18 éves lányotokat elengednétek bulizni? Lent
Milyen messzire ? Ahova menni akar, a tömegközlekedés miatt, csak reggel 7re tudna hazaérni.
Volt már itt 2x. Már egyre sűrűbben akarna menni.
Milyen időközönként engednétek ?
"Mert aki tiltva nevel, az hazudni tanít..."
megint a sok okos aki e szerint nevel. Unokatestvérem is így nevelték, mindent engedtek neki, akkora ordas ribizli lett belőle, hogy én szégyenlem hogy a rokonom...
Igazad van, engedj neki mindent, és majd mikor valamit nem engednél, akkor te leszel a legszemetebb szülő a világon, mert ahhoz van szokva, hogy neki mindent szabad. Enyém mehet, normális keretek között. 17 éves. Havi egy bulira kap pénzt, ha többször akar menni, azt állja a saját keresményéből. Persze, ehhez feltétel a legalább 4 egészes átlag. Ha ront, nincs buli. Addig viszont, míg segít otthon, jól tanul, őszinte, diákmunkázik, illemtudó és szófogadó, mehet. Ha ebből valami kimarad, kimaradnak a bulik is...
16 éves gyereknek korlátlan szabadság?
Hát látszik, hogy rettentő gyerek vagy még.
Ez a sok követelőző kölök honnan szabadult, hogy neki minden jár, de kötelezettség semmi?
"18 évesen már lassan ki kéne nőni a bulizást"
Aha, persze, hisz a mostani disco-k.14 évesekkel vannak tele. Komolyan mondom, nekem akkor ment el az életkedvem iis, amikor haverokkal elmentünk egy buliba és tele volt 12-16 évesekkel. Szerintem ez a szánalmas, nem az, hogy valaki 18-19 évesen bulizik csak. 20L
18 évesen én oda mentem ahova akartam, amikor akartam, ahányszor akartam. Ennyi idősen már hova akarod korlátozni a bulizási szokásait? Sok barátom akiket ennyire szigorúan nevetek csak emiatt elköltöztek otthonról. Dolgozni kezdtek, és albérletbe többen, vagy direkt egy távoli egyetemre menetek, hogy koleszosok legyenek és ne kelljen otthon lenniük.
Egy 18 éves a legtöbb esteben még nem igazán felnőtt. És a szülei tartják el, vagy segítenek neki. De ettől függetlenül nem is gyerek, sőt már nem is tinédzser. Ebben a korban a legfontosabb a bulizás, a barátokkal lógás, persze a tanulás mellett. Nem értem azt a felfogást, hogy amíg otthon lakik addig kuss a neve. Ugyanúgy ahogy gyerekként igénye volt a szórakozásra, fiatal felnőttként is lesz. Csak már más jelenti a szórakozást. A bulik. Aki ezt nem érti meg, az nagyon nem ismeri a mai fiatalokat. Az ilyen szülőt vagy nagyon hamar otthagyják, vagy hazudnak neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!