Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy szüleim ezt...

Mit tegyek hogy szüleim ezt megértsék?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Tehát van egy ikertestvérem, de sokban különbözünk. Ő alapból többet szokott eljárogatni a barátaival, néha engem is hív, de valahogy ők nem az én társaságom. Nem ugyanazok az érdeklődéseink.

Mindig mindenkivel hamarabb megtalálja a közös hangot mint én. Alapjáraton nem nagyon szoktam mások felé nyitni, mindig megvárom, amíg mások jönnek oda hozzám.

A nyárból 3 hetet Magyarországon töltöttünk, mert anyának vannak ott régről ismerősei. (Ukrajnában élünk, anya magyar, apa pedig ukrán) Anya elkezdte az ismerőseinek mondogatni, hogy sosem értette, hogy én miért vagyok visszahúzódóbb, míg ikertestvérem a barátaival tölti az idejét, én inkább pl nyelveket tanulok. Apropó anyával magyarul, apával pedig ukránul szoktunk beszélgetni, és 2-3 hónapon belül tervezem letenni az angol nyelvvizsgát. Pont ezért még el is járok felkészítőkre, filmeket is angolul nézek stb.

Mindig próbálták elérni, hogy én is olyan legyek, mint ő, csak sajnos nem nagyon találok olyan embereket, akikkel tudnék beszélgetni pl a kedvenc filmjeimről, zenéimről vagy szoktam olvasni is, néha rajzolni. Több osztálytársam is mondta, hogy én amolyan művészlélek vagyok, és többnyire olyan dolgok érdekelnek, amik a korombelieket nem annyira. Mindig is olyan emberekkel szerettem volna ismerkedni, akikkel lehet komoly és kevésbé komoly dolgokról is beszélgetni. Eddig csak egy ilyen emberrel találkoztam, vele is neten és Ukrajna másik végén lakik.

Egyébként nincs rossz kapcsolatunk sem vele sem szüleimmel csak zavaró, hogy mindenképpen azt akarják, hogy rá hasonlítsak.

18/F

2015. okt. 30. 00:12
 1/6 anonim válasza:

Szia!

Azt tenném a hejedben, hogy megmondod a szüledidnek, hogy te nem akarsz olyan lenni mint a tesód és ne akarják megváltoztatni a személyiségedet.

A másik verzió pedig:

Amikor beszélgettek néha elsütöd: hogy ha egyformák lennétek akkor nem is olyan mintha 2 lennétek!

Vagy valami hasonlót.

Remélem segítettem!

2015. okt. 30. 00:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Semmit, ha 18 év alatt nem jöttek rá, hogy különbözőek vagytok, már mindegy. Szeresd őket, de járd a saját utadat, maradj olyan, amilyen vagy.
2015. okt. 30. 00:41
 3/6 anonim ***** válasza:

A 18. év elég nehéz a legtöbbünk számára. Keresed az utad, a saját társaságod...Mi akarok lenni, miben vagyok jó, mi érdekel? témakörökben mozog az ember ilyenkor.

Tudod, az Anyukák másként élik ezt meg...ikerterhesség nem könnyű. Nézz meg pár 4D iker felvételt, mennyire össze vannak nőve. Kutatások is alátámasztották, hogy mennyi közös van az ikrekben...Az Anyukák meg nem akarnak abba a korszakba lépni, hogy: "jajj, felnőtt a gyerekem!".

Nem, hogy: "Jajj, az ikreim felnőttek!" :D

Az egyik oldalon veszteségként könyvelik el, az ifjúság oldalán meg valaminek a kezdete...

Ugyanez lesz majd az esküvőn is. :D

Csak jobb esetben ott már ketten harcoltok az anyós ellen :D

Félretéve:

Légy az, aki szeretnél lenni, amit legbelül érzel. Ülj le a tesóddal (direkt írom így) beszélni az érzéseidről. Mondd el Anyukádnak is, ha például lekváros kenyeret reggeliztek kettesben.

De ha nem akarja tudomásul venni, hagyd meg az álomvilágában.

Tudod, sajnos, sok ismerősöm rákos volt. Későn diagnosztizálták őket. Amíg nem tudták- nem akartak minden nap haldokolni.

Durva, de jó példa. Csak hagyd, hogy sodorjon az ár, és őket is...

2015. okt. 30. 01:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne is legyél olyan mint a tesód, te külön személyiség vagy. :) A férjemnek is van ikertestvére, sokban hasonlítanak, de nem egyformák! Mond meg a szüleidnek, hogy téged ez zavar, te külön ember vagy. Keresd a saját utad, éld a saját életed, tedd ami boldoggá tesz. Sok sikert!
2015. okt. 30. 06:33
 5/6 anonim ***** válasza:

off: sok siker a nyelvvizsgához ;)

on: Ha 18 év alatt nem értették meg, akkor ez van. A lényeg az, hogy viszonylag jó a kapcsolatod velük, ezt ápold, és ne kezdjetek vitatkozni ilyeneken. Mindenkinek jobb lesz.

2015. okt. 30. 08:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Én akármit is a hejedben inkább a helyedben tenném.
2015. okt. 30. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!