Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondolják úgy a szülők,...

Miért gondolják úgy a szülők, hogy annyira fontos saját lakást venni? Mintha kb anélkül nem is lehetne létezni.

Figyelt kérdés

Szülők folyamatosan, előszeretettel osztogatják a tanácsokat...

Szerintük kb addig nem érdemes gyereket vállalni, amíg nincs saját lakás. Persze jó, ha az ember megteheti, hogy vesz, de ha meg nem az is érthető, hogy emiatt nem fogjuk nagyon kitolni a babaprojektet.

Mondjuk ők abban a korban nőttek fel, amikor ez a felfogás volt.

Én abszolút nem görcsölök már rá a lakás témára, hiszen reálisan látom a dolgokat, hogy azért még jó pár év mire oda jutunk.

Most, hogy ők okoskodnak és mobndják,hogy venni kell attól még mi nem fogunk tudni venni, ha nincs rá elég pénzünk, gyerekre meg bőveb van félretett pénz. Ők is albérletben vállaltak engem, csak voltak abban a szerencsés helyzetben, hogy nem sokkal utána sajátba költöztek.

Ha amúgy mindenki a saját lakáshoz igazította volna a babát, akkor sokan nem szültek volna.

2015. okt. 29. 18:24
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
82%

A saját nézőpontomat írom le. Egyedül élek Pesten, de egy nekem megfelelő garzon vagy 1.5 szobás lakás bérlése 120 ezer minimum (és ez még nem a luxus kategória), egy évre másfél millió forint csak bérleti díjra az itthoni fizetések mellett rengeteg. Ebből inkább törlesztem a hitelt, amit fel merek venni, mert szerencsére megvan hozzá a hátterem; ha esetleg tartósan munkanélkülivé válnék, a családom tudna segíteni. Enélkül nem lennék ennyire bátor, elismerem.

Mivel nem zárok ki egy esetleges külföldre költözést, ha megvalósul, kiadom a lakást.

Csatlakozom azokhoz, akik azt írták, hogy nehéz mostanában lakást találni, a legtöbben hosszú távra akarják kiadni, ami 1-2 évet jelent legalább, ha hamarabb lépni akarsz a legjobb esetben elveszíted a foglalót, de súlyosabb anyagi veszteségeket is kikötnek. További hátrány, hogy sokszor meg van kötve a kezed, olyanról is hallottam, hogy a tulajdonos még a bérlő által vett új futószőnyegért is bepipult. Elképzelem, milyen lehet, ha gyerekek is vannak, ott azért keletkezhet kár jócskán, a gyerek veszélyes üzem.

2015. okt. 29. 20:18
 22/32 anonim ***** válasza:
53%
Jelenleg szerintem egyetlen élhető módja van a saját lakáshoz jutásnak...ha örökölsz. A munkahelyek nem biztosak, a hitel hatalmas rizikó (sok embert ismerek, akik nagyon rosszul jártak, duplájára emelkedett törlesztők, elbukott házak, van, aki nem csak a sajátját vesztette el, hanem a szülőkét is). Az albérlet viszont mobilabbá teszi az embert, bár igaz, hogy sosem lesz az övé, de jelenlwg a hitelre épített házaknál is fennáll ez a veszély.
2015. okt. 29. 20:23
 23/32 anonim ***** válasza:
74%
Persze jó lenne saját lakás mindenkinek még a gyerek előtt de azért lássuk be nem mindenkinek van rá esélye. Több millió forintot felvenni ma már nem egy életbiztosítás. Az albérletek pedig ma már több évre akarják kiadni a tulajdonosok. Egyik napról a másikra pedig nem rakják ki az albertből őket ha szerződés van.
2015. okt. 29. 20:52
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Mi albérletben lakunk,két gyerekkel,kutyával macskával,egy 3 szobás kertes házban.Ahogy itt olvasom a szerencsések közé tartozunk,3 éve itt élünk,havi 40 ezerért.A tulajjal baráti a viszonyunk,gyakran járunk össze,hétvégente,egyidős gyerekeink vannak.Bármi átalakítást megenged,tényleg nem szól bele semmibe.Az előző albérlettel is ugyanilyen szerencsések voltunk.

Mi vettünk házat,10 évvel ezelőtt,hitelre,de az élet úgy hozta,hogy munka miatt elköltöztünk,keletről nyugatra.Most ott áll üresen a ház,a hitelt meg fizetjük rá.Senki nem veszi meg.Szóval én a voksom az albérlet mellett teszem le,a saját ház elég nagy röghöz kötés.Én úgy gondolom,hogy max nyugdíj előtt fogunk venni saját házat,amikorra már biztosra tudjuk,hogy hol is akarunk élni a továbbiakban.

2015. okt. 30. 09:12
 25/32 anonim ***** válasza:
53%
Az én párom is csak saját lakásba hajlandó gyereket vállalni mert az csak egy biztos pont mert egy albérlet sajna nem mindig biztos .
2015. okt. 30. 10:55
 26/32 anonim ***** válasza:
78%

Mi fiatalok vagyunk, mégis azt mondom, előbb saját lakás, mint gyerek.

Egyrészt csak biztosabb a lakhatás, mint egy albérletben, ahol akármikor a tulaj gondolhat egyet, és megkér, hogy költözzetek ki. Másnak a zsebét tömni évekig meg megint hülyeség.

Csak a példa kedvéért: Mi most az albérletben havi 60 ezer lakbért fizetünk. Jövőre veszünk sajátot, a fix törlesztő részlete 72 hónapra 68.000 ft lesz, szóval kb ugyanott vagyunk, és az pár év múlva a miénk lesz, nem kell még nyugdíjas korban is fizetni. (lakástakarékos hitel)

Azért nem mindegy. És hülyeség, hogy akkor sosem tudsz elköltözni mert sokan erre hivatkoznak, attól, mert van egy házad még nem vagy röghöz kötve, el lehet költözni, max kiadod és folyik be a pénz onnan is. Viszont gyerek mellett már sokkal nehezebb lakást venni, felújítani, berendezni stb. szóval többet ér még a gyerek megérkezése előtt.

2015. okt. 30. 12:53
 27/32 anonim ***** válasza:
51%
Hát ez a folyik be a pénz,azért necces.Mi kiadtuk a házunkat,2 év alatt 4x fizettek lakbért.De nem tudtunk velük mit csinálni,a csaj gyeses volt a pasinak meg megszűnt a munkahelye,utcára csak nem rakjuk ki őket :S
2015. okt. 30. 14:16
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Hát már ne is haragudj, de ha nem közeli családtag,akkor engem nem érdekelnének a kifogások, ilyen nincs, hogy nem fizet, vagyis ha te ezt hagyod/hagytad, akkor jó nagy h.lye vagy már bocsánat. Ilyen nincs. Akkor a boltban sem fizet a kajáért, mert gyesen van meg stb.?

Én 3 éve lakok albérletben, de egy napot sem késhetek a lakbérrel, de nem is tenném, ha évekig úgy lakik ott, hogy nem fizet, az kb egyenértékű a lopással. Tán a rezsit is fizetted helyettük? xD

Ilyet még nem is hallottam........

2015. okt. 30. 17:45
 29/32 Fingkirály ***** válasza:
Még hozzátenném, nemcsak nagyibútoros-poloskás kiadó lakások vannak amúgy itthon, vannak nagyon pöpec, tényleg jóféle lakások, azokkal az az egyetlen gond, hogy még vidéken is bőven 200k fölött van a havi bérleti díjuk, ami arcpirító - napi összegre leosztva ha nem kérsz reggelit, egy háromcsillagos szálloda is olcsóbb, és ott még nem is kell rezsivel meg a takarítással törődni :P
2015. okt. 30. 18:30
 30/32 anonim ***** válasza:
Valószínű jó nagy hülye vagyok,de talán inkább az emberség az ami több bennem,mint általában az emberekben.A rezsit fizették,de sok ruhát adtam mind a két pici gyereküknek,és néha tartós élelmiszert is.Amikor a férjnek volt munkája,mindig megpróbáltak adni valamennyit.A férj anyukám házánál csinált kisebb nagyobb munkákat,hogy törlesszenek.Rendes emberek egy szar helyzetben.
2015. okt. 30. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!