is találtatok.

2015. nov. 6. 22:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Anyádat sem érte, da a barátodat még annyira sem!És hát téged sem...milyen kapcsolat az, ahol nem könnyű megkérni a másikat hogy vigyen el?

És a barátod ha nem akar busszal sem elengedni, de elvinni sem akar, akkor mégis mit szeretne?

De benned van a hiba, engeded, hogy mindenki irányítson és megmondják mit tegyél!

2015. nov. 7. 03:17
 10/10 anonim ***** válasza:
48%

nekem sem túl szimpatikus a barátod. persze nincs ingyen a benzin, de szerintem 2*90km nem annyira kifizethetelen, hogyha állandóan kocsival jár mindenhova. de ha nem akar elvinni, hát nem visz. felulsz buszra vagy vonatra és kész. persze nem tudom melyik országban élsz, de szerintem nem kéne ennyire parázni egy bő órás úttól felnőtt nőként.

érthető, hogy szeretnél kicsit kimozdulni is, és ott jobb boltok vannak.. szóval menj. ha a baratod meg ellenkezik, mondd neki hogy te vele akartál menni, de ő nem akart. ennyi. azért nem olyan ördögtől való dolog a tömegkozlekedes, de hangsulyozom nem tudom melyik országról van szó

2015. nov. 7. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!