Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek kellene engednie ebben...

Kinek kellene engednie ebben az esetben? Mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés

Együtt élek anyámmal, a második férjével és két féltesómmal. A párom is egyre többet van nálunk. 30 éves nő vagyok.

Anyámék egyre többet mondogatják, hogy igazán kereshetnék valami albérletet a párommal, mert túl sokan vagyunk és mivel hamarosan babát is szeretnénk, itt lenne az ideje az önállósodásnak.

A ház az enyém, a nagyszüleim íratták a nevemre. Tény, hogy születésem óta itt élek, élünk, így ők az évek alatt többet költöttek a házra mint én és itt rendezték be az életüket, de azért mégis igazságtalannak tartom, hogy nekem, nekünk kellene elköltöznünk.

Anyagilag sem tudnánk megoldani, mert a picivel itthon töltött időszakra tesszük félre a pénzt. Ezzel együtt még egy albérletet nem tudnánk fenntartani.

2015. okt. 23. 18:28
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem eloszor tisztazd a sajat jogaidat. Nezd meg, kinek milyen haszonelvezeti joga van, volt-e irasos szerzodes a csaladod ottlakasarol, megvannak-e a papirok amik bizonyitjak hogy a haz a tied.

Azutan ulj le megbeszelni a csaladoddal, hogy az, hogy te csak ugy elkoltozol, nem fog mukodni. Ez jog, nem szivesseg... Mi van, ha a szuleid szivessegbol megengedik a testvereidnek, hogy ott lakjanak? Soha nem lesz ennek igy vege, soha. Mindig lesz kifogas, hogy miert neked kellene elkoltozni.

Nem tudom, mennyit koltottek a hazra, viszont ha belegondolsz, alberletet soha nem fizettek. Ugyhogy szerintem egalban vagytok... Aztan tobb lehetoseged is van.

- Kerhetsz lakashasznalati dijat a haz egy reszere vagy egeszere, es az extra bevetelbol el tudsz menni a paroddal alberletbe.

- Kenyszerited a csaladodat, hogy ok menjenek el, te pedig bekoltozol. Ez lenne a legnehezebb, mivel ugy nez ki, egyaltalan nincsen megtakaritasuk arra az esetre, hogy sajat hazat vegyenek vagy alberletbe menjenek.

- Egesz egyszeruen eladod a hazat, (ha jofej vagy, kifizeted anyukadnak amit szerinted koltottek ra) es vesztek egy kisebbet, ok meg menjenek amerre latnak.

A legtobb, amit tehetsz, hogy ultimatumot adsz nekik. Nem tudom, mennyire kepesek felretenni, illetve anyukad-mostohaapad szamit-e orokolt ingatlanra mashonnan, de ez eleg kinos, mert hosszu tavon nagyon nagy bajban lesznek, mert oregkorukra nem lesz hol lakniuk.

2015. okt. 24. 13:44
 32/32 anonim ***** válasza:

27-es, érdekes lelkivilágod lehet, ha neked a kérdező egy 30 éves "kislány".

A megbeszélés fontos, hogy kié a ház, és nem rakhatnak ki. Ajánld fel a rá költöttek felének kifizetését, és azzal mehetnek, ha akarnak. Nem lennék velük szemét, de amit csinálnak, az pofátlan.

2015. okt. 24. 21:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!