Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Fontos a jó érettségi, megéri...

Fontos a jó érettségi, megéri ezt tenni magunkkal? Vélemények?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy nem szokták nézni az érettségi eredményt a továbbtanuláson kívül, és igazából elgondolkodtatott. Egész végig azon stresszeltem, hogy megfeleljek a saját elvárásaimnak, végig kitűnő voltam, aztán tavaly annyira sok lett a stressz, hogy kórházba kerültem, mert túl szuicid és depressziós lettem, ennek ellenére egy négyessel zártam az évet. Most fogok érettségizni, és azon gondolkodom, hogy sikerül, ahogy sikerül, nem foglalkozok vele túlságosan, mert nem éri meg az, hogy az egészségem rámenjen a jó jegyekre. Fontos lenne a jó jegy az érettségi bizonyítványban?

Jelentkeztem felsőoktatásra, de kb. 99%, hogy nem fogok magyar főiskolára vagy egyetemre jelentkezni, inkább maradok egy évet itthon, dolgozok, megtanulok egy új nyelvet, vagy más tanfolyamra járok, és utána megpróbálok külföldön továbbtanulni. Nem tetszik az itthoni rendszer, ahol halálra kell tanulnod magad, hogy bejuthass egy jó szakra egy jó egyetemre, főleg ha államira akarsz menni, mert nincs a másikra pénzed. Szinte lehetetlen 470 pontot összeszedni, és nem hiszem, hogy megéri tönkretenni ezért magunkat.

Szóval nem tudom, hogy mennyire lenne célravezető, ha megpróbálnám leküzdeni a maximalizmusomat, és nem a tökéletes érettségire hajtani, hanem megelégedni a hármassal vagy négyessel.

2015. ápr. 27. 10:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
60%
Külföldön is halálra kell tanulnod magad, mert ott is vagy államis leszel, ahonnan kieshetsz, vagy pedig fizetősön leszel, ami pedig számít a pénzt miatt. Erről ennyit.
2015. ápr. 27. 11:15
 2/19 anonim ***** válasza:
16%
De külföldön legalább nincs röghöz kötés. Én azt javaslom, márcsak a nyelv miatt is. Előtte pedig egy szakmát, ami kapós külföldön: szakács, cukrász, pék, ápoló. Lehet utána nem is lenne szükséged egyetemre menni, hiszen kinn meg lehet élni szakmából is. Ésezt onnan tudom, hogy nem egy ismerősöm dolgozik Ausztriában, Németországban.
2015. ápr. 27. 11:18
 3/19 A kérdező kommentje:

Hát azzal vitatkoznék, hogy külföldön is halálra kell magam tanulni és vagy kiesek vagy nem.. mert van ismerősöm, aki külföldön tanul, és nem kell bemagolniuk a tankönyvet, sokkal gyakorlatiasabb az oktatás. Persze olyan országra gondoltam, ahol maga az oktatás ingyenes, ahol meg az ingyenes, ott nincs állami vagy fizetős

Utolsónak köszönöm, lehet egy jó szakma jó ötlet lenne, süti meg amúgy is nagyon szeretek :)

2015. ápr. 27. 11:21
 4/19 anonim ***** válasza:
64%
Nem kell túlizgulni az érettségit, csak a tanárok fújják fel.
2015. ápr. 27. 11:27
 5/19 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk sem kell tankönyvet magolni, bár erről biztos nincs fogalmad, mivel egyetemre még nem jártál. A "röghöz kötésről" meg annyit, hogy egyetem után simán ki lehet menni külföldre dolgozni, és 20 éven belül simán vissza tudod fizetni az ottani kereseteddel az itteni tandíjat.
2015. ápr. 27. 11:27
 6/19 anonim ***** válasza:
44%
Másrészt aki az érettségibe majd' belehal, az inkább ne menjen továbbtanulni.
2015. ápr. 27. 11:29
 7/19 A kérdező kommentje:

Akkor valószínűleg neked fogalmad sincs arról, hogy milyen ha valaki maximalista, és milyen ha olyan családi körülmények között nő fel, ahol csak az ordibálást hallja és a vért látja... képzeld, nem egyszerű tanulni akármire is, és képzeld, vannak olyan típusú emberek, akik alapjáraton annyira stresszelnek, hogy tényleg "majd belehalnak" az érettségibe.. nem azért mert nehéz, és nem azért mert nem tudják, hanem mert 100%ra akarják megcsinálni...

az egyetemekről nekem személy szerint tényleg nincs tapasztalatom, de túúl sok emberrel beszélgettem már, akik azt mondják, hogy nem csodálkoznak, ha nem akarok ide jönni tanulni, mert egyszerűen "szar" az oktatás, és a tanárok sem partnerek (tisztelet a kivételnek)

Szóval csupán a mások által elmondottakat tudom továbbadni.

Ha neked meg nehezedre esik megérteni,hogy esetleg mi az a depresszió, szorongás vagy stressz az iskola miatt, amire rátesz egy lapáttal az otthoni légkör, akkor légyszíves ne ide írogass. Véleményt kértem, nem kioktatást.

2015. ápr. 27. 11:39
 8/19 anonim ***** válasza:
8%
Maximalista vagyok, épp ezért voltam teljesen biztos benne, hogy könnyű lesz az érettségi, mert mindig maximumot teljesítettem. Így nem, nem éreztem úgy, hogy bele fogok halni. Hopp. :D
2015. ápr. 27. 16:48
 9/19 anonim ***** válasza:
17%
A kedves kérdező nem tud különbséget tenni a maximalizmus és a teljesítési kényszer között.
2015. ápr. 27. 16:55
 10/19 anonim ***** válasza:
87%

akik nagyon könnyen veszik meg hangoztatják hogy baromi könnyű, nem kell rá tanulni, azok nem is arra mennek hogy jó legyen,hanem hogy meglegyen.

kérdező:

nem csak 470 pontos szakok vannak. rengeteg jó szak van 280-420 pont között is.

nekem 370 kell emelt érettségit nem teszek, csak nyelvvizsgám van. szóval 340pont kell tisztán az öt középpel.

2015. ápr. 27. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!