A szülőknek miért ennyire fontos a jó jegy? Ez másoknál is így van?
Ha éppen rossz tanuló vagyok, 1eseket, 2eseket kapok, akkor apám úgy viselkedik, mintha nem szeretne. Nem szól hozzám napokig, aztán ha mégis, akkor is érzem rajta hogy haragszik.
Ha jó jegyeket kapok, akkor meg teljesen jó a kapcsolatunk, sokat nevetünk együtt, értelmesen beszélgetünk egymással.
Nem vettek fel rendes felvételin a fősulira, akkor is rohadt feszült volt a hangulat. Akkoriban volt a szülinapja, nem örült az ajándékomnak, meg se köszönte, meg se nézte normálisan. Aztán pótfelvételin bejutottam fősulira, akkor meg nagyon boldog volt és azóta teljesen király a kapcsolatunk, és jól is tanulok.
De miért kell ez alapján szeretni vagy nem szeretni a gyereket?
Mármint nyilván mindig szereti az ember a gyerekét, de miért ez határozza meg a kapcsolatukat?
Anyum sem örül ha rossz jegyet kapok és be is szól miatta, de fél óra múlva már minden oké...
L
Gyereknek max akkor vennék bármi "apróságot" egy ötösért, ha egyébként az átlagosnál lényegesen gyengébb képességű lenne, azaz komoly erőfeszítéseket kellett tennie érte.
Az, hogy apa nem ugrál örömében, amikor a gyerek tojik a tanulásra, természetes dolog, nem azt jelenti, hogy nem szereti. Ha sz@rna a fejére, és elküldené 18 évesen melózni, mert nem akar rá tovább pénzt költeni, akkor lehetne hisztizni, így viszont nincs miért.
A legtöbb idióta szülő azt sulykolja belétek , hogy "Tanulj fiam mert lófaasz se lesz belőled" és "tanulj fiam mert akkor sokat fogsz keresni" :DD Ez mind-mind álszent kamu szenny szöveg, én már így 41 évesen nagyon is megtapasztaltam.
Miért is ?
Orvosok, ápolók, mérnökök 100-120 ezerért rabszolgáskodnak. Tán nem tanultak jól ? Nem hoztak haza jó jegyeket ? DE !!!
És az eredmény ? Az nincs.
Kivándorlás az országból, mert a szülők követelőzése felesleges volt, nem lett igazuk, a jól tanuló orvos növendék és a mérnök tanonc munkája szart se ér ebben a díszes országban.
Akkor amikor egy londoni írástudatlan takarítónő 3-szor annyit keres mint egy magyar orvos....
A londoni írástudatlan takarítónő azért nem eszik lazacot kaviárral:-)
Orvosként pedig lényegesen nagyobb esély van külföldi állást találni, mint 8 általánossal, a fizetésekről nem is beszélve.
"mérnökök 100-120 ezerért rabszolgáskodnak"
Te nagyon el vagy tevedve.
Az igen.....
A faterod aztán tudja, hogy kell érzelmileg zsarolni a másikat.
Az közel se normális ha valaki azért tanulja szét, hogy az apjával jo kapcsolata legyen..
Neki talán mindíg csak ötösei voltak? Kötve hinném..., de ha még így is lenne, akkor se várhatja el, hogy szín ötös legyél.. Mindenki lehet rossz paszban és mindenkinek mások a képességei. Nem tudom egyes szülő miért nem bírja ezt felfogni...
17-es, ne hülyítsd a népet. Alulképzett ember nem él jól Londonban, akárhogy vannak "beállítva a bérek". Nekem legalábbis a jólétbe nem fér bele, hogy olyan környéken bérel valaki egy szobát vagy csak egy ágyat, ahol sz@r a közbiztonság, vadidegenekkel osztozik a konyhán, vécén, fürdőn, bumlizik napi több órát, és örül, ha este hazaér, nem hogy még szórakozásra gondoljon.
De ha valakinek ez a karrier, akkor hajrá, sok sikert.
A jó jegy nem apukádnak fontos, hanem neked.
Láttál már csövit az aluljáróban?
Na, a csövi néni / bácsi sz*rt bele a tanulásba, ezért csövi lett.
Apukád nem akarja, hogy te is csövi legyél.
Vágod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!