Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Képtelen vagyok együtt élni...

Képtelen vagyok együtt élni anyám élettársával. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az apám kiskoromban elhagyott minket, egyáltalán nem is tartja velünk a kapcsolatot. Anyám pedig összejött ezzel az emberrel, már lassan 10 éve együtt vannak, de úgy érzem már napról napra elviselhetetlenebb a jelenléte számomra. Iszonyatosan irritál. Nem tud normálisan beszélgetni velem. Flegma, lekezelő a stílusa. Legalábbbis velem mindig. Bármi történik, anyám mindig mellette áll. Ez a legrosszabb az egészben. Beleköt bármibe amit csinálok, vagy még ki is nevet. Sokszor olyat tudnék visszaszólni neki... csak tudom, hogy akkor is én húznám a rövidebbet. Mit tudok tenni? 18/L

2015. okt. 15. 23:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%

Sajnos sanszos, hogy már szeretné, hogy elhúzz otthonról, lehet hogy ebben anyád is halkan a cinkosa, vagy csak kénytelen tűrni, ha az élettársának kiszolgáltatott (pl. mert az élettársé a lakás).

Ha anyád és élettársa egy kicsit normális, számíthatsz anyagi támogatásukra, akkor tanulj tovább koleszosként, mellette tanítással, fordítással, diákmunkával keress kis pénzt.

Rosszabbik esetben meg kénytelen leszel elkezdeni dolgozni, táralbérlőkkel albérletet keresni.

2015. okt. 16. 00:11
 2/13 anonim ***** válasza:
31%

barátkoz vele össze, ha eddig éretlen voltál ehez most már itt az ideje gondolkodni

minél több közös programban vegyetek részt

hivd el biliárdozni, falat mászni, túrázni, kérd ki a véleményét melyik könyvet cipőt vedd...

ha nem viselkedsz durcás kislányként nem fog rajtad nevetni és össze is barátkozhatok

2015. okt. 16. 01:02
 3/13 anonim ***** válasza:
55%

valszeg abból ered az egész, hogy ő sem akar veled együtt élni, esetleg tartani, lehet csak plusz kiadásnak tekint és férfiak amúgy sem szokták elfogadni másnak a gyerekét(tisztelet a ritka kivételeknek).

első jól írta

szerintem is a kolesz lesz opció, legalább tanulhasz még és alapozhatsz egy normális önálló életet még magadnak, de erre kell venni az irányt, meg amúgy is, ha anyudnak nem lenne senkije is, a jövődre kell gyúrni

2015. okt. 16. 01:15
 4/13 anonim ***** válasza:
89%

Nehéz helyzet, a saját lelki békéd érdekében vissza kellene neki szólni, csak hát a következmények...

Szerencsére már 18 éves vagy, sokan pár év múlva már elkerülnek otthonról, csak ügyesnek kell lenni.

Előtted még az élet, légy körültekintő.

2015. okt. 16. 06:55
 5/13 anonim ***** válasza:
62%
Saját lábra kell állni, nincs mese! Dolgozz és ha akarsz, mellette tanulj. Bár 18 vagy még, gondolom csak járon érettségizel, addig meg tűrni kell. De addig összeszedhetsz annyi pénzt havi 20-asával, hogy nyáron egyből el tudj költözni és a fizudból majd egyből el is tudod magad tartani.
2015. okt. 16. 07:53
 6/13 anonim ***** válasza:
19%
Ez szép és jó. De mi ennek az előzménye? Hogy viselkedtél vele ez alatt a 10 év alatt? Te elfogadtad/szeretted mint nevelőapát? Vagy tipikus eset hogy " ewww , utálom őt!" és próbáltad fúrni anyád mellől? Ez kihagytad a történetből szerintem. Ok nélkül senki nem köt a másikba és neveti ki ha csinálni akar valamit. Lehet ez már a következménye dolgoknak.
2015. okt. 16. 08:00
 7/13 anonim ***** válasza:
18%
Nem lehet, hogy a nevelöapádnak meg anyádnak igaza van és a baj VELED van?
2015. okt. 16. 09:36
 8/13 anonim ***** válasza:
71%

A lehető legkevesebbet legyél otthon. Járj könyvtárba, sportolni, kirándulni, nyelviskolába-ami kihozható a háttérből.

Utána távolabbi egyetem és kollégium, vagy albérlet.

Hacsak anyád ki nem rúgja addig.

2015. okt. 16. 09:46
 9/13 A kérdező kommentje:

Abban biztos vagyok, hogy nem velem van a baj. Én mindig próbáltam elfogadni, sosem közeledtem rosszindulattal felé. Ha valami olyat mondott, akkor is inkább nyeltem egyet, nem akartam veszekedni senkivel. De most már egyre elviselhetetlenebb.

Igazából emiatt már dupla motivációm van a tanulás terén is. Csak az lebeg a szemem előtt, hogy bekerülhessek az egyetemre, és elköltözhessek itthonról.

2015. okt. 16. 14:08
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

nagyon jól csinálod, csak tanuljál. addig is valóban, inkább könyvtárban/szakkörökben töltsd az időt, és valami távolabbi egyetemet válassz, hogy biztosan kapj kollégiumot.

sajnálom, hogy ilyen a helyzet, de annak örülj, hogy legalább már 18 vagy, lassan elköltözhetsz, legalábbis jogilag.

2015. okt. 17. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!